Παρασκευή 29  Απριλίου  2024 

«ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΛΟΓΟΣ - ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ»

Κυρία Γκάγκα και Μποδοσάκειο - Ένα πολύ ενδιαφέρον άρθρο

Κυρία Γκάγκα και Μποδοσάκειο - Ένα πολύ ενδιαφέρον άρθρο

 
Εικόνα κανονικότητας στα νοσοκομεία προσπάθησε να δώσει η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας αναφέροντας ότι οι περισσότερες εισαγωγές τον τελευταίο μήνα στην 4η ΥΠΕ αφορούν μη Covid περιστατικά.
«Μακιγιάροντας» την πραγματικότητα με στοιχεία και χαρακτηρίζοντας τις καταγγελίες για «VIP ΜΕΘ» και προνομιακή επιλογή ασθενών ως «απολύτως ψευδείς και αδιανόητες», διαπιστώνοντας ότι «ποτέ στην Ελλάδα δεν είχαμε τόσες κλίνες ΜΕΘ», η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας Μίνα Γκάγκα προσπάθησε χθες να ωραιοποιήσει την κατάσταση στα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης και της Δυτικής Μακεδονίας όπου περιόδευσε.
 
Ξεκινώντας χθες το πρωί από το Νοσοκομείο «Αγιος Δημήτριος» στη Θεσσαλονίκη, όπου λειτουργεί νέα ΜΕΘ τριών κλινών για μη Covid περιστατικά, του Ιδρύματος Σταύρου Νιάρχου, η κ. Γκάγκα προσπάθησε να δώσει εικόνα κανονικότητας στα νοσοκομεία αναφέροντας ότι οι περισσότερες εισαγωγές τον τελευταίο μήνα στην 4η ΥΠΕ αφορούν μη Covid περιστατικά (17.000 εισαγωγές για μη Covid περιστατικά και 3.000 περιστατικά κορονοϊού), ενώ αντίστοιχα στοιχεία υπάρχουν και για την 3η ΥΠΕ. Διευκρίνισε πάντως ότι «αν σε κάποια νοσοκομεία έχουμε θέματα και αυξάνουμε τις κλίνες Covid, τότε χειρουργικά περιστατικά μεταφέρονται σε ιδιωτικές κλινικές με δαπάνη του Δημόσιου».
 
 
 
Χρειάστηκε όμως να απαντήσει και σε καταγγελία των εργαζομένων, ότι δεν λειτουργεί χειρουργείο στο νοσοκομείο αφού λείπει αναισθησιολόγος. Η έλλειψη αναισθησιολόγων γινόταν φανερή εκείνη τη στιγμή στο Νοσοκομείο «Παπανικολάου» όπου σοβαρό χειρουργικό περιστατικό αναβαλλόταν –και μεταφέρθηκε τελικά σε ιδιωτική κλινική–, διότι υπήρξε άλλο περιστατικό, σοβαρότερο και επείγον, που έπρεπε να χειρουργηθεί. Δυστυχώς, κανένα επίσημο στοιχείο για τον αριθμό των περιστατικών που διακομίζονται στον ιδιωτικό τομέα δεν έχει δοθεί από τις ΥΠΕ για να σχηματίσουμε ακριβή εικόνα.
 
Οπως είπε, «υπάρχει γενικό θέμα με αναισθησιολόγους, γι’ αυτό από εδώ και πέρα θα ορίζονται οι ειδικότητες που χρειάζονται κάθε χρονιά και θα έχουμε περισσότερους αναισθησιολόγους». Βρήκε μικρό επίσης τον αριθμό των διασωληνωμένων εκτός ΜΕΘ στα νοσοκομεία της χώρας, τονίζοντας πως «ποτέ στην Ελλάδα δεν είχαμε τόσα κρεβάτια ΜΕΘ και τόση δυνατότητα να νοσηλεύσουμε τους ασθενείς»!
Το μεσημέρι βρέθηκε στο «Μαμάτσειο» Νοσοκομείο της Κοζάνης και αργότερα στο «Μποδοσάκειο» Πτολεμαΐδας όπου ενημερώθηκε από τις διοικήσεις και άκουσε τους διευθυντές των κλινικών. Πληροφορίες της «Εφ.Συν.» θέλουν να τέθηκε θέμα εφημέρευσης των δύο νοσοκομείων εκ περιτροπής, ενδεχόμενο στο οποίο η ΥΠΕ εκφράζει αντιρρήσεις και υπάρχουν τοπικοί παράγοντες που επιθυμούν να είναι κύριο νοσοκομείο αυτό στην Πτολεμαΐδα. Πάντως η διοίκηση του Νοσοκομείου Κοζάνης ανέφερε στην υπουργό ότι υπάρχουν μεγάλες ανάγκες στην πόλη διότι καλύπτει ένα μεγάλο μέρος της Δυτικής Μακεδονίας (150.000 πληθυσμό συγκριτικά με τους 50.000 που καλύπτει η Πτολεμαΐδα).
 
Στη συζήτηση που έγινε στο «Μαμάτσειο» για τα κίνητρα που πρέπει να δοθούν για να στελεχωθεί το νοσοκομείο της πόλης αναφέρθηκε ότι αυτά πρέπει να είναι γενναία, κυρίως οικονομικά, για να επιλέξει κάποιος γιατρός να εργαστεί και να ζήσει στην περιφέρεια. Της ειπώθηκε χαρακτηριστικά ότι την ώρα της συζήτησης υπάρχουν 40άρηδες και 50άρηδες διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ (χθες ήταν 2, τις προηγούμενες μέρες είχαν φτάσει και τους 5), ότι υπάρχει μεγάλη πίεση, δουλεύουν 2 γιατροί εντατικολόγοι και μία αναισθησιολόγος και καλύπτουν τα πάντα, έχοντας παρατήσει οικογένειες και προσωπική ζωή, οι νοσηλευτές είναι χωρίς ένα ρεπό και έχουν εξοντωθεί και η ενίσχυση πρέπει να είναι άμεση. Καταγγέλθηκε επίσης ότι είναι άκρως απαράδεκτο εδώ και 2 χρόνια να υπάρχει αναισθησιολόγος του Νοσοκομείου και να είναι μετακινημένος στο ΕΚΑΒ τη στιγμή που το αναισθησιολογικό έχει 10 κενές εφημερίες.

https://www.efsyn.gr/ellada/ygeia/323016_i-mina-gkagka-den-eide-problimata-sta-nosokomeia-tis-boreias-elladas

 


Σχόλια υποστηρίζονται από CComment

Λίστα εκδηλώσεων

Δεν υπάρχει προσεχές εκδήλωση
Δευ Τρι Τετ Πεμ Παρ Σαβ Κυρ
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30

Ο Καιρός

Σημαντικά θέματα

Εφημερεύοντα Φαρμακεία

ΚΟΖΑΝΗΣ

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κοζάνη

ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Πτολεμαίδα

Banner Bottom

logo

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ
 
Τηλέφωνο:  6974928190
Copyright www.ptolemais-post.gr © 2021