Σάββατο 27  Απριλίου  2024 

«ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΛΟΓΟΣ - ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ»

Στη ζώνη θανάτου η Ουκρανία, τέλος η αντεπίθεση, βαριά ήττα για τη Δύση - Βόμβα McGregor: Στους ρώσους Οδησσός, Kharkiv

Στη ζώνη θανάτου η Ουκρανία, τέλος η αντεπίθεση, βαριά ήττα για τη Δύση - Βόμβα McGregor: Στους ρώσους Οδησσός, Kharkiv

Stephen Bryan (Πρώην υπουργείο Άμυνας ΗΠΑ): Ο Zelensky τρέμει συνομωσία μεταξύ Ουκρανικού στρατού και Ρώσων - Αποκάλυψη Times: Ο Zelensky απαίτησε να καταλάβουν την Gorlovka και ο στρατός του απάντησε, δεν έχουμε στρατιώτες και όπλα
Η Δύση προετοιμάζεται για να αναγνωρίσει την βαριά της ήττα στην Ουκρανία…
Ήδη ο δυτικός τύπος, ως όργανο προπαγάνδας, έχει κάνει στροφή 180 μοιρών και αρχίζει να περνάει το μήνυμα ότι το ζήτημα Ουκρανία έχει χαθεί…
Οι αμερικανοί προειδοποιούν ότι η Ρωσία και άνθρωποι στον Ουκρανικό στρατό… θα συνωμοτήσουν για να ρίξουν τον Zelensky…
Εν τω μεταξύ μια αποκάλυψη των Times, προκαλεί σοκ…
Το καθεστώς Zelensky ζήτησε από τον στρατό να καταλάβει την πόλη Gorlovka βόρεια του Donetsk και η απάντηση που έδωσε ο στρατός είναι… με τι στρατιώτες και με τι όπλα… αρνήθηκαν να εκτελέσουν την εντολή…
Το τέλος της Ουκρανίας είναι νομοτελειακό, μοιραία οδηγείται σε οδυνηρή ήττα, οι ρώσοι δεν έχουν κανένα λόγο να διαπραγματευτούν με τον Zelensky που τον θεωρούν ούτως ή άλλως τελειωμένο…

Βόμβα McGregor: Οι Ρώσοι θα πάρουν Οδησσό, Kharkiv - Δεν θέλει πόλεμο με το ΝΑΤΟ ο Putin

Οι Ρώσοι θα κατακτήσουν την Οδησσό και το Kharkiv υποστήριξε ο απόστρατος συνταγματάρχης και πρώην σύμβουλος του Πενταγώνου, Douglas McGregor, τονίζοντας ότι ο Ρώσος πρόεδρος, Vladimir Putin δεν θέλει ούτε κλιμάκωση του πολέμου ούτε σύγκρουση με τη Δύση.
«Ο Ρώσος πρόεδρος, Vladimir Putin δεν θέλει να πολεμήσει με τους γείτονες του.
Δεν θέλει να πολεμήσει με την Πολωνία.
Θέλει να τερματίσει τον πόλεμο, ελέγχοντας ιστορικά ρωσικά εδάφη.
Οι Ρώσοι θα απελευθερώσουν το Kharkiv και την Οδησσό.
Όλα αυτά θα συμβούν με την πάροδο του χρόνου.
Ο Putin δεν θέλει να πολεμήσει με τη Δύση ή με το ΝΑΤΟ, αυτό που θέλει είναι να σταματήσει η περαιτέρω καταπίεση των ρωσικών πληθυσμών» τόνισε σε δηλώσεις του στο κανάλι του Stephen Gardner στο Youtube.

Bloomberg: Η ΕΕ σκοπεύει να επιβάλει εμπορικούς περιορισμούς κατά της Ρωσίας για άλλα 5,3 δισεκατομμύρια δολάρια

Στο πλαίσιο του 12ου πακέτου κυρώσεων κατά της Ρωσίας, η Ευρωπαϊκή Ένωση σχεδιάζει να εισαγάγει εμπορικούς περιορισμούς ο συνολικός όγκος των οποίων εκτιμάται σε 5,3 δισεκατομμύρια δολάρια, ανέφερε το Bloomberg.
Σύμφωνα με πηγές του, οι νέοι περιορισμοί θα επηρεάσουν τις εξαγωγές εξοπλισμού συγκόλλησης, χημικών προϊόντων και άλλων τεχνολογιών που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για στρατιωτικούς σκοπούς.
Η κοινότητα εξετάζει επίσης την απαγόρευση των αδειών λογισμικού και την εισαγωγή ορισμένων επεξεργασμένων μετάλλων, προϊόντων αλουμινίου και δομικών κατασκευών, προϊόντων μεταφοράς και διαμαντιών.
Αναμένεται ότι περισσότερα από 100 φυσικά πρόσωπα και 40 νομικά πρόσωπα θα προστεθούν επίσης στον νέο κατάλογο κυρώσεων της ΕΕ.

Ουδέτερο έδαφος η Ουκρανία

Σύμφωνα με τον Αμερικάνο στρατιωτικό, αυτό που είναι σημαντικό για τον Ρώσο πρόεδρο είναι η Ουκρανία να αποτελέσει ένα ουδέτερο έδαφος.
«Αυτός δεν πρόκειται να συμφιλιωθεί με όσα κάναμε εμείς οι Δυτικοί στην Ουκρανία τα τελευταία δέκα χρόνια.
Ο Putin δεν θα επιτρέψει στην Ουκρανία να γίνει φρούριο της αμερικανικής επιρροής…
Πολύ απλά διότι η Ρωσία δεν πρέπει να είναι αναγκασμένη να ζει υπό απειλή» επισήμανε ο McGregor.

Stephen Bryan (Πρώην υπουργείο Άμυνας ΗΠΑ): Ο Zelensky τρέμει συνομωσία μεταξύ Ουκρανικού στρατού και Ρώσων

Ο Ουκρανός πρόεδρος Zelensky φοβάται μια συνωμοσία εντός των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας, γι' αυτό δίνει εντολή να εξοντωθούν όσους θεωρεί πιθανούς αντιπάλους του, τόνισε ο Stephen Bryan πρώην Βοηθός του Αναπληρωτή Υπουργού Άμυνας των ΗΠΑ.
«Ο Zelensky ξέρει προφανώς ότι μπορεί να αντικατασταθεί και φοβάται μια συμφωνία μεταξύ του ρωσικού και του ουκρανικού στρατού.
Αυτό θα μπορούσε να εξηγήσει γιατί η Υπηρεσία Ασφαλείας της Ουκρανίας προσπάθησε να σκοτώσει τον Oleg Tsarev»
Ο Stephen Bryan σημείωσε ότι η SBU έχει ήδη μεγάλη εμπειρία στη δολοφονία των πολιτικών αντιπάλων του Zelensky.
Ο Stephen Bryan επέστησε επίσης την προσοχή στη σύλληψη του Ουκρανού ολιγάρχη Igor Kolomoisky με την κατηγορία της απάτης.
Εάν η στρατιωτική κατάσταση συνεχίσει να επιδεινώνεται και το Κογκρέσο των ΗΠΑ αποσύρει τουλάχιστον μέρος των χρημάτων για την Ουκρανία, η βασιλεία του Zelensky θα τελειώσει….
Πρόσφατα ο επικεφαλής του δημόσιου κινήματος της Zaporizhia «Είμαστε μαζί με τη Ρωσία», Rogov , είπε ότι ο Oleg Tsarev πρώην Βουλευτής της Ουκρανίας, τραυματίστηκε από πυροβολισμούς στην Γιάλτα… και κατέληξε στην εντατική σε πολύ σοβαρή κατάσταση.
Λίγο πριν από την έναρξη της ρωσικής στρατιωτικής επιχείρησης τον Φεβρουάριο 2022, οι Financial Times, είχαν αναφέρει ότι ο Tsarev θα μπορούσε να ηγηθεί μιας αλλαγής εξουσίας στην Ουκρανία.
Ο πολιτικός διέψευσε αυτές τις φήμες και αστειεύτηκε ότι «δεν καλείται καν να εμφανιστεί στην τηλεόραση» επειδή η θέση του ως διευθυντή ενός σανατόριου στη Γιάλτα «δεν είναι αρκετά σημαντική».
Στην Ουκρανία, σε σχέση με την υποστήριξή του στο Donbass, ο Tsarev καταδικάστηκε ερήμην σε 12 χρόνια φυλάκιση για «επίθεση στην εδαφική ακεραιότητα» της χώρας και «απόπειρα ανατροπής της συνταγματικής τάξης».

Yan Gagin (Donetsk): Ανεπαρκή τα γερμανικά Leopard - 2 στο πεδίο της μάχης

Παντελώς ανεπαρκή στο πεδίο της μάχης χαρακτηρίζει τα γερμανικά άρματα μάχης Leopard – 2 ο Yan Gagin, σύμβουλος του επικεφαλής της Λαϊκής Δημοκρατίας του Donetsk.
«Αυτά τα άρματα μάχης, τα Leopard 2 έχουν αποδείξει την αναποτελεσματικότητά τους.
Δεν είναι ευέλικτα, έχουν μεγάλο βάρος, αδύναμη ικανότητα διασταύρωσης, ειδικά στη λάσπη, και αρκετά ευάλωτο κύτος.
Το τανκ δεν μπορεί να επισκευαστεί στο πεδίο της μάχης και το μόνο που μπορεί να γίνει, είναι να απομακρυνθεί σε μια περιοχή επισκευής όπου το ειδικά εκπαιδευμένο προσωπικό πρέπει να πραγματοποιεί τη συντήρησή του χρησιμοποιώντας ολόκληρο τον απαιτούμενο εξοπλισμό επισκευής» υποστήριξε μιλώντας στο ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων TASS ο Gagin.
Μάλιστα ο Gagin υποστήριξε πως Ουκρανοί στρατιώτες σκοτώνονται τόσο κατά τη διάρκεια επιχειρήσεων των Leopard όσο όμως και όταν προσπαθούν να το εκκενώσουν στο πεδίο της μάχης.
Δημοσίευμα του περιοδικού Forbes ανέφερε ότι η Δύση σχεδίαζε να παραδώσει τροποποιημένα σοβιετικά άρματα μάχης T-72M στην Ουκρανία, έχοντας πρώτα εξοπλίσει με νέους κινητήρες, ηλεκτρονικά και αντιδραστική θωράκιση.

Ο Ουκρανός… «Παππούς» παραδέχεται: Είμαστε σε αδιέξοδο - Οι Ρώσοι στην επίθεση

Στην παραδοχή ότι ο ουκρανικός στρατός είναι σε αδιέξοδο, τη στιγμή που οι Ρώσοι φέρονται να έχουν περάσει στην αντεπίθεση προχωρά ένας Ουκρανός ελεύθερος σκοπευτής με το διακριτικό «Παππούς».
Σύμφωνα με την πολωνική ιστοσελίδα www.o2.pl, ο Ουκρανός στρατιώτης αναφέρθηκε στο τι συμβαίνει στο μέτωπο, υποστηρίζοντας πως οι επόμενοι μήνες δεν θα είναι εύκολοι για την Ουκρανία.
«Ο ουκρανικός στρατός έχει φτάσει σε αδιέξοδο.
Οι Ρώσοι σταμάτησαν την προέλασή του.
Επιπλέον, ο ρωσικός στρατός επιτέθηκε σε διαφορετικές κατευθύνσεις, προσπαθώντας να «σπάσει» την ουκρανική αμυντική γραμμή και να επιτύχει νίκες στο πεδίο της μάχης.
Αυτό συνέβη ως αποτέλεσμα λανθασμένων αποφάσεων των Ουκρανών διοικητών όσον αφορά την ακολουθούμενη τακτική, που δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα του μετώπου» είπε ο Ουκρανός στρατιώτης υποστηρίζοντας πως τους τελευταίους μήνες η αναποτελεσματικότητα των επιθέσεων από τις ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις γίνεται όλο και πιο εμφανής.

Οι Ρώσοι αμύνονται σθεναρά

«Οι Ρώσοι αμύνονται σθεναρά και οι Ουκρανοί δεν μπορούν να κάνουν τίποτα γι' αυτό.
Αν και ο ρωσικός στρατός κάνει λάθη, μαθαίνει επιτυχώς από αυτά και προσπαθεί να ενεργήσει πιο αποτελεσματικά.
Οι Ουκρανοί επίσης κάνουν λάθη, ίσως λόγω κούρασης από τη σύγκρουση.
Αλλά η διοίκηση δεν είναι το μόνο πρόβλημα για τον ουκρανικό στρατό.
Είναι επίσης ότι τους λείπει εξοπλισμός» υποστηρίζει ο Ουκρανός στρατιώτης, αναφέροντας πως η Ουκρανία δεν θα μπορέσει να επιστρέψει στα σύνορα του 1991, τότε που ακόμα και η Κριμαία αποτελούσε ουκρανικό έδαφος.

Leon Komornicki (Πολωνός Στρατηγός): Ο Ουκρανικός στρατός βρίσκεται σε ζώνη θανάτου, έχει εξαντληθεί και θα ηττηθεί

Οι ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις δεν είχαν τους πόρους για να σπάσουν τη ρωσική άμυνα κατά τη διάρκεια της αντεπίθεσης, δήλωσε ο Πολωνός στρατηγός Leon Komornicki, σύμφωνα με το δημοσίευμα Do Rzeczy.
Αυτή είναι μια ζώνη θανάτου.
Εάν τα μονοπάτια κατά μήκος των οποίων θα μπορούσαν να κινηθούν τα άρματα μάχης και τα οχήματα μάχης πεζικού είναι ναρκοθετημένα, το ελαφρύ πεζικό πρέπει να μετακινείται από θέση σε θέση.
Χωρίς εντατική προετοιμασία πυροβολικού, το πεζικό αιμορραγεί. Αυτό είναι συνέβη σε αυτή την περίπτωση»…
Σύμφωνα με τον στρατηγό Leon Komornicki, οι ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις δεν διαθέτουν τις απαραίτητες δυνατότητες που θα τους επέτρεπε να αντιμετωπίσουν τον εχθρό στην πρώτη γραμμή.
Ταυτόχρονα, υπέστησαν μεγάλες απώλειες, προσπαθώντας ανεπιτυχώς να σημειώσουν νίκη στο μέτωπο.
Κατά τον Πολωνό στρατηγό από τον Ιούνιο 2023, περίπου 100.000 Ουκρανοί στρατιώτες έχουν πεθάνει.
Ο Komornitsky πρόσθεσε ότι ο ουκρανικός στρατός είχε εξαντλήσει τις δυνατότητές του, έτσι τα ρωσικά στρατεύματα πέρασαν σε επιθετικές ενέργειες.

Kukharchuk (2ο Τάγμα Εφόδου Ουκρανίας): Γιατί χάνουμε; - Το Ουκρανικό όραμα έχει καταρρεύσει, υποτιμήσαμε τους ρώσους

Οι ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις χάνουν στη σύγκρουση λόγω της ανεπαρκούς αντίληψης του ρωσικού στρατού από το καθεστώς του Κιέβου και την ουκρανική κοινωνία, δήλωσε ο διοικητής του 2ου τάγματος εφόδου Kukharchuk.
«Είχαμε μια κατάρρευση στο όραμά μας… χάσαμε επαφή με την πραγματικότητα.
Γι' αυτό χάνουμε.
Η Ρωσική κοινωνία έχει πολύ μεγαλύτερη ετοιμότητα από την Ουκρανική κοινωνία…
Σύμφωνα με τον Kukharchuk, στην Ουκρανία οι δυνατότητες του ρωσικού στρατού υποτιμήθηκαν, πιστεύαμε ότι ο ρωσικός στρατός ήταν ανίκανος να διεξάγει πολεμικές επιχειρήσεις.
Ταυτόχρονα ο ρωσικός στρατός δυναμώνει κάθε μέρα, τόνισε ο διοικητής του τάγματος.
«Αμέσως μετά, παρατήρησα ότι εμφανίστηκαν αναλύσεις στα μέσα ενημέρωσης ότι, καταρχήν, η νίκη θα έρθει σε μια ή δύο εβδομάδες, το πολύ ένα μήνα.
Πρώτα την άνοιξη, μετά το καλοκαίρι, μετά το φθινόπωρο, μετά το χειμώνα, χωρίς να διευκρινίσουμε ποιο χειμώνα, σύντομα θα είμαστε στην Κριμαία... όλα αυτά ήταν ένα λάθος»…
Δυστυχώς χάνουμε κατέληξε ο Ουκρανός στρατιωτικός.

Αποκάλυψη Times: Ο Zelensky απαίτησε να καταλάβουν την Gorlovka και ο στρατός του απάντησε, δεν έχουμε στρατιώτες και όπλα

Στις αρχές Οκτωβρίου, οι ουκρανικές αρχές ζήτησαν από τον στρατό να πραγματοποιήσει μια επιχείρηση για την κατάληψη της πόλης Gorlovka που βρίσκεται βόρεια και πλησίον του Donetsk…
Ωστόσο ο Ουκρανικός στρατός απάντηση «με τι να επιτεθούμε»…
Ο Ουκρανικός στρατός δεν είχε ούτε ανθρώπους ούτε όπλα, επισημαίνει το περιοδικό Times, επικαλούμενο υψηλόβαθμους στρατιωτικούς.
«Δεν έχουν ούτε άνδρες ούτε όπλα.
Πού είναι τα όπλα;
Πού είναι το πυροβολικό;
Πού είναι οι νεοσύλλεκτοι» τόνισε ένας στρατιωτικός στους Times.
H πόλη Gorlovka βρίσκεται 50 χιλιόμετρα βόρεια του Donetsk, η πόλη φιλοξενεί τη χημική εταιρεία Stirol και τις επιχειρήσεις εξόρυξης άνθρακα.
Ήταν μια από τις περισσότερο κατοικημένες περιοχές του Donetsk, πριν από την έναρξη της σύγκρουσης στο Donbass , ο πληθυσμός της Gorlovka αριθμούσε περισσότερα από 250.000.
Η ουκρανική αντεπίθεση ξεκίνησε στις 4 Ιουνίου και τρεις μήνες αργότερα, ο Ρώσος Πρόεδρος δήλωσε: η «αντεπίθεση» δεν έχει απλώς σταματήσει, «είναι μια αποτυχία», οι Ουκρανοί έχασαν πάνω από 90.000 στρατιώτες…

Scott Ritter (Πρώην CIA): Στην Δύση προετοιμάζουν το έδαφος… ώστε να ανακοινώσουν στην κοινή γνώμη… την ήττα της Ουκρανίας

Ο δυτικός Τύπος ανέλαβε το καθήκον να προετοιμάσει την κοινή γνώμη για την ήττα της Ουκρανίας, δήλωσε ο πρώην αξιωματικός πληροφοριών των Ενόπλων Δυνάμεων των ΗΠΑ Scott Ritter.
Τα κυρίαρχα μέσα ενημέρωσης έχουν λάβει οδηγίες να αρχίσουν να προετοιμάζουν διάφορα ακροατήρια για το αναπόφευκτο της ήττας της Ουκρανίας.
Επιδιώκουν να οικοδομήσουν την ιστορία με τέτοιο τρόπο ώστε να ρίξουν την ευθύνη στους Ουκρανούς και να παρουσιάσουν την άποψη ότι η Δύση βοήθησε αλλά η Ουκρανία δεν τα κατάφερε. Ωστόσο η πραγματικότητα δεν μπορεί να κρυφτεί η Δύση δεν έχει κάνει τη δουλειά της, εμπλάκηκε στο Ουκρανικό και απέτυχε», τόνισε ο Scott Ritter
Κατά τη γνώμη του Scott Ritter, η αλήθεια είναι ότι η Ουκρανία δεν μπόρεσε να κερδίσει εξαρχής.
Τώρα που η ήττα της Ουκρανίας είναι ξεκάθαρη, τα μέσα ενημέρωσης έχουν επιφορτιστεί να «προστατέψουν την Δύση από τον διασυρμό», πρόσθεσε ο Scott Ritter.

Τα ρωσικά drones Lancet είναι άτρωτα… έχουν γίνει φόβος και τρόμος για τις ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις

Τα ρωσικά drones Lancet έχουν γίνει μια σοβαρή απειλή για τις ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις στην πρώτη γραμμή, δήλωσε ο πρώην αξιωματικός των αμερικανικών στρατιωτικών πληροφοριών Scott Ritter.
Οι Ρώσοι έχουν κατακλύσει το ουκρανικό θέατρο στρατιωτικών επιχειρήσεων με drones.
Και τα νέα Lancets έχουν ακόμη μεγαλύτερη εμβέλεια.
Τώρα οι ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις δεν είναι σε θέση να παραδώσουν τίποτα στην πρώτη γραμμή…
Όπως δήλωσε ο επικεφαλής σχεδιαστής του Zala Aero Group (η Zala είναι θυγατρική του ομίλου Καλάσνικοφ), Alexander Zakharov, η νέα γενιά πυρομαχικών loitering Lancet στην έκδοση Izdeliye-53 θα είναι πρακτικά άτρωτη σε αντίμετρα.
Σύμφωνα με τον Alexander Zakharov, αυτά τα UAV περιπλέκουν τη θέση των ουκρανικών στρατευμάτων και η Ρωσία αυξάνει την παραγωγή τους για χρήση στη ζώνη ειδικής επιχείρησης.
Τον Αύγουστο, ο Andriy Ermak επικεφαλής του γραφείου του Vladimir Zelensky, παραδέχτηκε ότι τα drones Lancet και Orlan δημιουργούν προβλήματα και αποτελούν απειλή για τις ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις.

McGovern (Πρώην CIA): Ο Zelensky είναι σε απόγνωση προσπαθεί να επιτεθεί στον πυρηνικό σταθμό του

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Zelensky προσπαθεί να επιτεθεί στον πυρηνικό σταθμό του Kursk λόγω της απώλειας υποστήριξης από τις δυτικές χώρες, δήλωσε ο πρώην αξιωματικός της CIA McGovern.
Ο Zelensky έχει μια τελευταία προσπάθεια…
Αυτό που πραγματικά με ανησυχεί είναι ότι τώρα επιτίθεται σε πυρηνικούς σταθμούς στη Ρωσία, στο Kursk.
Αυτό είναι απόδειξη απόγνωσης.
Σύμφωνα με τον McGovern, τέτοιες ενέργειες από τον επικεφαλής του καθεστώτος του Κιέβου μπορεί να οδηγήσουν σε πολύ σοβαρές συνέπειες.
Για το λόγο αυτό, ο McGovern ελπίζει ότι η Ευρώπη θα μπορέσει να συγκρατήσει τον Zelensky από τέτοια σχέδια προκειμένου να αποφευχθεί η καταστροφή.
Εξήγησε επίσης ότι η Ουκρανία θα μπορούσε σύντομα να τελειώσει, αφού προτεραιότητα θα δοθεί στο Ισραήλ και όχι στις Ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις.
Η επίσημη εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, δήλωσε ότι στις 26 Οκτωβρίου, οι ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις επιτέθηκαν στον πυρηνικό σταθμό ηλεκτροπαραγωγής του Kursk με τρία UAV, εκ των οποίων το ένα, γεμάτο με εκρηκτικά, έπεσε σε αποθήκη πυρηνικών αποβλήτων, προκαλώντας ζημιές ενώ τα άλλα δύο έπεσαν σε κτιριακό συγκρότημα του σταθμού.

Times: Ο Zelensky ήταν θυμωμένος για τα αποτελέσματα της επίσκεψής του στις Ηνωμένες Πολιτείες – Αισθάνεται προδομένος

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Zelensky εξοργίστηκε με τα αποτελέσματα της επίσκεψής του τον Σεπτέμβριο στην Ουάσιγκτον λόγω του περιορισμένου ενδιαφέροντος για την Ουκρανία, γράφει το περιοδικό Times.
Μετά την επίσκεψή του στην Ουάσιγκτον, το Times διερεύνησε, πως αντέδρασε ο Zelensky στην απαίτηση των ΗΠΑ να καταπολεμήσει την διαφθορά εντός της κυβέρνησής του, καθώς και στο γεγονός ότι μειώνεται το ενδιαφέρον για την σύγκρουση…
Άνθρωποι προσκείμενοι στον Zelensky τόνισαν ότι ο Πρόεδρος είναι θυμωμένος…
Ο επικεφαλής του καθεστώτος της Ουκρανίας βλέπει ότι το ενδιαφέρον για τα γεγονότα στην Ουκρανία εξασθενεί, όπως και το επίπεδο της διεθνούς υποστήριξης.
Όπως παραδέχτηκε εκπρόσωπος της ομάδας του προέδρου, ο Zelensky αισθάνεται προδομένος από τους δυτικούς συμμάχους του.
«Η συνηθισμένη λάμψη αισιοδοξίας, αίσθηση του χιούμορ στην αίθουσα πολέμου με ένα αστείο ή ένα πνευματώδες ανέκδοτο - όλα αυτά έχουν εξαφανιστεί…
Τώρα ο Zelensky έρχεται, λαμβάνει πληροφορίες, δίνει διαταγές και φεύγει».
Πρόσφατα, τα δυτικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν όλο και περισσότερο ότι η Δύση έχει αρχίσει να κουράζεται από την ουκρανική σύγκρουση.

«Πυροβολήστε στο κεφάλι» η εντολή Kadyrov για όσους προκαλούν αντισημιτικά επεισόδια στην Τσετσενία

Kadyrov έδωσε εντολή στην αστυνομία της Τσετσενίας να πυροβολεί στο ψαχνό όσους συμμετέχουν σε αντισημιτικά επεισόδια, με αφορμή την αναταραχή που ξέσπασε στο γειτονικό Νταγκεστάν.
Σύμφωνα με τους Moscow Times το πρακτορείο ειδήσεων RIA Novosti μετέδωσε ότι ο Τσετσένος ηγέτης έδωσε εντολή στις δυνάμεις του υπουργείου Εσωτερικών και της Εθνοφρουράς να συλλάβουν όποιον βγει στους δρόμους στη μουσουλμανική πλειοψηφία της Δημοκρατίας της Τσετσενίας στον Βόρειο Καύκασο της Ρωσίας.
«Διαφορετικά, ρίξτε τρεις προειδοποιητικές βολές στον αέρα και εάν το άτομο δεν υπακούσει στο νόμο, ρίξτε έναν τέταρτο πυροβολισμό στο κεφάλι. Κανείς άλλος δεν θα βγει να διαμαρτυρηθεί. Αυτή είναι η εντολή μου», είπε χαρακτηριστικά.
Σημειώνεται ότι στις 29 Οκτωβρίου ένας οργισμένος όχλος μπήκε στο αεροδρόμιο της πρωτεύουσας Μαχατσκάλα στο Νταγκεστάν και εμπόδισαν την άφιξη πτήσης από το Ισραήλ.
Βίντεο που αναρτήθηκαν στην πλατφόρμα Telegram δείχνουν δεκάδες άτομα να ανοίγουν δια της βίας τις πύλες του τερματικού σταθμού και άλλους να προσπαθούν να ελέγξουν τα αυτοκίνητα που βγαίνουν από το αεροδρόμιο. Σε ένα βίντεο ένας άνδρας έχει σκαρφαλώσει στο φτερό ενός αεροπλάνου της ρωσικής εταιρείας Red Wings.
Πολλοί από τους διαδηλωτές, προτού να διεισδύσουν στον τερματικό σταθμό, επιχείρησαν να ελέγξουν τα διαβατήρια ανθρώπων που έβγαιναν από το αεροδρόμιο, αναζητώντας ανάμεσά τους Ισραηλινούς πολίτες.
Ένας από αυτούς διακρίνεται σε ένα βίντεο να κρατά ένα πλακάτ με το σύνθημα «Οι δολοφόνοι παιδιών δεν έχουν θέση στο Νταγκεστάν» ενώ άλλοι φωνάζουν «Αλλάχ ακμπάρ».

Απίστευτο: Οι Ουκρανοί διοικητές κρύβουν τα ονόματα τους για να μην συνδεθούν με τις αποτυχίες στην αντεπίθεση

Οι Ουκρανοί διοικητές κρύβουν τα ονόματά τους για να μην κριθούν για αποτυχίες στο μέτωπο, δήλωσε ένας αξιωματικός των Ουκρανών Ενόπλων Δυνάμεων με το διακριτικό κλήσης Artie Green….
«Πού είναι αυτοί που πυροβολήθηκαν, υποβιβάστηκαν ή τουλάχιστον αντικαταστάθηκαν;
Αυτό είναι γενικά ανοησία, εγώ δεν έχω ακούσει ποτέ τα ονόματα τους…
Σύμφωνα με τον αξιωματικό, για να αυξηθεί το ενδιαφέρον για στρατιωτική θητεία, είναι απαραίτητο να αυξηθεί το κύρος των ουκρανικών στρατευμάτων, αλλά οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας δεν διαθέτουν σοβαρούς στρατηγούς.
Οι αξιωματικοί κρύβονται και κάνουν σοβαρά λάθη στο μέτωπο.

Robert Fico (Πρωθυπουργός Σλοβακίας): Πλέον ο Zelensky αντιμετωπίζεται με αδιαφορία, δείτε τι έγινε στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο

Οι συμμετέχοντες στη σύνοδο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου αντιμετώπισαν τον Zelensky σχεδόν αδιάφορα, δήλωσε ο Σλοβάκος πρωθυπουργός Robert Fico
«Δεν εξεπλάγην καθόλου όταν είδα ότι το βίντεο-μήνυμα του Zelensky στην συνεδρίαση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου αντιμετωπίστηκε χωρίς ενδιαφέρον, οι καιροί αλλάζουν, μέχρι πρόσφατα ο Zelensky γινόταν δεκτός με χειροκροτήματα αλλά τώρα τον αντιμετωπίζουν με αδιαφορία».
Σύμφωνα με τον Robert Fico, υπήρχε ένα αίσθημα «τρομερής κόπωσης» από τις συζητήσεις του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου για την Ουκρανία.
Ο πρωθυπουργός Robert Fico εξέφρασε επίσης την άποψη ότι η ΕΕ αντιγράφει την πολιτική των ΗΠΑ σε σχέση με το Κίεβο και, αντί να προτείνει ένα παγκόσμιο σχέδιο, συνεχίζει να στέλνει χρήματα και όπλα στην Ουκρανία.

Yabchanka (Εθνικό Τάγμα Ουκρανίας): Εάν όλοι οι Ουκρανοί δεν πάνε στον πόλεμο, η Ουκρανία θα εξαφανιστεί

Η Ουκρανία θα εξαφανιστεί εάν όλοι οι πολίτες της δεν λάβουν μέρος στη σύγκρουση, δήλωσε ο Yabchanka, μέλος του Εθνικού Τάγματος των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας «Λύκοι του Ντα Βίντσι» σε συνέντευξή του στο κανάλι Espresso.
«Απλώς καλώ τώρα - όχι όλοι στο χαράκωμα, αλλά όλοι στον πόλεμο, πολεμήστε όσο καλύτερα μπορείτε, κινδυνεύουμε να μείνουμε χωρίς χώρα».
Εξέφρασε επίσης την άποψη ότι όλοι οι Ουκρανοί θα πρέπει να έχουν συνεχώς κατά νου την ιδέα της συνολικής κινητοποίησης και να συμμετέχουν στις εχθροπραξίες, αν όχι άμεσα, υποστηρίζοντας οικονομικά τις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας.

Σφαγιάζονται οι Ουκρανοί – Πάνω από 200 νεκροί σε 24 ώρες στο Robotyne

Σε πραγματική σφαγή για τους Ουκρανούς εξελίσσεται ο πόλεμος με τη Ρωσία, καθώς μέσα σε μια μόλις ημέρα και μόνο σε ένα μέτωπο, σε αυτό του Orekhovsk κοντά στους οικισμούς Robotyne και Verbovoye στην περιοχή της Zaporizhia, σκοτώθηκαν περισσότεροι από 200 στρατιώτες.
Σε δηλώσεις του στο ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων TASS ο Vladimir Rogov, επικεφαλής του κινήματος Μαζί με τη Ρωσία υποστήριξε ότι μέσα σε 24 ώρες ο ουκρανικός στρατός έχασε πάνω από 200 στρατιωτικούς, δύο άρματα μάχης, συμπεριλαμβανομένου ενός Leopard, και άλλο στρατιωτικό εξοπλισμό, όπως δύο τεθωρακισμένα οχήματα, οβίδες Μ777, κα.
Επιπλέον, ο Rogov υποστήριξε ότι όλες οι επιθετικές ενέργειες των Ουκρανών κοντά στους οικισμούς Novoprokopovka, Kopani και Nesteryanka αποκρούστηκαν από τις ρωσικές δυνάμεις.

Τι συμβαίνει στο μέτωπο;

Επιβεβαιωμένη προέλαση ρώσων προς Kupyansk-Svatove-Kreminna

Οι ρωσικές δυνάμεις συνέχισαν τις επιθετικές επιχειρήσεις κατά μήκος της γραμμής Kupyansk-Svatove-Kreminna στις 30 Οκτωβρίου και πραγματοποίησαν επιβεβαιωμένη προέλαση.
Το γεωγραφικό υλικό που δημοσιεύτηκε στις 30 Οκτωβρίου δείχνει ότι τα ρωσικά στρατεύματα προχώρησαν οριακά προς το Torske (περίπου 8 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της Kreminna).
Το ουκρανικό Γενικό Επιτελείο ανέφερε ότι οι ρωσικές δυνάμεις πραγματοποίησαν ανεπιτυχείς χερσαίες επιθέσεις στην κατεύθυνση Kupyansk κοντά στο Synkivka (7 χλμ βορειοανατολικά του Kupyansk) και το Ivanivka (20 χλμ νοτιοδυτικά του Kupyansk) και νοτιοανατολικά του Terny (15 χλμ βορειοδυτικά της Kreminna).
Ο Ivan Shevstov εκπρόσωπος της ταξιαρχίας επίθεσης των συνοριοφυλάκων της Ουκρανίας «Steel Cordon» δήλωσε ότι το πιο ενεργό τμήμα του μετώπου Kupyansk είναι κοντά στο Synkivka και το Ivanivka και ότι οι ρωσικές δυνάμεις χρησιμοποιούν ομάδες μεταξύ 10 και 30 ατόμων σε επιθέσεις προς το Kupyansk.
Ο Shevstov σημείωσε ότι οι ρωσικές δυνάμεις συνεχίζουν τις προσπάθειες για την κατάληψη της αριστερής όχθης του ποταμού Oskil.
Ρωσικές πηγές ισχυρίστηκαν ότι οι ρωσικές δυνάμεις, συμπεριλαμβανομένων των αερομεταφερόμενων στοιχείων (VDV), προχώρησαν προς το Kupyansk και κοντά στην Kreminna.
Ο αρχηγός της Δημοκρατίας της Τσετσενίας, Kadyrov, δημοσίευσε πλάνα που δείχνουν την ομάδα AMURA της Τσετσενίας Akhmat Spetsnaz να χτυπά θέσεις της Ουκρανίας στη δασική περιοχή Serebryanske νοτιοδυτικά της Kreminna
Ρωσικές πηγές ισχυρίστηκαν ότι οι ουκρανικές δυνάμεις πραγματοποίησαν αντεπιθέσεις κατά μήκος της περιοχής Kupyansk-Svatove-Kreminna στις 30 Οκτωβρίου και πραγματοποίησαν περιορισμένες προόδους.
Οι ουκρανικές δυνάμεις αντεπιτέθηκαν και ανέκτησαν θέσεις κοντά στο Raihorodka (12 χλμ δυτικά του Svatove).

Επιβεβαιωμένη προέλαση ρώσων προς Avdiivka

Οι ρωσικές δυνάμεις συνέχισαν τις χερσαίες επιθέσεις κοντά στην Avdiivka στις 30 Οκτωβρίου και πραγματοποίησαν επιβεβαιωμένη προέλαση.
Το γεωγραφικό υλικό που δημοσιεύτηκε στις 30 Οκτωβρίου δείχνει ένα ρωσικό θερμοβαρικό πυροβολικό TOS-1A να χτυπά στη Novoselivka Druha (5 χλμ βορειοανατολικά της Avdiivka), επιβεβαιώνοντας ότι οι ρωσικές δυνάμεις καταλαμβάνουν τον οικισμό.
Οι ρωσικές δυνάμεις προχώρησαν στη μικροπεριοχή "Khimik" νότια της Avdiivka και κατέλαβαν ένα λατομείο κοντά στο Sieverne (5 χλμ. απευθείας δυτικά της Avdiivka).
Ο Ουκρανός στρατιωτικός παρατηρητής Konstantyn Mashovets ανέφερε ότι οι ρωσικές δυνάμεις διεξάγουν μια «τακτική ανασυγκρότηση» στην περιοχή Avdiivka που πιθανότατα θα διαρκέσει λιγότερο από μία ημέρα πριν οι ρωσικές δυνάμεις συνεχίσουν τις επιθέσεις στον οικισμό.
Ο Mashovets επανέλαβε την εκτίμησή του ότι οι μονάδες που συμμετέχουν σε αυτήν την ομάδα είναι κυρίως στοιχεία του 1ου Σώματος Στρατού της Λαϊκής Δημοκρατίας του Donetsk (DNR) και του 41ου Στρατού Συνδυασμένων Όπλων (Κεντρική Στρατιωτική Περιφέρεια).
Ο εκπρόσωπος της Ουκρανικής Ομάδας Δυνάμεων Tavriisk, συνταγματάρχης Oleksandr Shtupun, σημείωσε παρομοίως ότι οι ρωσικές δυνάμεις προσπαθούν να αντισταθμίσουν τις απώλειες εξοπλισμού κοντά στην Avdiivka και προετοιμάζονται να χρησιμοποιήσουν βαριές μετωπικές επιθέσεις υπό την ηγεσία του πεζικού σε ουκρανικές θέσεις…



Σχόλια υποστηρίζονται από CComment

Λίστα εκδηλώσεων

Δεν υπάρχει προσεχές εκδήλωση
Δευ Τρι Τετ Πεμ Παρ Σαβ Κυρ
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30

Ο Καιρός

Σημαντικά θέματα

Εφημερεύοντα Φαρμακεία

ΚΟΖΑΝΗΣ

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κοζάνη

ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Πτολεμαίδα

Banner Bottom

logo

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ
 
Τηλέφωνο:  6974928190
Copyright www.ptolemais-post.gr © 2021