Συνίσταται Ανώνυμη Εταιρεία Οργανισμού Τοπικής Αυτοδιοίκησης με τη μορφή Νομικού Προσώπου Ιδιωτικού Δικαίου (Ν.Π.Ι.Δ.), με την επωνυμία «Διαδημοτική Επιχείρηση Τηλεθέρμανσης Δυτικής Μακεδονίας» και με διακριτικό τίτλο «ΔΙΑ.ΤΗ.ΔΥ.ΜΑ » Για τις διεθνείς σχέσεις και συναλλαγές της εταιρείας, η επωνυμία της και ο διακριτικός τίτλος θα αποδίδονται αντίστοιχα ως εξής: «DIA.TI.DI.MA».

Έδρα

Έδρα της επιχείρησης ορίζεται ο Δήμος Κοζάνης και συγκεκριμένα στο 2ο χλμ ΠΕΟ Κοζάνης – Θεσσαλονίκης (έδρα ΔΕΥΑ Κοζάνης).

Διάρκεια

Η διάρκεια της επιχείρησης ορίζεται σε τριάντα (30) έτη, αρχίζει δε από τη νόμιμη σύσταση της επιχείρησης με την καταχώριση του εγκεκριμένου Καταστατικού της στο Γενικό Εμπορικό

Μητρώο (ΓΕ.Μ.Η.) σύμφωνα με το νόμο και λήγει την αντίστοιχη ημερομηνία συμπληρώσεως των τριάντα (30) ετών

Αντικείμενο

Σκοπός της Διαδημοτικής Επιχείρησης Τηλεθέρμανσης Δυτικής Μακεδονίας είναι η διαχείριση του δικτύου διασύνδεσης και η κατανομή της θερμικής ενέργειας στις υφιστάμενες εταιρείες τηλεθερμάνσεων των Δήμων Κοζάνης, Εορδαίας και Αμυνταίου και ειδικότερα:

• Στη Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης Κοζάνης (Δ.Ε.Υ.Α.Κ.),
• Στη Δημοτική Επιχείρηση Τηλεθέρμανσης Πτολεμαΐδας (Δ.Ε.ΤΗ.Π) Δήμου Εορδαίας και
• Στη Δημοτική Επιχείρηση Τηλεθέρμανσης Ευρύτερης Περιοχής Αμυνταίου (ΔΕΤΕΠΑ).

Μετοχικό Κεφάλαιο

Το μετοχικό κεφάλαιο της επιχείρησης ορίζεται σε εκατον είκοσι χιλιάδες ευρώ (120.000 €) και διαιρείται σε χίλιες διακόσιες (1.200) κοινές δεσμευμένες ονομαστικές μετοχές,εκάστη ονομαστικής αξίας εκατό ευρώ (100 €).

Για την κάλυψη του μετοχικού κεφαλαίου της επιχείρησης, ο Δήμος Κοζάνης , Εορδαίας και Αμυνταίου αναλαμβάνει 400 κοινές δεσμευμένες ονομαστικές μετοχές, ονομαστικής αξίας εκατό (100) ευρώ εκάστη, καλύπτοντας το ποσό των σαράντα χιλιάδων ευρώ (40.000€) με εισφορά μετρητών

Μετοχές

Όλες οι μετοχές της επιχείρησης είναι κοινές μη προνομιούχες, ονομαστικές και δεσμευμένες. Δεν εισάγονται στο Χρηματιστήριο Αξιών.Η δέσμευση εκτείνεται και στις μετοχές που θα εκδοθούν μεταγενέστερα λόγω αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου της επιχείρησης. Μέτοχοι της επιχείρησης είναι οι Δήμοι Κοζάνης, Εορδαίας και Αμυνταίου

Εκλογή και Θητεία Διοικητικού Συμβουλίου

Την επιχείρηση διοικεί το Διοικητικό Συμβούλιο που αποτελείται από εννέα (9) συμβούλους, μετόχους ή μη. Οι σύμβουλοι είναι πάντοτε επανεκλέξιμοι και ελεύθερα ανακλητοί .Τα μέλη του Διοικητικού συμβουλίου εκλέγονται από τη Γενική Συνέλευση και για θητεία πενταετή, η οποία δεν μπορεί πάντως να υπερβεί συνολικά την εξαετία.

Το Διοικητικό Συμβούλιο συνεδριάζει στην έδρα της επιχείρησης συγκαλούμενο από τον Πρόεδρο ή τον αναπληρωτή του σε ημέρα και ώρα που ορίζονται από αυτόν, κάθε φορά που ο Νόμος ή οι ανάγκες της επιχείρησης το απαιτούν ή κάθε φορά που δύο (2) από τα μέλη του το ζητήσουν.

Το πρώτο Διοικητικό Συμβούλιο:

1. Το πρώτο προσωρινό Διοικητικό Συμβούλιο της επιχείρησης που θα την διοικήσει από την ίδρυσή της και μέχρι την εκλογή οριστικού Δ.Σ. αποτελείται από τους:
1. Πρόεδρος ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΟΚΚΑΛΛΙΑΡΗΣ – ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΔΗΜΟΥ ΚΟΖΑΝΗΣ

2. Αντιπρόεδρος ΙΩΑΝΝΗΣ ΛΙΑΣΗΣ – ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΔΗΜΟΥ ΑΜΥΝΤΑΙΟΥ

3. Μέλος Δ.Σ. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΠΛΑΚΕΝΤΑΣ – ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΔΗΜΟΥ ΕΟΡΔΑΙΑΣ

4. Μέλος Δ.Σ. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΜΑΤΙΑΚΗΣ – ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΔΣ ΔΕΥΑΚ

5. Μέλος Δ.Σ. ΕΥΘΥΜΙΟΣ ΧΑΡΙΤΙΔΗΣ

6. Μέλος Δ.Σ. ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΚΑΡΑΚΑΣΙΔΗΣ – ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΔΣ ΔΕΤΗΠ

7. Μέλος Δ.Σ. ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΠΑΝΟΥΣΗΣ – Δ.ΝΤΗΣ Τ/Θ ΔΕΥΑΚ

8. Μέλος Δ.Σ.ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΥΡΙΑΚΟΠΟΥΛΟΣ

9. Μέλος Δ.Σ. ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΠΕΤΡΙΔΗΣ – ΓΕΝ. Δ/ΝΤΗΣ ΔΕΤΗΠ

Ακολουθεί το καταστατικό :

Καταστατικό