Παρασκευή 29  Μαρτίου  2024 

«ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΛΟΓΟΣ - ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ»

Τι πρέπει να κάνουμε εάν πάρουν φωτιά τα λαμπάκια του χριστουγεννιάτικου δέντρου

Τι πρέπει να κάνουμε εάν πάρουν φωτιά τα λαμπάκια του χριστουγεννιάτικου δέντρου

 
 

Αντίστροφα μετράμε πλέον για τις γιορτές των Χριστουγέννων, με τους εορταστικούς στολισμούς να έχουν την τιμητική τους και το χριστουγεννιάτικο δέντρο να κατέχει -όπως κάθε χρόνο- πρωταγωνιστικό ρόλο.

Ο στολισμός του δέντρου είναι μία διαδικασία ιδιαίτερα αγαπητή σε μικρούς και μεγάλους, η οποία δεν παύει ωστόσο να εγκυμονεί κινδύνους, καθώς εάν δεν τηρούνται μέτρα ασφαλείας υπάρχει η πιθανότητα να ξεσπάσει φωτιά από τα λαμπάκια.

 Η Πυροσβεστική έδωσε μέσω της ΕΡΤ συμβουλές στους πολίτες σε περίπτωση που το χριστουγεννιάτικο δέντρο πιάσει φωτιά. «Ο χρόνος είναι λίγος και αυτό που προέχει είναι να βγάζουμε τα λαμπάκια από την πρίζα. Είναι θαλπωρή, αλλά είναι και επικίνδυνο. Θα πρέπει να έχουμε στο σπίτι φορητό πυροσβεστήρα, να προβληματιστούμε όλοι. Μπορεί να αποσοβήσει μια μεγάλη πυρκαγιά», σημείωσε ο εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής, Γιάννης Αρτοποιός.

«Ο καπνός είναι ικανός να μας δημιουργήσει ασφυξία. Είναι πολύ σημαντικό να ειπωθεί. Ένας πυροσβεστήρας μπορεί να σώσει τη ζωή μας. Βγάζουμε τα λαμπιόνια όταν κοιμόμαστε και όταν φεύγουμε από το σπίτι μας.

Η πυροσβεστική επισημαίνει ότι σε περίπτωση φωτιάς θα πρέπει να κατέβει άμεσα ο γενικός διακόπτης, ενώ είναι πολύ σημαντική η τοποθέτηση ενός πυροσβεστήρα ανά όροφο στις πολυκατοικίες, όπως δήλωσε ο κ. Αρτοποιός.



Σχόλια υποστηρίζονται από CComment

Λίστα εκδηλώσεων

Δεν υπάρχει προσεχές εκδήλωση
Δευ Τρι Τετ Πεμ Παρ Σαβ Κυρ
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

Ο Καιρός

Σημαντικά θέματα

Εφημερεύοντα Φαρμακεία

ΚΟΖΑΝΗΣ

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κοζάνη

ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Πτολεμαίδα

Banner Bottom

logo

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ
 
Τηλέφωνο:  6974928190
Copyright www.ptolemais-post.gr © 2021