Παρασκευή 10  Μαϊου  2024 

«ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΛΟΓΟΣ - ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ»

Αντί για μινγκ, συνέλαβαν οικόσιτα ζώα (προφανώς γάτες)

Αντί για μινγκ, συνέλαβαν οικόσιτα ζώα (προφανώς γάτες)

Το συντονισμένο σχέδιο διαχείρισης και αντιμετώπισης των περιστατικών εμφάνισης άγριων μικρών ζώων, εντός του αστικού ιστού της πόλης Κοζάνης θα είναι σε εξέλιξη.

Υπάρχει πληθώρα διαμαρτυριών κατοίκων της Κοζάνης, όπου το τελευταίο χρονικό διάστημα παρατήρησαν αυξημένο αριθμό μικρών άγριων θηλαστικών στους εξωτερικούς χώρους των οικιών τους.

Η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Ηπείρου-Δυτικής Μακεδονίας σε συνεργασία με τις αρμόδιες υπηρεσίες του ΥΠΕΝ, το Α.Π.Θ. και αξιοποιώντας την πολύτιμη δεξαμενή επιστημονικής γνώσης και εργαλείων του Ευρωπαϊκού Προγράμματος LIFE ATIAS, προχώρησαν στην άμεση λήψη εξειδικευμένων μέτρων αντιμετώπισης του φαινομένου.

Συγκεκριμένα, μετά την απόφαση της Γενικής Διεύθυνσης Δασών & Φυσικού Περιβάλλοντος του ΥΠΕΝ με την οποία εγκρίθηκε η άδεια χρήσης παγίδων για τη σύλληψη και απομάκρυνση θηλαστικών από κατοικημένη περιοχή, διεξάγεται επιστημονική έρευνα με τη χρήση παγίδων για την ζωντανή σύλληψη αυτών των θηλαστικών, την αναγνώριση των εν λόγω ειδών και τη διαχείριση τους, η οποία θα πραγματοποιηθεί από το Εργαστήριο Άγριας Πανίδας και Ιχθυοπονίας Γλυκέων Υδάτων του Τμήματος Δασολογίας & Φυσικού Περιβάλλοντος του ΑΠΘ για το χρονικό διάστημα από 16-07-2021 έως 30-09-2021.

Απώτερος στόχος η παγίδευση και σύλληψη ατόμων των άγριων θηλαστικών που έχουν εισέρθει στην πόλη της Κοζάνης, Στην περίπτωση που τα μικρά θηλαστικά είναι απελευθερωμένα γουνοφόρα εκτροφής, η περαιτέρω ειδική διαχείριση τους θα γίνει σύμφωνα με τις οδηγίες της αρμόδιας Γενικής Διεύθυνσης Κτηνιατρικής του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων και της αρμόδιας τοπικής Κτηνιατρικής Αρχής.

Οι διαδικασία εξελίχθηκε τις ημέρες από Κυριακή έως και τέταρτη χωρίς να υπάρξει καμία σύλληψη άγριου ζώου παρά μόνο οικόσιτων, τα οποία και απελευθερώθηκαν επί τόπου.

Κατά τις εκτιμήσεις του επιστημονικά υπεύθυνου, πιθανόν τα ζώα έχουν εγκαταλείψει τον οικιστικό ιστό της Κοζάνης καθώς τις τελευταίες μέρες δεν υπάρχουν αναφορές κατοίκων για την εκ νέου παρουσία των ζώων.



Σχόλια υποστηρίζονται από CComment

Λίστα εκδηλώσεων

Δεν υπάρχει προσεχές εκδήλωση
Δευ Τρι Τετ Πεμ Παρ Σαβ Κυρ
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

Ο Καιρός

Σημαντικά θέματα

Εφημερεύοντα Φαρμακεία

ΚΟΖΑΝΗΣ

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κοζάνη

ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Πτολεμαίδα

Banner Bottom

logo

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ
 
Τηλέφωνο:  6974928190
Copyright www.ptolemais-post.gr © 2021