Κυριακή 28  Απριλίου  2024 

«ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΛΟΓΟΣ - ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ»

Τι μπορεί να γίνει με το χρέος της τηλεθέρμανσης – Ανάλυσις για τα πιθανά ενδεχόμενα

Τι μπορεί να γίνει με το χρέος της τηλεθέρμανσης – Ανάλυσις για τα πιθανά ενδεχόμενα

Τι μπορεί να γίνει με το χρέος της τηλεθέρμανσης – Ανάλυσις για τα πιθανά ενδεχόμενα

Έτσι όπως τάκανε ο Δήμαρχος – βράσε όρυζα. Αυτά φέρνουν οι Δεσποτικές συμπεριφορές, η έλλειψις διαβούλευσης και η ξεροκεφαλιά.

Το χρέος των 132 εκατομμυρίων, αυτά που έχει τιμολογημένα η ΔΕΗ (που μάλλον τσίμπησε και προς τα πάνω) προς την τηλεθέρμανση είναι καταστροφικό.

Από τη μεριά της η ΔΕΗ προβάλλει το επιχείρημα ότι είμαστε ιδιωτική εταιρία και ως εκ τούτου λειτουργούμε έτσι, οπότε πρέπει να πληρωθούν αυτά τα χρήματα, εάν δεν πληρωθούν θα κλείσουμε τη στρόφιγγα.

Είναι καθαρή θέσις.

Από τη μεριά των ακροκεντρώων του Μητσοτάκη πήραν καθαρή θέση και αυτοί, λέγοντας ότι παραδίπλα στα Γρεβενά υπάρχει και εκεί κρύο, για ποιο λόγο να υπάρχει προνομιακή κατάστασις στην Εορδαία. Βέβαια αυτό το είπαν για την τιμή, αλλά συνακόλουθα στοχεύει και στο χρέος.

Από τη μεριά της Δημοτικής Αρχής θα πρέπει να γίνει ενημέρωσις στο Δημοτικό Κοινοβούλιο και κατ’ επέκταση των πολιτών, αρχή λύσης των προβλημάτων είναι η κατανόηση τους. Δεν μπορεί ο Δήμαρχος "να ποιεί την στρουθοκάμηλο".

Το χρέος είναι μια σταθερά πλέον.

Οι πιθανές λύσεις είναι οι εξής.

Να γίνει διακανονισμός με τη ΔΕΗ σε βάθος 20ετίας.

Τι σημαίνει αυτό; Μαζί με την αύξηση της τιμής που θα προκύψει από τα νέα τιμολογιακά δεδομένα, να προστεθεί και το χρέος. Αποτέλεσμα είναι, εάν η τιμή κλείσει στα 100-110 ευρώ, τότε μαζί με το χρέος θα τριπλασιαστεί η τελική τιμή στον καταναλωτή, εάν κάποιος πλήρωνε 700 ευρώ το χρόνο θα πρέπει να πληρώνει περί τα 2.100 ευρώ..

Αυτό βέβαια θα έχει συνέπειες στην ίδια την τηλεθέρμανση, δεδομένου ότι θα έχουμε μαζικές αποχωρήσεις, με αποτέλεσμα να κινδυνεύσει η  ύπαρξις του οργανισμού.

Η δεύτερη λύσις είναι αυτή της πολιτικής παρέμβασης, την οποία με τους "ταλιμπάν" του Μητσοτάκη δεν την βλέπω ορατή στον ορίζοντα. Αντ' αυτού μια πολιτική λύσις με κεντροαριστερή κυβέρνηση είναι πιο εύκολη (αλλά και αυτή δεν είναι ορατή με βάση τις πολιτικές εξελίξεις).

Φυσικά χρειάζονται οι κατάλληλες πιέσεις. Για λύση με διαγραφή ολική του χρέους ή μεγάλου μέρους αυτού, ώστε να μπορέσει να αναδιαρθρωθεί ομαλά αυτό.

Είναι η ευκαιρία με τις ευρωεκλογές να πιεστεί το φίδι στο κεφάλι, είναι λογοτεχνικό σχήμα αυτό. Εάν περάσουν αυτές τότε βράσε όρυζα...

Συγγράφει δια την παρακμήν της Πόλεως ο Πολιτίδης Χρήστος

Υ.Γ.

Είναι λάθος αυτό που γίνεται με τη διαδημοτική τηλεθέρμανση και το ΣΗΘΥΑ, εάν μας κλείσει τη στρόφιγγα η ΔΕΗ θα παγώσει ολόκληρη η Πόλις, ενώ αν είχαμε τη δική μας αυτονομία, με δική μας κατασκευή,, θα τους γράφαμε κανονικά περιμένοντας το κατάλληλο πολιτικό περιβάλλον 



Σχόλια υποστηρίζονται από CComment

Λίστα εκδηλώσεων

Δεν υπάρχει προσεχές εκδήλωση
Δευ Τρι Τετ Πεμ Παρ Σαβ Κυρ
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30

Ο Καιρός

Σημαντικά θέματα

Εφημερεύοντα Φαρμακεία

ΚΟΖΑΝΗΣ

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κοζάνη

ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Πτολεμαίδα

Banner Bottom

logo

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ
 
Τηλέφωνο:  6974928190
Copyright www.ptolemais-post.gr © 2021