Πέμπτη 18  Απριλίου  2024 

«ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΛΟΓΟΣ - ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ»

Κοζάνη: Ελλείψεις σε φάρμακα – Αυξημένη προσέλευση στα νοσοκομεία παιδιών και ηλικιωμένων

Σε εισπνεόμενα, αντιπυρετικά σιρόπια και αντιβιώσεις κυρίως για παιδιά, εντοπίζονται οι ελλείψεις φαρμάκων. Ο ανεφοδιασμός γίνεται στα φαρμακεία με καθυστερήσεις και φαίνεται πως θα πάρει χρόνο να ομαλοποιηθεί η κατάσταση.

 

Σε ότι αφορά στα δυο νοσοκομεία της ΠΕ Κοζάνης, μεγάλη είναι η επισκεψιμότητα στα τμήματα των επειγόντων περιστατικών, όπου κυρίως  προσέρχονται παιδιά και ηλικιωμένοι κυρίως λόγω ιώσεων, με μικρότερο το ποσοστό λόγω κορονοϊού.

Στο Μαμάτσειο Νοσοκομείο Κοζάνης αυξημένος είναι ο αριθμός των νοσηλειών στα τμήματα της παθολογικής και της παιδιατρικής, ενώ στη ΜΕΘ γεμάτα είναι και τα 4 κρεβάτια.

Στο Νοσοκομείο Πτολεμαΐδας μικρότερος είναι ο αριθμός νοσηλειών, με τους ασθενείς να λαμβάνουν αγωγή και να επιστρέφουν στα σπίτια τους, ενώ στην ΜΕΘ γεμάτα είναι τα 4 από τα 6 κρεβάτια, με ασθενείς από άλλες περιοχές και κυρίως από κορονοϊό.

 χτυπά για την ΜΕΘ Κοζάνης καθώς φαίνεται ότι ο διορισμός του ενός εκ των δυο εντατικολόγων θα δημιουργήσει προβλήματα στην λειτουργία της Μονάδας. Οι άγονες προκηρύξεις γιατρών συνεχίζει να δημιουργεί προβλήματα στην στελέχωση του Νοσοκομείου Κοζάνης. Σύμφωνα με την 3η ΥΠΕ και το διοικητή, Παναγιώτη Μπογιατζίδη, γίνονται οι απαραίτητες ενέργειες να διασφαλιστεί η εύρυθμη λειτουργία της ΜΕΘ. Από την άλλη τόσο ο διευθυντής της ΜΕΘ στο Μαμάτσειο Νοσοκομείο Κοζάνης όσο και η Ένωση Νοσοκομειακών Ιατρών Δυτικής Μακεδονίας, θέτουν το ζήτημα της υποστελέχωσης της ΜΕΘ, χωρίς μέχρι σήμερα να υπάρχει κάποια λύση παρά τις επίμονες παρεμβάσεις και καταγγελίες της Ομοσπονδίας και του προσωπικού του Νοσοκομείου προς την 3η ΥΠΕ και το Υπουργείο Υγείας.

Σύμφωνα με το διευθυντή της ΜΕΘ, Κώστα Στόκο, συνεχίζει να λειτουργεί με μόλις δύο εντατικολόγους και ένα ιατρό αναισθησιολόγο εδώ και 2 χρόνια. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα οι ιατροί προκειμένου να καλύψουν το πρόγραμμα εφημερίων να κάνουν πάνω από δέκα εφημερίες το μήνα με εξοντωτικά ωράρια.

Οι νοσοκομειακοί γιατροί ζητούν την άμεση στελέχωση με μόνιμο προσωπικό, καθώς η ΜΕΘ στην Κοζάνη καλύπτει ανάγκες για όλη την περιφέρεια. Ωστόσο σήμερα και αύριο έχουν προγραμματιστεί κινητοποιήσεις με το πρώτο ραντεβού να δίνεται σήμερα στον προαύλιο του Νοσοκομείου Κοζάνης στις 6 το απόγευμα, την οποία οργανώνει η ομάδα γονέων «Υπερασπίσου το παιδί». Παράλληλα την ίδια ώρα οι εργαζόμενοι του Νοσοκομείου Κοζάνης και των Κ.Υ. θα στηρίξουν την κινητοποίηση των γονιών όπως ανακοίνωσαν.

Σήμερα επίσης Τετάρτη θα πραγματοποιηθεί επίσης διαμαρτυρία στις 12 το μεσημέρι στο Μποδοσάκειο Νοσοκομείο.

 



Σχόλια υποστηρίζονται από CComment

Λίστα εκδηλώσεων

Δεν υπάρχει προσεχές εκδήλωση
Δευ Τρι Τετ Πεμ Παρ Σαβ Κυρ
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30

Ο Καιρός

Σημαντικά θέματα

Εφημερεύοντα Φαρμακεία

ΚΟΖΑΝΗΣ

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κοζάνη

ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Πτολεμαίδα

Banner Bottom

logo

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ
 
Τηλέφωνο:  6974928190
Copyright www.ptolemais-post.gr © 2021