Τετάρτη 17  Ιουλίου  2024 

«ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΛΟΓΟΣ - ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ»

Εκτακτη επικαιρότητα - Μποδοσάκειο-Μαμάτσειο (Εφημερίδα Συντακτών)

Εκτακτη επικαιρότητα - Μποδοσάκειο-Μαμάτσειο (Εφημερίδα Συντακτών)

 Σφοδρή κριτική για τη δημιουργία νέου νοσοκομείου στην Κοζάνη με την ταυτόχρονη υποβάθμιση των άλλων πέντε και για την είσοδο ιδιωτών.
Παγωμάρα στους αρμόδιους και σφοδρή κριτική από την αντιπολίτευση και τους γιατρούς ήταν οι πρώτες αντιδράσεις στην ανάδειξη από την «Εφ.Συν.» του πρωτοσέλιδου θέματος με τις προτάσεις της μελέτης που παρήγγειλε ο Δήμος Κοζάνης και αφορά το σύνολο των υγειονομικών δομών της Δυτικής Μακεδονίας («Σχεδιάζουν “οικονομικότερο” μοντέλο δημόσιας περίθαλψης με είσοδο ιδιωτών», 7.1.2022).
 
Η αρμόδια Περιφέρεια –που χρηματοδοτεί έργα επέκτασης του Μαμάτσειου Νοσοκομείου Κοζάνης– έκανε σαν να μην την αφορά. Ο δήμαρχος Κοζάνης, Λάζαρος Μαλούτας, απάντησε στον δημόσιο διάλογο ότι αυτός νοιάζεται για τον τόπο του, για να εισπράξει το ιοβόλο σχόλιο πως «βλέπει μεν… πολύ πολύ μακριά, αλλά δεν βλέπει τίποτα μπρος στη μύτη του», δηλαδή τι συμβαίνει αυτή τη στιγμή στα νοσοκομεία της περιοχής.
 
Η μελέτη-λαγός συντάχθηκε από την εταιρεία «Ascenti Way» (ιδρύθηκε στις 3 Σεπτεμβρίου 2019) σε συνεργασία με το Εργαστήριο Οργάνωσης & Αξιολόγησης Υπηρεσιών Υγείας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και προτείνει για τη Δυτική Μακεδονία κατασκευή νέου νοσοκομείου 270 κλινών στην Κοζάνη και υποβάθμιση των πέντε υφιστάμενων σε Μονάδες Ημερήσιας νοσηλείας με είσοδο ιδιωτών (ΣΔΙΤ).
 
 
Εγινε πάντως μια μάταιη προσπάθεια, κυρίως από κυβερνητικούς βουλευτές των γειτονικών νομών, να υποβαθμιστεί το θέμα. Ο Ζήσης Τζηκαλάγιας από την Καστοριά, απαντώντας στην επίθεση της βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Ολυμπίας Τεληγιορίδου, είπε ότι ο Δήμος Κοζάνης δεν έχει ευθύνη για χάραξη πολιτικής υγείας, μάλιστα «το 2022 που θα αποτελέσει την χρονιά της πανδαισίας [sic] εκτέλεσης έργων στο Νομό Καστοριάς».
 
Δυστυχώς για τον Τζηκαλάγια τα πράγματα δεν είναι τόσο απλά καθώς το θέμα στην Κοζάνη συζητιέται εδώ και καιρό και μάλιστα είναι σε πλήρη γνώση της κυβέρνησης. Είναι χαρακτηριστικό ότι η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, Μίνα Γκάγκα, επισκεπτόμενη την Κοζάνη στις 9.12.21 και ερωτώμενη σχετικά με το αίτημα του Δήμου Κοζάνης για κατασκευή νέου νοσοκομείου, απάντησε καθαρά ότι «χωρά στην περιοχή μια νέα νοσοκομειακή μονάδα»!
 
Σε ανάρτησή του ο διευθυντής της ΜΕΘ του «Μαμάτσειου», Κωνσταντίνος Στόκκος, σχολίασε: «Ελπίζω να μην πάτε να αποπροσανατολίσετε την κοινή γνώμη», καθώς «δεν ακούστηκε τίποτα για την υποστελέχωση που υπάρχει καθώς επίσης για τις καθημερινά αυξανόμενες ανάγκες του Νοσοκομείου Κοζάνης, των νοσοκομείων τις ευρύτερης περιοχής και για τους ασθενείς που υποθεραπεύονται». Σύμφωνα με τον κ. Στόκκο, «τα προβλήματα είναι κοινά σαν τα συγκοινωνούντα δοχεία. Οταν παίρνει φωτιά το σπίτι του γείτονα αργά ή γρήγορα θα πάρει και το δικό σου. Δυστυχώς εδώ καίγεται όλη η γειτονιά κι εμείς σκεφτόμαστε πού θα χτίσουμε τον νέο πυροσβεστικό σταθμό, αντί να πάμε να τη σβήσουμε. Γιατί άραγε;».


Σχόλια υποστηρίζονται από CComment

Λίστα εκδηλώσεων

Δεν υπάρχει προσεχές εκδήλωση
Δευ Τρι Τετ Πεμ Παρ Σαβ Κυρ
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

Ο Καιρός

Σημαντικά θέματα

Εφημερεύοντα Φαρμακεία

ΚΟΖΑΝΗΣ

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κοζάνη

ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Πτολεμαίδα

Banner Bottom

logo

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ
 
Τηλέφωνο:  6974928190
Copyright www.ptolemais-post.gr © 2021