Παρασκευή 10  Μαϊου  2024 

«ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΛΟΓΟΣ - ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ»

Επί της συνεδριάσεως του Δ. Σ. την 28η Ιουλίου με θέμα τα εγκαταλειμμένα ακίνητα του ΟΑΕΔ εις την Πτολεμαΐδα

Επί της συνεδριάσεως του Δ. Σ. την 28η Ιουλίου με θέμα τα εγκαταλειμμένα ακίνητα του ΟΑΕΔ εις την Πτολεμαΐδα

Πολύ σοβαρό το θέμα συζητήσεως, αυτό του Δημοτικού Συμβουλίου!

Υπάρχουν ακίνητα (διαμερίσματα, μαγαζιά, χώροι συνευρέσεως), τα οποία ρημάζουν και με μη διαγνωσμένο μάλιστα ιδιοκτησιακό καθεστώς.

Ας τα δούμε με την σειρά.

Εισηγητής ο κύριος Φουρκιώτης, με θέμα: “αίτημα στον ΟΑΕΔ για απόδοση καταστημάτων και χώρων συγκέντρωσης στους χώρους που βρίσκονται στους οικισμούς του καταργηθέντος OAE, που παραχωρήθηκαν κατά χρήση σε χρονικό διάστημα προγενέστερο της καθολικής διαδοχής αυτού, από τον ΟΑΕΔ”.

Λέει ο κύριος Φουρκιώτης: “Τα ακίνητα αυτά μπορούν να εξυπηρετήσουν ανάγκες των υπηρεσιών και δομών του Δήμου μας, διευκολύνοντας την παροχή υπηρεσιών προς τους Δημότες, πριν ένα χρόνο η Δημοτική Αρχή μαζί με τον Πρόεδρο του Εργατικού κέντρου ξεκίνησαν μια συζήτηση με στελέχη του ΟΑΕΔ για παραχώρηση των ακινήτων στον Δήμο μας. Οπότε Αιτούμαστε την επικαιροποίηση παραχώρησης, για 25 έτη συν 10 στην λήξη αυτών.

Τον λόγο έλαβε η κυρία Σολαχίδου, ρωτώντας εάν είχαν την υποχρέωση οι χρήστες τους, προς συντήρηση αυτών, να παραδοθούν όπως τα παρέλαβαν.

Η απάντησις του κύριου Φουρκιώτη, είναι ότι δεν γνωρίζει το περιεχόμενο των συμβάσεων με τους χρήστες των χώρων.

Τον λόγο έλαβε ο κύριος Μπίγκας, ρωτώντας για τα σημεία της Πόλεως που βρίσκονται αυτά τα ακίνητα, υπήρξε μια σύγχυση την οποία μάλλον έληξε με την παρέμβαση του κυρίου Νικολαΐδη.

Τον λόγο έλαβε ο κύριος Ταϊρίδης, ρωτώντας αν υπάρχει συγκεκριμένο σχέδιο χρήσης των χώρων από την υπάρχουσα Δημοτική Αρχή. Η απάντησις ήτο, ότι δεν υπάρχει προς το παρόν σχέδιο και τόνισε ο Αντιδήμαρχος με νόημα, το πρόβλημα είναι που θα βρεθούν τα χρήματα προς αποκατάστασιν αυτών!

Τον λόγο έλαβε ο κύριος Μπίγκας, έκανε πρόταση να κάνουν χρήση του χώρου οι υπηρεσίες του Δήμου επιλεκτικά, με τρόπο που να συγκεντρώσουμε τον μέγιστο βαθμό αυτών και επίσης να παραχωρηθούν σε Συλλόγους που αδυνατούν (το γνωρίζουμε όλοι) να ανταπεξέλθουν οικονομικά σε ενοίκια, με αυτό τον τρόπο θα συντηρηθούν σε βάθος χρόνου, δεδομένου του ότι οι σύλλογοι θα τους προσέξουν! Πολύ ορθή παρατήρησις.

Τον λόγο έλαβε ο κύριος Τραχανάς, είναι πονεμένη ιστορία (είπε) η οποία έχει βάθος χρόνου δυο δεκαετιών, είναι εστία μόλυνσης, εμπλεκόταν πολλοί φορείς, δεν ήταν μόνο οι ΟΑΕΔ –ΟΕΚ είναι και η ΔΕΗ στην μέση, (συνέχισε λέγοντας ), προσπαθήσαμε και εμείς σαν Εργατικό Κέντρο το 2008 να τα πάρουμε αλλά δεν βρήκαμε άκρη τότε. Αν το καταφέρουμε συνέχισε θα είναι κάτι πολύ θετικό! Λακωνικός και περιεκτικός λόγος.

Τον λόγο έλαβε ο Νικολαΐδης Ισαάκ, το θέμα ταλανίζει (είπε) από το 2003, μέχρι και την θητεία του κυρίου Τζιούμαρη, οι παραχωρήσεις χρήσης γινόταν από τον ΟΕΚ και είχαμε διάφορες δραστηριότητες εκεί ως Δήμος, καμία Δημοτική αρχή από εκεί και πέρα δεν έκανε αίτημα προς τον ΟΕΚ. Επιχειρήσαμε να πάρουμε ένα χώρο για την έδρα του Συλλόγου Σωτήρας στον οποίο είμαι Πρόεδρος, επίσης επιχειρήσαμε επικοινωνία με την ΔΕΗ! Είχα και μια επικοινωνία με την κυρία Παναγιωτακοπούλου που είναι υπεύθυνη στον ΟΑΕΔ τώρα, στον ΟΕΚ παλαιοτέρα για αυτές τις εγκαταστάσεις.

Συνέχισε λέγοντας ότι δυστυχώς το αίτημα δεν ευοδώθηκε για να γίνει χρήση αυτών των χώρων.

 Αυτές οι εγκαταστάσεις θα βοηθήσουν τον τόπο αλλά πρέπει να προχωρήσουμε και για τα 38 διαμερίσματα που έχει η ΔΕΗ και αυτό όλο το συγκρότημα μπορεί να αξιοποιηθεί πολύ καλά και μάλιστα προσπαθούμε να ενεργοποιήσουμε και τους βουλευτές (υπενθυμίζω την επίσκεψη πριν λίγων ημερών στον χώρο του κυρίου Νικολαΐδη με τον βουλευτή της Ν.Δ. κύριο Κωνσταντινίδη Ευστάθιο).

Πρέπει να ξεκολλήσει αυτή η υπόθεση. Υπάρχει άμεσος κίνδυνος να υποβάλει απαιτήσεις ο ΟΕΚ για την μη συντήρηση των εγκαταστάσεων… Οπότε να ζητήσει αποκατάσταση.

Είναι από ότι φαίνεται ο μόνος που έχει ολοκληρωμένη άποψη για τον χώρο και συνεχίζει λέγοντας ότι, οι κατοικίες μπορούν να χρησιμοποιηθούν για το κάμπους του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου, βαδίζουμε σε πλάνην οικτρά, δεν υπάρχει κανένα κάμπους, θα χάσουμε και τις δύο σχολές σε λίγο, αγαπητέ κύριε Ισαάκ, έχω κάνει άπειρες αναλύσεις σε γραπτό λόγο, η λύση είναι η Ογκολογική. Τριτοβάθμια εξέλιξη στο Μποδοσάκειο, μόνο από εκεί μπορεί να γίνει.

Είναι εύκολο να επικοινωνήσει μαζί μου έχω πολλά να πω, ο Δήμαρχος πετά αετό!!

Όπως και νάχει η ιδέα είναι εκπληκτική!!! Σε δημόσια διαβούλευση πρώτη φορά το ακούω, φοιτητικές εστίες αγαπητοί φίλοι, 39 διαμερίσματα, για να υποστηρίξουμε τις δυο σχολές που έχουμε, εύγε τέκνον αγαπητό και πεφιλημένο!!!! Δεν είναι τυχαίο που ο κύριος Πλακεντάς τον κοιτάζει με μισό μάτι…

Και πάλι ο κύριος Νικολαΐδης - είχε λιμνάσει πολύ καιρό αυτή η υπόθεση και το μπαλάκι πήγαινε και ερχόταν, ΟΕΚ_ΔΕΗ ΟΑΕΔ, έχω τα ΦΕΚ στα χέρια μου, έχω την επέκταση του ρυμοτομικού και ο χώρος αυτός  που λέγεται μνήμες λιγνίτη είναι του ΟΤΑ, είναι 60 στρέμματα και τα 40 από πίσω είναι ιδιοκτησία της ΔΕΗ αλλά δεν το παραλαμβάνει από τον ΟΑΕΔ λόγο κακοτεχνιών και είναι σε εκκρεμοδικία στα δικαστήρια, εν τω μεταξύ ο ανάδοχος όλων αυτών των κατοικιών δεν υφίσταται, μπροστά είναι ο ΟΑΕΔ και χρειάζονται πολιτικές αποφάσεις

Επιμύθιον

Ο Γόρδιος δεσμός, μόνον με πολιτική απόφαση θα λυθεί, οι αποφάσεις Δικαστηρίων θα περιπλέξουν την κατάστασιν.

Μία παράκλησις, αυτογελοιοποιούμαστε ως τοπική κοινωνία, μην κάνετε χρήση του όρου Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο, τουλάχιστον η Αντιπολίτευσις, ο Δήμαρχος μπορεί να αεροβατεί όσο Θέλει.

Δεν Υφίσταται κάτι τέτοιο, είναι απαίσιος λαϊκισμός.

Η κυβέρνησις προτίθεται να κλείσει και αυτές τις δυο σχολές, αν ξαναβγεί, είναι σίγουρο!!!!

Και εμείς μιλάμε για κάμπους, Ελληνική γλώσσα φίλοι μου, "ο περιβάλλοντας οικονομικός και υποστηρικτικός χώρος ενός Πανεπιστήμιου, Ελληνικά"!!!!

Δανείσαμε την γλώσσα στους κουτόφραγκους.

Κύριε Νικολαΐδη, κυρία Σολαχίδου, κυρία Χόλμπα, αναβάθμιση του Μποδοσάκειου μπορεί να υπάρξει μόνον μέσω της Ογκολογικής , για Τριτοβάθμια Αναβάθμιση ομιλώ, δεν το γνωρίζετε το θέμα, επικοινωνήστε μαζί μου.

Το δώρο το έκανε ο Σύλλογος Καρκινοπαθών Εορδαίας εις την Πόλιν.



Σχόλια υποστηρίζονται από CComment

Λίστα εκδηλώσεων

Δεν υπάρχει προσεχές εκδήλωση
Δευ Τρι Τετ Πεμ Παρ Σαβ Κυρ
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

Ο Καιρός

Σημαντικά θέματα

Εφημερεύοντα Φαρμακεία

ΚΟΖΑΝΗΣ

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κοζάνη

ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Πτολεμαίδα

Banner Bottom

logo

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ
 
Τηλέφωνο:  6974928190
Copyright www.ptolemais-post.gr © 2021