Παρασκευή 17  Μαϊου  2024 

«ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΛΟΓΟΣ - ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ»

Απάντησις του Δήμου Εορδαίας σε δημοσίευμα του ptolemais-post

Απάντησις του Δήμου Εορδαίας σε δημοσίευμα του ptolemais-post

Με την παράκληση δημοσίευσης του.

Ptolemais-post: Ασφαλώς και θα το Δημοσιεύσουμε, αυτό επιτάσσει η δεοντολογία του Δημόσιου Λόγου! Kατέχουμε "Δημόσιες Συχνότητες", ως εκ τούτου ενοικιασταί είμεθα του χώρου που καταλαμβάνουμε προσωρινά στο Δημοκρατικό διαδίκτυο, που δεν μας ανήκουν.

Ασφαλώς όμως να περιμένετε απάντηση.

Και σας ευχαριστούμε που υπήρξε απάντησις.

Το άρθρο είναι εδώ διά κάθε ενδιαφερόμενο Δεν θα αφήσει δένδρο για δένδρο η Δημοτική αρχή της Εορδαίας (ptolemais-post.gr).

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Ταχ. Δ/νση

:

25ης Μαρτίου 15

 

 

Ταχ. Κωδ.

:

50200- Πτολεμαΐδα

 

 

Τηλέφωνο

:

24633 50148

                                     Πτολεμαΐδα 24-2-2023

                

 

Fax

:

24633 50150

                             Προς:                       

                             Μ.Μ.Ε.                

3182                       

E mail

:

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

 

 

Απάντηση στo από 22-2-2023 δημοσίευμα της ιστοσελίδας ptolemais-post.gr, με τίτλο «Δεν θα αφήσει δένδρο για δένδρο η Δημοτική αρχή της Εορδαίας».

Απαντώντας σε όσα αναφέρει τo από 22-2-2023 δημοσίευμα της ιστοσελίδας ptolemais-post.gr, με τίτλο «Δεν θα αφήσει δένδρο για δένδρο η Δημοτική αρχή της Εορδαίας» να σημειώσουμε τα εξής :

  1. Σύμφωνα με το άρθρο 224 του Ν. 4555/2018 καθώς και το διευκρινιστικό έγγραφο (αρ. πρωτ. 5776/17-8-2018) της Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, ο καθαρισμός, η αστυνόμευση και η απαλλοτρίωση των χώρων παρά τα ρέματα ανήκει στην αποκλειστική αρμοδιότητα των Περιφερειών. Έχοντας υπόψη αυτά η Κοινότητα Αναρράχης αιτήθηκε από την αρμόδια αρχή, ήτοι την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, την κοπή κάποιων δένδρων τα οποία αποτελούσαν εμπόδια στην ομαλή ροή των υδάτων του συγκεκριμένου ρέματος οπότε έθεταν σοβαρά ζητήματα προβλημάτων στο πλαίσιο της πρόληψης κατά τον σχεδιασμό της Πολιτικής Προστασίας και ειδικότερα σε περίπτωση έντονων καιρικών φαινομένων, όπως μεγάλου ύψους βροχόπτωσης. Η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας ανταποκρίθηκε θετικά και προχώρησε στην κοπή δένδρων και τον καθαρισμό του εν λόγω ρέματος.
  1. Ο Δήμος Εορδαίας δεν συμμετείχε ποτέ στις συγκεκριμένες εργασίες-αφού είναι απολύτως αναρμόδιος-και αυτό αναφέρθηκε με έμφαση στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, κατά τη διαδικασία απάντησης του Δημάρχου σε ερώτηση του επικεφαλής της ελάσσονος αντιπολίτευσης κ. Ευστάθιου Κοκκινίδη. Μολαταύτα στο δημοσίευμα σας αυτή η ξεκάθαρη διευκρίνιση αποκρύφτηκε, κάτι που προφανώς απαλείφει από το συγκεκριμένο δημοσίευμα-σχόλιο τον χαρακτηρισμό του ως καλόπιστης κριτικής.
  1. Οι κοπές δένδρων στο Δήμο Εορδαίας γίνονται έπειτα από αιτήματα πολιτών και αυτοψία των αρμόδιων υπηρεσιών, οι οποίες γνωμοδοτούν θετικά μόνο σε δύο (2) περιπτώσεις: A) Είτε όταν πρόκειται για άρρωστα δέντρα, Β) Είτε όταν κινδυνεύουν ανθρώπινες ζωές ή περιουσίες. Αυτό αναφέρει ξεκάθαρα η κείμενη νομοθεσία, την οποία τηρούμε απαρέγκλιτα.

Κλείνοντας να τονίσουμε ότι είναι αναφαίρετο δικαίωμά σας να έχετε την όποια άποψη επιθυμείτε για την δημοτική αρχή Εορδαίας, δεν είναι όμως δικαίωμα σας να προσπαθείτε διαστρέβλωση των γεγονότων και της πραγματικότητας κατά το δοκούν και κατά την δική σας γνώμη.

 



Σχόλια υποστηρίζονται από CComment

Λίστα εκδηλώσεων

Δεν υπάρχει προσεχές εκδήλωση
Δευ Τρι Τετ Πεμ Παρ Σαβ Κυρ
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

Ο Καιρός

Σημαντικά θέματα

Εφημερεύοντα Φαρμακεία

ΚΟΖΑΝΗΣ

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κοζάνη

ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Πτολεμαίδα

Banner Bottom

logo

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ
 
Τηλέφωνο:  6974928190
Copyright www.ptolemais-post.gr © 2021