Παρασκευή 19  Απριλίου  2024 

«ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΛΟΓΟΣ - ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ»

Έλαβε απάντηση από τη Gazprom η Βουλγαρία σύμφωνα με τον Υπουργό Ενέργειας - Συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις για την παράδοση αερίου

 

"Λάβαμε απάντηση από την Gazprom Export. Είναι έτοιμοι να συζητήσουν τις απαιτήσεις μας", δήλωσε ο Υπηρεσιακός Υπουργός Ενέργειας της Βουλγαρίας, Ρόσεν Χρίστοφ στο bTV.

Όπως ανέφερε, "σύμφωνα με την επικοινωνία με την Gazprom, περίπου το ένα τρίτο του απαιτούμενου φυσικού αερίου θα πρέπει να προέρχεται από εκεί".

Ο υπουργός παραδέχτηκε ότι "η επικοινωνία είναι αργή" και ότι ελπίζει σε απάντηση από το ρωσικό όμιλο, στην πρόταση της Βουλγαρίας.

Η υπηρεσιακή κυβέρνηση δεν ήθελε να πάει σε διαιτησία και έκανε τα πάντα για να λάβει τις ήδη συμφωνημένες ποσότητες φυσικού αερίου, υποστηρίζοντας ότι η κυβέρνηση Πεσκόφ δεν αναζήτησε μακροπρόθεσμες συμβάσεις με άλλους προμηθευτές.

"Το συμβόλαιο με την Gazprom είναι για 3 δισ. κυβικά μέτρα, που είναι περίπου το 90% των αναγκών. Ήταν γνωστό ότι η σύμβαση αυτή λήγει στο τέλος του έτους. Τα βυτιοφόρα και το αζέρικο αέριο αποτελούν το 50% των αναγκών. Πού είναι το άλλο 50%;” πρόσθεσε  ο Υπουργός, τονίζοντας πως δεν υπάρχουν συμφωνημένες ποσότητες φυσικού αερίου για τον Νοέμβριο και τον Δεκέμβριο.

"Θα υπάρξει ηλεκτρικό ρεύμα. Θα υπάρξει και φυσικό αέριο για τον χειμώνα. Εργαζόμαστε σκληρά και ετοιμάζουμε διαγωνισμούς, μερικούς από τους οποίους θα ανακοινώσουμε αυτή την εβδομάδα, για να εξασφαλίσουμε τις προμήθειες. Βρισκόμαστε επίσης σε συνομιλίες με την Gazprom. Η ιδέα είναι να υπάρξει διαφοροποίηση των προμηθειών", διευκρίνισε ο Χρίστοφ.

(novinite.com)



Σχόλια υποστηρίζονται από CComment

Λίστα εκδηλώσεων

Δεν υπάρχει προσεχές εκδήλωση
Δευ Τρι Τετ Πεμ Παρ Σαβ Κυρ
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30

Ο Καιρός

Σημαντικά θέματα

Εφημερεύοντα Φαρμακεία

ΚΟΖΑΝΗΣ

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κοζάνη

ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Πτολεμαίδα

Banner Bottom

logo

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ
 
Τηλέφωνο:  6974928190
Copyright www.ptolemais-post.gr © 2021