Κυριακή 16  Ιουνίου  2024 

«ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΛΟΓΟΣ - ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ»

Χαβάη: Στους 53 αυξήθηκαν οι νεκροί, στάχτες ολόκληρες γειτονιές στη Λαχέινα - Δείτε βίντεο και φωτογραφίες

 

Σε κατάσταση φυσικής καταστροφής κήρυξε τη Χαβάη ο Μπάιντεν - Συνεχίζεται η απομάκρυνση τουριστών - Κάηκαν το παλαιότερο ξενοδοχείο και η ιστορική ινδοσυκιά της Λαχέινα

 
Collage_Maker-11-Aug-2023-04-22-AM-3801Το ηλεκτρικό ρεύμα ήταν εκτός λειτουργίας και η τηλεφωνική εξυπηρέτηση σε περιοχές του Μάουι, συμπεριλαμβανομένης της Λαχάινα. Περίπου 12.000 πελάτες σε όλη τη Χαβάη έμειναν χωρίς ρεύμα την Πέμπτη, σύμφωνα με το poweroutage.us , το οποίο συγκεντρώνει δεδομένα από επιχειρήσεις κοινής ωφέλειας. Από τις εταιρείες συνιστάται στους πελάτες σταθερής τηλεφωνίας στις περιοχές που αντιμετωπίζουν πρόβλημα, με το μεγαλύτερο μέρος αυτών να βρίσκεται δυτικά του νησιού, να επικοινωνήσουν με το αστυνομικό τμήμα της Λαχέινα στο (808) 661-4441, εάν προκύψουν προβλήματα που φτάνουν στο 911. Οι κάτοικοι στο δυτικό Μάουι καλούνται να στείλουν μήνυμα στον αριθμό 911 με τις υπηρεσίες κλήσεων εκτός λειτουργίας.
Κάηκαν το παλαιότερο ξενοδοχείο και η ιστορική ινδοσυκιά της Λαχέινα
Εκτός από τις απώλειες ανθρώπων, οι φλόγες κατέκαψαν και πολιτιστικούς θησαυρούς, όπως την ιστορική ινδοσυκιά της Λαχέινα, ενός δέντρου που έστεκε στο σημείο όπου βρισκόταν κάποτε το παλάτι του βασιλιά Καμεχαμεχά Γ΄, τον 19ο αιώνα.
«Λέγεται ότι αν οι ρίζες είναι υγιείς, πιθανότατα θα σωθεί», δήλωσαν αξιωματούχοι της κομητείας σε μια ενημέρωση για το δέντρο των 150 ετών αργά την Τετάρτη. «Αλλά φαίνεται καμένο». Ο James B. Friday, δασολόγος στο Πανεπιστήμιο της Χαβάης, είπε ότι έψαχνε από τη Χονολουλού φωτογραφίες και βίντεο του δέντρου και δεν ήταν αισιόδοξος για τις προοπτικές του.

Το δέντρο Μπανιάν (γνωστό και ως συκιά της Βεγγάλης) στην Front Street στη Λαχέινα το 2018, πριν από τις πυρκαγιές αυτής της εβδομάδας


Η αίθουσα της ιστορικής εκκλησίας Waiola στη Λαχέινα και η κοντινή αποστολή Hongwanji καίγονται
Η Χαβάη έχει αντιμετωπίσει ένα κύμα πυρκαγιών τα τελευταία χρόνια, καθώς οι πυρκαγιές έχουν γίνει πιο έντονες και συχνές στην αμερικανική Δύση και πέρα από αυτήν λόγω της κλιματικής αλλαγής. Οι πυρκαγιές ξεκίνησαν το βράδυ της Τρίτης και πήραν διαστάσεις λόγω των ισχυρών ανέμων του τυφώνα Ντόρα, που απείχε εκατοντάδες χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της Χαβάης. Οι άνεμοι έχουν πλέον κοπάσει. Τα αίτια της πυρκαγιάς δεν έχουν ακόμη διευκρινιστεί, ωστόσο η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία ανέφερε ότι οι πυρκαγιές πυροδοτήθηκαν από την ξηρή βλάστηση, τους ισχυρούς ανέμους και τη χαμηλή υγρασία.

Τέτοιες σκηνές ολέθρου έχουν καταγραφεί το τελευταίο διάστημα σε πολλές περιοχές του κόσμου. Οι πυρκαγιές ανάγκασαν δεκάδες χιλιάδες ανθρώπους στην Ελλάδα, την Ισπανία, την Πορτογαλία και άλλες χώρες της Ευρώπης να εγκαταλείψουν τα σπίτια του. Στον δυτικό Καναδά οι ασυνήθιστης έντασης δασικές πυρκαγιές δημιούργησαν σύννεφα καπνού που κάλυψαν τις βόρειες ΗΠΑ.
https://www.protothema.gr/world/article/1401256/i-kolasi-tis-havais-stous-53-auxithikan-oi-nekroi-stahtes-oloklires-geitonies-sti-laheina-deite-video-kai-fotografies/


Σχόλια υποστηρίζονται από CComment

Λίστα εκδηλώσεων

Δεν υπάρχει προσεχές εκδήλωση
Δευ Τρι Τετ Πεμ Παρ Σαβ Κυρ
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30

Ο Καιρός

Σημαντικά θέματα

Εφημερεύοντα Φαρμακεία

ΚΟΖΑΝΗΣ

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κοζάνη

ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Πτολεμαίδα

Banner Bottom

logo

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ
 
Τηλέφωνο:  6974928190
Copyright www.ptolemais-post.gr © 2021