Δευτέρα 20  Μαϊου  2024 

«ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΛΟΓΟΣ - ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ»

Ξανά το Αφγανιστάν βρίσκεται στα χέρια των φανατικών φονταμενταλιστών Ταλιμπάν - Αλιεύσεις δικτύου FB

Ξανά το Αφγανιστάν βρίσκεται στα χέρια των φανατικών φονταμενταλιστών Ταλιμπάν - Αλιεύσεις δικτύου FB

Ξανά το Αφγανιστάν βρίσκεται στα χέρια των φανατικών φονταμενταλιστών Ταλιμπάν, μετά την αποχώρηση των αμερικανικών δυνάμεων που... βαρέθηκαν να ματώνουν τσάμπα δυο δεκαετίες τώρα. Ξανά η χώρα βυθίζεται στον ακραίο σκοταδισμό και στην πιο απεχθή μορφή θεοκρατίας. 

Παλιό αμερικανικό έγκλημα
Βεβαίως η υπόθεση Αφγανιστάν... δεν είναι χθεσινή. Είναι ένα προμελετημένο έγκλημα που εκτέλεσαν οι ΗΠΑ και η Σαουδική Αραβία (και η Δύση εν γένει) εδώ και 40 ολόκληρα χρόνια.
Να θυμηθούμε τι συνέβαινε τότε: το Αφγανιστάν, με αριστερές κυβερνήσεις, βρισκόταν στον δρόμο του να γίνει ένα κανονικό κοσμικό κράτος.  Και μάλιστα στα πρότυπα της λαϊκής δημοκρατίας.
Η κυβέρνηση της χώρας προβληματιζόταν όμως από τους φανατικούς ισλαμιστές μουτζαχεντίν, που προσπαθούσαν να υπονομεύσουν την κεντρική εξουσία για λογαριασμό των διαφόρων πολέμαρχων που ήταν ήδη ανακατωμένοι με το διεθνές εμπόριο ηρωίνης και είχαν δεχτεί σκληρά χτυπήματα από την αφγανική κυβέρνηση. Μαζί με τους μουτζαχεντιν και τους πολέμαρχους και οι Πακιστανοί, που κάνανε... βόλτες στα εδάφη του Αφγανιστάν, βίαζαν και σκοτωναν αδιακρίτως.
Καλούν τους Σοβιετικούς
Η επαναστατική κυβέρνηση της Καμπούλ κάλεσε τους Σοβιετικούς να βοηθήσουν για να εδραιωθεί η κοσμική εξουσία και να αποκρουστούν οι φανατικοί και οι υποστηρικτές τους.
Οι μουτζαχεντίν, με τη διαμεσολάβηση της Σαουδικής Αραβίας (που είναι η "μήτρα" των φανατικών ισλαμιστών ανά τον κόσμο), βρήκαν... αποκούμπι στις ΗΠΑ, με τον πρόεδρο Ρέιγκαν τότε να εξασφαλίζει άφθονη χρηματοδότηση στους "freedom fighters" (μαχητές της ελευθερίας), όπως ονόμασαν οι Αμερικάνοι τους φανατικούς, και να τους εξοπλίζει σαν αστακούς για να αντιμετωπίσουν τους Σοβιετικούς. Παράλληλα η CIA τους "διευκόλυνε" και να πουλάνε την ηρωίνη τους σε όλο τον κόσμο. Ακόμη και χώρες που δεν είχαν καμία σχέση με την υποθεση, όπως λ.χ. η Ιαπωνία, έδωσαν τεράστια βοήθεια (200 εκ. δολάρια οι Ιάπωνες!) στους "freedom fighters" όπως έλεγαν τότε οι Αμερικάνοι τους τρελαμένους φανατικούς.
Η άλωση του Αφγανιστάν 
Η ΕΣΣΔ βρήκε στο Αφγανιστάν το δικό της Βιετνάμ και μετά από μερικά χρόνια που "μάτωνε" άδικα, αποφάσισε να πάρει των ομματιών της. Το αποτέλεσμα ήταν οι πολέμαρχοι/βαρόνοι της ηρωίνης και οι φανατικοί μουτζαχεντίν να αλώσουν την κυβέρνηση και να αναλάβουν τα ηνία της χώρας, φέρνοντας το Αφγανιστάν... στον μεσαίωνα. Χρειάστηκαν αρκετό καιρό βεβαίως, γιατί η επανάσταση ήταν εδραιωμένη και ο λαός της χώρας, εκτός από τους κολίγους των πολεμάρχων και τους φανατικούς μουτζαχεντίν, ήταν υπέρ της λαϊκής κυριαρχίας. Μόλις το 1996 έπεσε η κυβέρνηση της Καμπούλ στα χέρια των ισλαμιστών. 
Έχει ο καιρός γυρίσματα 
Πέρασαν μερικά χρόνια και οι "freedom fighters" του Ρέιγκαν εξελίχτηκαν στους  "Ταλιμπάν" που ήταν υπεύθυνοι για την 9/11. Το φίδι που εξέθρεψαν οι Αμερικανοί αποφάσισε να... δαγκώσει τον εκτροφέα του. Οι ΗΠΑ εισέβαλαν στο Αφγανιστάν και προσπάθησαν να δημιουργήσουν μια νέα κατάσταση. Ωστόσο, η επιχείρηση αποδείχτηκε κοστοβόρα και ατελέσφορη, οι Αμερικανοί αφού ξόδεψαν πάνω από ένα τρις δολάρια (έφαγαν όλοι οι καλοί φίλοι της Ουάσινγκτον πολύ πράμα) και περίπου 2.500 ζωές στρατιωτών τους (αυτές είναι... φθηνές για την κυβέρνηση των ΗΠΑ) και άλλες 1400 ζωές νατοϊκών συμμάχων τους, πήραν των ομματιών τους και οι σημερινοί freedom fighters, δηλαδή οι ίδιοι φανατικοί στην υπηρεσία των ίδιων βαρόνων της ηρωίνης, πήραν άμεσα ξανά τον έλεγχο της χώρας. 
Και ξανά στους Ταλιμπάν 
Η πολύπαθη χώρα βρίσκεται ξανά στα νύχια των χειρότερων σκοταδιστών που μπορεί να συλλάβει ο ανθρώπινος νους. Και όλα αυτά ξεκίνησαν χάρη στους Αμερικανούς, τέσσερις δεκαετίες πριν. Ας τα θυμόμαστε αυτά, διότι η Ιστορία με τις νομοτέλειες της είναι άτιμο πράμα. 
Στην φωτογραφία ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ρόναλντ Ρέιγκαν υποδέχεται αντιπροσωπεία των freedom fighters στον Λευκό Οίκο, όταν ακόμη οι φανατικοί ήταν "φίλοι των ΗΠΑ".


Σχόλια υποστηρίζονται από CComment

Λίστα εκδηλώσεων

Δεν υπάρχει προσεχές εκδήλωση
Δευ Τρι Τετ Πεμ Παρ Σαβ Κυρ
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

Ο Καιρός

Σημαντικά θέματα

Εφημερεύοντα Φαρμακεία

ΚΟΖΑΝΗΣ

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κοζάνη

ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Πτολεμαίδα

Banner Bottom

logo

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ
 
Τηλέφωνο:  6974928190
Copyright www.ptolemais-post.gr © 2021