Κυριακή 28  Απριλίου  2024 

«ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΛΟΓΟΣ - ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ»

Κασσελάκης στον διάλογο με Μητσοτάκη: Εθνικό στοίχημα να φέρουμε πίσω τους απόδημους – Πού εστίασε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ (Video)

Κασσελάκης στον διάλογο με Μητσοτάκη: Εθνικό στοίχημα να φέρουμε πίσω τους απόδημους – Πού εστίασε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ (Video)

Το δικαίωμα ψήφου των αποδήμων έθεσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης στον Κυριάκο Μητσοτάκη κατά τη διάρκεια των δηλώσεών τους στο πλαίσιο της συνάντησης τους στο γραφείο του πρωθυπουργού στη Βουλή το πρωί της Τετάρτης.

Η συνάντησή τους διήρκησε σχεδόν μία ώρα και ολοκληρώθηκε περίπου στις 11 το πρωί. Σύμφωνα με πληροφορίες ο Στέφανος Κασσελάκης εστίασε σε θέματα διαφάνειας και συγκεκριμένα στο πολύκροτο σκάνδαλο των υποκλοπών, μετά και τις εξελίξεις των τελευταίων ημερών.

 

Αρχικά, μπροστά στις τηλεοπτικές κάμερες, ο Κυριάκος Μητσοτάκης υποδέχθηκε τον Στέφανο Κασσελάκη ρωτώντας τον εάν έχει προσαρμοστεί στους καινούργιους χώρους. «Στη Βουλή όχι ακόμα. Μία μέρα εύχομαι πλήρως. Στο κομματικό περιβάλλον σίγουρα, απάντησε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, για να ακολουθήσει σύντομος διάλογος μπροστά στις κάμερες με θέμα τους απόδημους.

Ο διάλογος Κασσελάκη – Μητσοτάκη στη Βουλή

 Μητσοτάκης: Προσαρμοστήκατε στους καινούργιους χώρους;

Κασσελάκης: Στη Βουλή όχι ακόμα. Μία μέρα εύχομαι πλήρως. Στο κομματικό περιβάλλον σίγουρα. Όπως ξέρετε, έχουμε ευθύνη να φέρουμε τους απόδημους πίσω. Είναι εθνική ευθύνη και εθνικό στοίχημα, οι απόδημοι να μπορούν να προσφέρουν στην πατρίδα τους, σε μία χώρα με ισονομία και ισοπολιτεία.

 

Μητσοτάκης: Έχουμε κάνει μία καλή αρχή με το νομοσχέδιο που δίνει τη δυνατότητα σε όλους τους Έλληνες που είναι εγγεγραμμένοι σε εκλογικούς καταλόγους της πατρίδας μας και κατοικούν στο εξωτερικό να ψηφίζουν από τον μόνιμο τόπο διαμονής τους. Νομίζω ότι σε αυτό τουλάχιστον έχουμε ένα εθνικό χρέος όλα τα κόμματα να κινητοποιήσουμε τους Έλληνες αυτούς…

Κασσελάκης: Είναι δικαίωμα στο εκλέγειν και όχι στο εκλέγεσθαι. Πιστεύω ακράδαντα ότι πρέπει να δώσουμε περιφέρειες στους ομογενείς, ώστε να μπορέσουν να εκλέγουν οι ίδιοι εκπροσώπους της δικής τους κοινότητας.

Μητσοτάκης: Θα τα συζητήσουμε. Ο εκλογικός νόμος ενόψει των εκλογών είναι καθορισμένος. Προφανώς το δικαίωμα του εκλέγεσθαι το έχει ο κάθε Έλληνας πολίτης είναι συνταγματικά κατοχυρωμένο. Αυτό ανάμεσα σε πολλά άλλα θα το συζητήσουμε…

Κασσελάκης: Ένας πολίτης του εξωτερικού δεν το έχει…

https://www.documentonews.gr/article/kasselakis-se-mitsotaki-eythyni-kai-ethniko-stoixima-na-feroyme-piso-toys-apodimoys-video/



Σχόλια υποστηρίζονται από CComment

Λίστα εκδηλώσεων

Δεν υπάρχει προσεχές εκδήλωση
Δευ Τρι Τετ Πεμ Παρ Σαβ Κυρ
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30

Ο Καιρός

Σημαντικά θέματα

Εφημερεύοντα Φαρμακεία

ΚΟΖΑΝΗΣ

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κοζάνη

ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Πτολεμαίδα

Banner Bottom

logo

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ
 
Τηλέφωνο:  6974928190
Copyright www.ptolemais-post.gr © 2021