Σάββατο 1  Ιουνίου  2024 

«ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΛΟΓΟΣ - ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ»

Η μεγάλη απάτη επαναπόδοσης των εδαφών ΔΕΗ και τα συνεχή ψέματα του κυρίου Μουσουρούλη

Η μεγάλη απάτη επαναπόδοσης των εδαφών ΔΕΗ και τα συνεχή ψέματα του κυρίου Μουσουρούλη

Η συνέντευξη είναι μερικές ημέρες πίσω στο χρόνο (μάλλον για αυτήν ομιλεί ο συνάδελφος, εκτός αν προέκυψε νέα), είχα ξεκινήσει να γράφω ένα άρθρο ως κριτική, τότε, ο κύριος Μουσουρούλης διάλεξε ένα "Αριστερό μέσο" να δώσει την συνέντευξη, έχοντας στο μυαλό του ότι εξορκίζει τον Δαίμονα.

Δυστυχώς έμεινε στο συρτάρι, δεδομένου ότι έτρεχαν θέματα ζωτικής σημασίας με τα γεγονότα του Νυμφαίου.

Την ξανασήκωσε το Kozan.tv, ένα μέρος της, το επίμαχο που αφορά το θέμα των εδαφών (ως προοίμιο).

Υπάρχει μεγάλη απάτη και ατέλειωτα ψέματα από τον πολιτικό λαγό του κυρίου Μητσοτάκη….

Είναι σαν μουσκεμένη γάτα (πολιτικά), πλέον καταλαβαίνει ότι καταρρέει ο πύργος των επιχειρημάτων, η γλώσσα του σώματος δείχνει πολλά, νευρικότητα, σπασμωδικές κινήσεις, κόλλημα στην ροή του λόγου, και αρκετές ασυνάρτητες εκφράσεις ή και εκφραστικά λάθη , όλα αυτά μέσα σε 3,5 λεπτά!!!! Και ακόμη ατελείωτες αντιφάσεις και κενά ενημερώσεως.

Το επίμαχο σημείο που ο κύριος Τσαρτσιανίδης θεώρησε σημαντικό και το σήκωσε με την υπόσχεση να ξανασηκώσει ολόκληρη την συνέντευξη αυτό θα σχολιάσω.

Ρωτάει ο συνάδελφος, υπάρχει πρόβλεψη πόσα στρέμματα θα αποκατασταθούν, 10-20-30-100 χιλιάδες, τα νούμερα που ακούμε ότι χρειάζονται για το σύνολο των εδαφών είναι 3 και 4 δισεκατομμύρια για την πλήρη αποκατάσταση με το υπάρχον κονδύλι δεν βγαίνουν για παρά πολλά στρέμματα.

Εδώ παρεμβαίνει ο Πολιτίδης Χρήστος δηλαδή εγώ, τα στρέμματα που έχει στην παράνομη πλέον κατοχή της η ΔΕΗ (για ορισμένους νόμιμα) είναι περί τις 180 χιλιάδες στρέμματα έως 370!!! Γιατί τέτοια απόκλιση, απαντώ. Ενδεχομένως να υπάρχει μελέτη που δεν έχει αποδοθεί σκοπίμως βέβαια!!!! Οι εκτάσεις εμπεριέχουν ενδιάμεσα, ρέματα, λόφους, εγκλωβισμένους που οφείλουμε να τα συνυπολογίσουμε.

Δεν υπάρχει ακριβές νούμερο κατά την άποψη μου αγγίζουν τα 300.000 στρέμματα.

Αντιπαραβάλω ένα δεδομένο για να κατανοήσουμε το μέγεθος, ο  Δήμος Εορδαίας είναι Δήμος της περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας που συστάθηκε με το Πρόγραμμα Καλλικράτης το 2011. Προέκυψε από την συνένωση των τεσσάρων προϋπαρχόντων Καποδιστριακών Δήμων, ΠτολεμαΐδοςΑγίας ΠαρασκευήςΜουρικίουΒερμίου και της ανεξάρτητης καποδιστριακής Κοινότητας Βλάστης.

Η έκταση του νέου Δήμου είναι 707,93 τ.χλμ 

Κατά συνεπειαν

708 km² = 708000 στρέμματα

Εάν θεωρήσουμε τα στρέμματα που έχει στην κατοχή της η ΔΕΗ όσον αφορά την Εορδαία είναι 50%, δηλαδή περί τα 150 χιλιάδες στρέμματα, ως εκ τούτου κατέχει το 1/5 της Εορδαίας, σε λιγάκι θα δηλώσουμε Δουλοπάροικοι στο κύριο Μουσουρούλη και στην θλιβερή πολιτική παρέα του.

Συνεχίζει ο κύριος Μουσουρούλης ο οποίος εξευτελίζει την επιστημονική του διαδρομή συνταυτισμένος με τον ανέμελο Πρωθυπουργό. Βέβαια με ψαλιδισμένα τα φτερά και μη έχοντας το υπεροπτικό κατηγορηματικό ύφος, λέει λοιπόν: "αν δεν είχαμε ΣΕΚ και σχέδιο ολικής μετάβασης (κομπιάζει συνεχώς) ελάχιστα θα αποκαθίσταντο τώρα, με τον σχεδιασμό αυτό η αποκατάσταση των εδαφών ΔΕΗ μπορείς να πεις με βεβαιότητα τον αριθμό ακριβώς(φίλοι μου άρχισε να τον πειράζει ο Μακεδονικός καύσωνας, πλέει σε ασυναρτησίες)».

Ελάχιστα θα αποκαθίσταντο! Όταν εξοφλείτο ένα ορυχείο θα άφηνε πίσω η ΔΕΗ προηγούμενους περιβαλλοντολογικούς όρους, ότι σημαίνει αυτό. Τώρα με τον σχεδιασμό αυτό δεν μπορείς να πεις με βεβαιότητα  τον αριθμό,  εγώ έχω υπόψιν μου ανά ορυχείο, ούτε τον χρόνο, γιατί άλλη ωρίμανση έχει ένα ορυχείο που έχει εξοφληθεί και πρέπει να ξεκινήσεις, έχεις ήδη στο συρτάρι σου την μελέτη και άλλη ένα ορυχείο που είναι ενεργό παράδειγμα το Νότιο (αυτό είναι το μεγαλύτερο των ορυχείων και σχεδόν έχει ενοποιηθεί με το βόρειο). Το νότιο πεδίο δεν θα αποκατασταθεί γιατί θα τροφοδοτεί την μονάδα 5 (αγαπητοί φίλοι η Μονάδα 5 δεν θα πάει μέχρι το 2025)!!!

Συνεχίζει, από τα 2/3 των εδαφών με οδηγείτε να κάνω μια πρόβλεψη, δεν θέλω να  κάνω μια πρόβλεψη αριθμού στρεμμάτων, γιατί δεν έχω μπροστά μου τα νούμερα (αγαπητοί φίλοι είναι εμφανές ότι αεροβατεί) θέλω να είμαι ακριβής όταν λέω Νούμερα.

Συνεχίζει αυτό που γνωρίζουμε είναι τα χρήματα που έχει προϋπολογίσει η ΔΕΗ για τις δικές της αποκαταστάσεις εδαφών που ξεκινούν άμεσα και τα 300 εκατομμύρια που έχουμε εμείς προίκα, όχι για νέες χρήσης γης αλλά για αποκατάσταση.

Υπάρχει απάτη που δεν πρόσεξε ο αγαπητός συνάδελφος κύριος Τσαρττσιανίδης!!! Είναι άλλο θέμα η αποκατάσταση και άλλο η επαναπόδοση, μπορούν τα εδάφη να αποκατασταθούν χωρίς να επαναποδοθούν, που είναι το πιθανότερο!!!

-Τσαρτσιανίδης εγώ θα επιμείνω τα 3-4-5 δισεκατομμύρια είναι νούμερα που έχουν μια ρεαλιστική βάση από επιστήμονες της περιοχής, το επόμενο διάστημα θα εμφανιστούν αυτές οι προσεγγίσεις.

Θέλουμε μια πιο συγκεκριμένη άποψη πόσα θα είναι τα Εδάφη.

-Δεν είναι συγκεκριμένη άποψη, αυτό που μου λέτε είναι ακριβώς ο λογαριασμός και ο λογαριασμός αυτός αν θέλετε δεν είναι δικός μου λογαριασμός (εδώ έχει ξεφύγει η κατάστασις εντελώς με τον κύριο δεν γνωρίζω), αυτός έχει βγει μέσα από τον σχεδιασμό με τις αλληλουχίες του κλπ (όποιος καταλαβαίνει τι λέει ο κύριος Μουσουρούλης να με εξηγήσει και εμένα).

-Υπάρχει κάποιος τρόπος να υπολογιστεί για κάθε στρέμμα ότι χρήματα χρειάζονται για τη αποκατάσταση κατά μέσο όρο;

-Πιστέψτε με, κάθε σπιθαμή στρέμματος και ζητώ μετ’ επιτάσεως να με πιστέψετε η Ευρωπαϊκή επιτροπή δεν θα συμφωνούσε ποτέ να δοθούν αυτά τα χρήματα αν δεν υπήρχε κοστολόγηση, συγκριτικά στοιχεία ανά στρέμμα (ασυναρτησιολογία αλλά καταλαβαίνουμε τι θέλει να πει) και ασκήσεις επί χάρτου, απίστευτες ασκήσεις επί χάρτου( που δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα) για να προσεγγιστεί αυτό το ποσό των 300 εκατομμύριων.

Ο κύριος Μουσουρούλης αυτοεξευτελίζεται μέσα σε μικροκομματικά παιχνίδια.

Αυτά διημείφθησαν στο μικρό αυτό Δημοσιογραφικό κομμάτι αλλά απίστευτα πυκνό σε πολιτικό περιεχόμενο.

Επιμύθιον

Ας δούμε τι έλεγε ο κύριος Παναγιωτάκης, πρώην Πρόεδρος της ΔΕΗ, επί αυτού του θέματος στις 08/12/2018: "Το αίτημα της τοπικής αυτοδιοίκησης της περιοχής μας, και όχι μόνο, για επαναπόδοση εδαφών εξαντλημένων ορυχείων που είχε απαλλοτριώσει η ΔΕΗ στο Λιγνιτικό Κέντρο Δυτικής Μακεδονίας στις τοπικές κοινωνίες, απέκλεισε κατηγορηματικά ο πρόεδρος της ΔΕΗ, στην προχθεσινή συνέντευξή του στο Λιγνιτικό Κέντρο Δυτικής Μακεδονίας.

Ερωτηθείς σχετικά από το «e-ptolemeos.gr» ο Μανώλης Παναγιωτάκης δήλωσε ότι: «Τα εδάφη αυτά τα έχει πληρώσει η ΔΕΗ και τα έχει απαλλοτριώσει. Όταν έγινε η μετοχοποίηση της ΔΕΗ για να εισπράξει το ελληνικό Δημόσιο που ήτανε μέτοχος από τους ιδιώτες που πήραν τις μετοχές της ΔΕΗ, έδωσε αυτές τις εκτάσεις στην επιχείρηση. Όταν ήρθαν λοιπόν οι ιδιώτες και αγοράσανε ξέρανε ότι τα περιουσιακά στοιχεία της ΔΕΗ ήταν αυτό, εκείνο, εκείνο και οι εκτάσεις. Το να λέμε τώρα ότι αυτά πρέπει να επαναποδοθούν πίσω είναι σαν να απαλλοτριώνουμε ιδιωτική περιουσία. Ο άλλος έχει μετοχές. Το 48,5% των μετοχών της ΔΕΗ ανήκει σε ιδιώτες και το 51,5% στο κράτος και μάλιστα το 17% στο ΤΑΙΠΕΔ, άρα δεν μπορεί να ξαναγυρίσουν πίσω σ’ αυτούς τα είχανε ή στο κράτος. Είναι σαν το κράτος να απαλλοτριώνει την περιουσία των μετόχων. Αυτό γίνεται μόνο για λόγους δημοσίου συμφέροντος και δεν μπορεί να γίνει», σημειώνοντας ότι για το θέμα αυτό «υπάρχει προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείς, αλλά δεν ξέρω τι γίνεται. Εάν πάλι έρθει το ΣτΕ και πει αυτά να πάνε στο κράτος θα δημιουργηθεί μια νέα κατάσταση".

Ο καθείς ας βγάλει τα συμπεράσματα του.......



Σχόλια υποστηρίζονται από CComment

Λίστα εκδηλώσεων

Δεν υπάρχει προσεχές εκδήλωση
Δευ Τρι Τετ Πεμ Παρ Σαβ Κυρ
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30

Ο Καιρός

Σημαντικά θέματα

Εφημερεύοντα Φαρμακεία

ΚΟΖΑΝΗΣ

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κοζάνη

ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Πτολεμαίδα

Banner Bottom

logo

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ
 
Τηλέφωνο:  6974928190
Copyright www.ptolemais-post.gr © 2021