Πέμπτη 2  Μαϊου  2024 

«ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΛΟΓΟΣ - ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ»

Πύραυλοι του Ισραήλ έπληξαν εγκατάσταση στο Ιράν

Πύραυλοι του Ισραήλ έπληξαν εγκατάσταση στο Ιράν

Εκρήξεις στην περιοχή του αεροδρομίου της πόλης Ισφαχάν - «Ουδέν σχόλιο για την ώρα» η απάντηση εκπροσώπου των IDF


Το αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο ABC News μετέδωσε, επικαλούμενο πηγή του στην αμερικανική κυβέρνηση, ότι πύραυλοι που εκτόξευσαν αεροσκάφη του Ισραήλ έπληξαν εγκατάσταση στο Ισφαχάν, στο κεντρικό Ιράν, στην πόλη Σουβάιντα τις πρώτες πρωινές ώρες.

Οι εικόνες που έρχονται από τα διεθνή ΜΜΕ, δείχνουν τα αντιαρεπορικά πυρά να φωτίζουν τον ουρανό της περιοχής.

 

 Το ιρανικό ημιεπίσημο πρακτορείο ειδήσεων FARS αναφέρει ότι η έκρηξη ακούστηκε ανατολικά της πόλης Ισφαχάν και κοντά στο αεροδρόμιο της περιοχής.

Το FARS μεταδίδει ότι ακούστηκαν εκρήξεις στην περιοχή του αεροδρομίου της πόλης Ισφαχάν (κεντρικό Ιράν), προσθέτοντας ότι ο λόγος δεν είναι ακόμη γνωστός και ότι «διενεργούνται έρευνες».

Το Ιράν ενεργοποίησε τις πρώτες πρωινές ώρες την αντιαεροπορική άμυνα σε διάφορες επαρχίες, εν μέσω πληροφοριών για «ισχυρές εκρήξεις» στην επαρχία Ισφαχάν, μετέδωσε το επίσημο ιρανικό πρακτορείο ειδήσεων IRNA.

Όλες οι εμπορικές πτήσεις έχουν ανασταλεί στην ιρανική πρωτεύουσα Τεχεράνη και σε άλλες πόλεις της Ισλαμικής Δημοκρατίας, ανακοίνωσαν οι Αρχές.

 Η κυβέρνηση του Μπενιαμίν Νετανιάχου διεμήνυσε αυτή την εβδομάδα πως επιφυλάσσεται «του δικαιώματός να αμυνθεί» έναντι του Ιράν, μετά την ιρανική επίθεση του σαββατοκύριακου με πάνω από 350 drones και πυραύλους που εξαπολύθηκαν εναντίον της ισραηλινής επικράτειάς, σχεδόν το σύνολο των οποίων καταστράφηκε εν πτήσει.

Δεν έδωσε καμιά πληροφορία ούτε για τα μέσα, ούτε την ημερομηνία, ούτε τους στόχους ενδεχόμενης επιχείρησης ανταπόδοσης.

Λίγο μετά την αναφορά για το χτύπημα των ισραηλινών πυραύλων στο Ιράν, ο γερουσιαστής από τη Φλόριντα Μάρκο Ρούμπιο με ανάρτησή του στο X ανέφερε «Το Ισραήλ έχει την ικανότητα να πραγματοποιεί πλήγματα εναντίον στόχων εντός του Ιράν χωρίς να χρειάζεται να εισέρχονται στον ιρανικό εναέριο χώρο ισραηλινά αεροσκάφη τα οποία πρέπει να πετάξουν πάνω από τον εναέριο χώρο της Συρίας και του Ιράκ».

Ιράν: Καταρρίφθηκαν drones, αλλά δεν έχει γίνει «επίθεση με πυραύλους ως τώρα»
Αρκετά drones «καταρρίφθηκαν» από την ιρανική αντιαεροπορική άμυνα τις πρώτες πρωινές ώρες, όμως, τουλάχιστον «μέχρι στιγμής», δεν υπάρχουν πληροφορίες για επίθεση με πυραύλους, διαβεβαίωσε πριν από λίγο εκπρόσωπος της ιρανικής υπηρεσίας διαστήματος.

«Ως αυτή την ώρα, δεν έχει γίνει αεροπορική επίθεση από το εξωτερικό στην Ισφαχάν ή σε άλλες περιοχές της χώρας», ανέφερε ο Χουσέιν Νταλιριάν μέσω X, αντικρούοντας τις πληροφορίες αμερικανικού τηλεοπτικού δικτύου για επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν.

New York Times: Επλήγη στρατιωτική αεροπορική βάση
H εφημερίδα New York Times επικαλούμενη τρεις Ιρανούς αξιωματούχους, επιβεβαίωσαν ότι επλήγη στρατιωτική αεροπορική βάση κοντά στο Ισφαχάν, χωρίς να αναφέρουν, όμως, ποια χώρα πραγματοποίησε την επίθεση.

Επίσης, Ισραηλινοί στρατιωτικοί αξιωματούχοι είπαν στους NYT ότι το Ισραήλ ήταν πίσω από το χτύπημα.

https://www.zougla.gr/kosmos/pyravloi-tou-israil-eplixan-egkatastasi-sto-iran/



Σχόλια υποστηρίζονται από CComment

Λίστα εκδηλώσεων

Δεν υπάρχει προσεχές εκδήλωση
Δευ Τρι Τετ Πεμ Παρ Σαβ Κυρ
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

Ο Καιρός

Σημαντικά θέματα

Εφημερεύοντα Φαρμακεία

ΚΟΖΑΝΗΣ

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κοζάνη

ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Πτολεμαίδα

Banner Bottom

logo

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ
 
Τηλέφωνο:  6974928190
Copyright www.ptolemais-post.gr © 2021