Πέμπτη 28  Μαρτίου  2024 

«ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΛΟΓΟΣ - ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ»

Μποδοσάκειον: Η Γεωπολιτική του αναβάθμιση από τον Δήμο Εορδαίας, ως δεδομένο στον Υγειονομικό χάρτη της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας

Μποδοσάκειον: Η Γεωπολιτική του αναβάθμιση από τον Δήμο Εορδαίας, ως δεδομένο στον Υγειονομικό χάρτη της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας

 Υπάρχουν εξελίξεις επιτέλους στο Δήμο Εορδαίας!

Για πρώτη φορά δημιουργείται σχέδιο που βλέπει σε βάθος χρόνου και κεντρικό του θέμα έχει την βαριά βιομηχανία που ονομάζεται Γενικό Νοσοκομείο Πτολεμαΐδος.

Συγκεκριμένα:

Κεντρικό θέμα της Διαβουλεύσεως στο σημερινό Δημοτικό Συμβούλιο ήταν η δημιουργία ΣΗΘΥΑ και ταυτόχρονα η δημιουργία Φωτοβολταϊκού πάρκου μεγέθους ενός μεγαβάτ, το οποίο θα τροφοδοτεί με παραγόμενο διά μέσω ηλεκτρόλυσης καύσιμο-υδρογόνο το πρώτο (ΣΥΘΗΑ).

Το καύσιμο φυσικά είναι το "πράσινο" υδρογόνο.

Είδη Υδρογόνου

1. Πράσινο υδρογόνο

Προέρχεται από ανανεώσιμες πηγές που τροφοδοτούν μονάδες ηλεκτρόλυσης. Το πράσινο υδρογόνο μπορεί να αποθηκευτεί, να διοχετευθεί ή να μεταφερθεί με βυτιοφόρα στους καταναλωτές, για παράδειγμα για την εξυπηρέτηση σταθμών ανεφοδιασμού υδρογόνου. Μέχρι στιγμής έχει παραχθεί κυρίως για πειραματικά έργα.

2. Γκρι υδρογόνο

Το γκρίζο υδρογόνο εξάγεται από το φυσικό αέριο με τη χρήση αναμόρφωσης ατμού-μεθανίου, που σήμερα είναι η τυπική βιομηχανική διαδικασία.

3. Μπλε υδρογόνο

Το μπλε υδρογόνο παράγεται με τον ίδιο τρόπο όπως το γκρι υδρογόνο αλλά με εκπομπές CO2 που δεσμεύονται για υπόγεια ή υποθαλάσσια αποθήκευση. Συχνά παρουσιάζεται ως μια μεταβατική προσέγγιση, έως ότου η παραγωγή πράσινου υδρογόνου μπορέσει να αυξηθεί.

4. Τιρκουάζ υδρογόνο

Ονομάζεται επίσης υδρογόνο χαμηλής περιεκτικότητας σε άνθρακα, και μέχρι στιγμής κυκλοφορεί σε πολύ μικρή κλίμακα. Αυτό είναι υδρογόνο που παράγεται από φυσικό αέριο.

Το πρόγραμμα διενεργείται σπο το  Εθνικό Κέντρο Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης – Παράρτημα Πτολεμαΐδας, με κατασκευή μονάδας ΣΗΘΥΑ και εγκατάσταση φωτοβολταϊκού για να παραχθεί ηλεκτρική ενέργεια και θερμότητα για το κτήριο του Μποδοσάκειου Νοσοκομείου Πτολεμαΐδας αλλά και του παραρτήματος του ΕΚΕΤΑ/ΙΔΕΠ στην Πτολεμαΐδα. Tο Εθνικό Κέντρο Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης – ΕΚΕΤΑ είναι ένα από τα κορυφαία ερευνητικά κέντρα της Ελλάδας και της ΕΕ. Ιδρύθηκε το 2000 ως Νομικό Πρόσωπο Ιδιωτικού Δικαίου και εποπτεύεται από τη Γενική Γραμματεία Έρευνας και Καινοτομίας του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων.

Σκοπός από την Μεριά της Εορδαίας είναι  η κάλυψη του 90% σε ενέργεια του Μποδοσάκειου, του Κέντρου Διημέρευσης και του παραρτήματος ΕΚΕΤΑ.

Η έκτασις  περί τα 13,5 στρέμματα για το ΣΗΘΥΑ

Για το δε φωτοβολταϊκό πάρκο η απαιτούμενη έκταση απροσδιόριστη και ο  χώρος αμφιλεγόμενος, πέριξ του Μποδοσάκειου ή εντός της ΑΕΒΑΛ.

Τα διλλήματα πολλά! Μη φορτώσουμε το Μποδοσάκειο με καμία κατασκευή ένθεν της Δομής του, αλλά και απόψεις πολέμιες για την ΑΕΒΑΛ.

Το βίντεο της συνεδριάσεως στο σάιτ του Δήμου δεν ανέβηκε ακόμη, αντλώ τις πληροφορίες από ένα κάκιστο περιφερόμενο βίντεο.

Θέλω να καταγράψω την τοποθέτηση του κυρίου Καραβασίλη Ιωάννη: Είναι άλλο πράγμα η άναρχη  διασπορά  φωτοβολταϊκών και άλλο η έρευνα και η τεχνολογία με δέσμευση Δημοτικών εκτάσεων έτσι ώστε να μπορούμε να παρακολουθούμε τις σύγχρονες τεχνολογίες, γιατί δεν μπορεί να είμαστε ένα κράτος και μια περιοχή σε στασιμότητα και επειδή το υδρογόνο αυτή την στιγμή ως καύσιμο είναι σε εξέλιξη

Ακριβώς αγαπητοί φίλοι, είναι ακριβώς έτσι.

Αυτό όμως είναι ήσσονος σημασίας.

Το Μέγα είναι ότι γίνεται Γεωπολιτική  αναβάθμιση του Μποδοσάκειου από τον Δήμο Εορδαίας, ως αντικειμενικό δεδομένο στον Υγειονομικό χάρτη της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας και στις εξελίξεις που είναι μπροστά μας με τις ραδιουργίες των ακραίων τοπικιστών απέναντι!!!!

 



Σχόλια υποστηρίζονται από CComment

Λίστα εκδηλώσεων

Δεν υπάρχει προσεχές εκδήλωση
Δευ Τρι Τετ Πεμ Παρ Σαβ Κυρ
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

Ο Καιρός

Σημαντικά θέματα

Εφημερεύοντα Φαρμακεία

ΚΟΖΑΝΗΣ

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κοζάνη

ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Πτολεμαίδα

Banner Bottom

logo

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ
 
Τηλέφωνο:  6974928190
Copyright www.ptolemais-post.gr © 2021