Δευτέρα 20  Μαϊου  2024 

«ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΛΟΓΟΣ - ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ»

Καστοριά: Όχι σε φάρμες γουνοφόρων λένε οι κάτοικοι των Κορεστείων

Καστοριά: Όχι σε φάρμες γουνοφόρων λένε οι κάτοικοι των Κορεστείων

Όχι στις φάρμες γουνοφόρων ζώων, λένε οι κάτοικοι των Κορεστείων Καστοριάς, αποστέλλοντας επιστολή με τις θέσεις τους σε κάθε αρμόδια αρχή, μετά από συνέλευση που πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία της τοπικής κοινότητας.

 
Η συνέλευση έγινε με αφορμή την αδειοδότηση για τη δημιουργία εκτροφείων γουνοφόρων ζώων κοντά στον πλινθόκτιστο διατηρητέο οικισμό του Κρανιώνα, που θα περιλαμβάνουν εργαστήρια εντοσθίων και βυρσοδεψείο, σε απόσταση μικρότερη των 500 μέτρων από τα σπίτια του οικισμού. Οι κάτοικοι επισημαίνουν ότι, το σημείο που θα αναπτυχθούν οι δραστηριότητες, είναι πολύ κοντά στα ρέματα που καταλήγουν στον Λαδοπόταμο, από τον οποίο υδροδοτείται η πόλη της Καστοριάς και άλλοι οικισμοί.
 
Στην επιστολή τους, οι κάτοικοι των Κορεστείων επισημαίνουν την έντονη κι αφόρητη δυσοσμία, τα κρούσματα κορονοϊού που είχαν εμφανιστεί στα μινκ και τη μόλυνση του περιβάλλοντος, ως επιπλέον επιχειρήματα για την αντίθεσή τους στην ανάπτυξη των εκτροφείων στην περιοχή
 
Στη συνέλευση των κατοίκων παρευρέθηκαν μεταξύ άλλων, ο δήμαρχος Καστοριάς Γιάννης Κορεντσίδης και οι βουλευτές Ζήσης Τζηκαλάγιας κι Ολυμπία Τελιγιορίδου.

https://www.ertnews.gr/perifereiakoi-stathmoi/florina/kastoria-ochi-se-farmes-goynoforon-lene-oi-katoikoi-ton-koresteion/

 
 


Σχόλια υποστηρίζονται από CComment

Λίστα εκδηλώσεων

Δεν υπάρχει προσεχές εκδήλωση
Δευ Τρι Τετ Πεμ Παρ Σαβ Κυρ
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

Ο Καιρός

Σημαντικά θέματα

Εφημερεύοντα Φαρμακεία

ΚΟΖΑΝΗΣ

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κοζάνη

ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Πτολεμαίδα

Banner Bottom

logo

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ
 
Τηλέφωνο:  6974928190
Copyright www.ptolemais-post.gr © 2021