Δευτέρα 17  Ιουνίου  2024 

«ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΛΟΓΟΣ - ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ»

Τα κόλπα των λιμενικών για να καλύψουν την κοκαΐνη που άρπαζαν από την αποθήκη του Λιμενικού

Τα κόλπα των λιμενικών για να καλύψουν την κοκαΐνη που άρπαζαν από την αποθήκη του Λιμενικού

Με τί αντικαθιστούσαν τα ναρκωτικά για να έχουν το ίδιο βάρος

Μία κατάθεση ενός αρχικελευστή που έκανε υπηρεσία στην αποθήκη του Λιμενικού όπου φυλάσσονταν τα ναρκωτικά στον Πειραιά αλλά και οι κάμερες ασφαλείας έδειξαν στις 16 Δεκεμβρίου τις κινήσεις των κατηγορούμενων και του Διοικητή της Δίωξης Ναρκωτικών του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά και Λιμενικού .

Ο αρχικελευστής κατέθεσε ότι ο Διοικητής και ο Λιμενικός μπήκαν από κοινού στην αποθήκη φύλαξης των ναρκωτικών ουσιών και τις κινήσεις είδε μέσω του κλειστού κυκλώματος παρακολούθησης που διαθέτει η Υπηρεσία. Ο Λιμενικός παρέμεινε στην Υπηρεσία με ξεκλείδωτη την αποθήκη. Επιπλέον κατά την παραμονή του λιμενικού στην έδρα της Υπηρεσίας, ενώπιων Αξιωματικών και άλλων συναδέλφων του, παραδέχτηκε ότι ο ίδιος αφαίρεσε πλακίδια κοκαΐνης από το τσουβάλι 92/22.


Τρία από αυτά τα διατήρησε αυτούσια, ενώ άλλα τα νόθευσε με σόδα στο σπίτι του, δημιουργώντας τα επιπλέον πακέτα που κατασχέθηκαν στην πορεία.

Για να μην καταλάβουν οι συνάδελφοί του την αφαίρεση των πλακιδίων, πρόσθεσε ποσότητα κόλλας πλακιδίων, έτσι ώστε να μην βγαίνει λιποβαρές. Το συγκεκριμένο τσουβάλι προορίζονταν για καύση λίγες ημέρες μετά .

Η διακοπή της καταγραφής .

 

Οι αρχές παρατήρησαν ότι στις 16 Δεκεμβρίου και για μισή ώρα από τις 15:28- 16:02 υπάρχει διακοπή της καταγραφής από το κλειστό κύκλωμα. Είναι το διάστημα που ο λιμενικός βρίσκεται μόνος του στην Υπηρεσία ενώ ελάχιστα λεπτά αργότερα οι αστυνομικοί που τον παρακολουθούσαν τον είδαν να βάζει ένα μαύρο σακίδιο στην μπαγκαζιέρα της μοτοσυκλέτας του. Για τις αρχές ήταν προφανές ότι εκείνος έκλεισε το καταγραφικό για να πάρει την κοκαΐνη.

Στο κατηγορητήριο αναφέρεται ότι ο Διοικητής του είχε πλήρη γνώση των κινήσεων του Λιμενικό .

Σε μία άλλη κατάθεση αναφέρεται ότι αποκλειστικός υπεύθυνος για τη διαφύλαξη των κατασχεμένων ναρκωτικών ουσιών ήταν ο Διοικητής που φέρει το βαθμό του Πλωτάρχη και τον κωδικό του συναγερμού τον γνωρίζουν μόνο εκείνος και ένας σημαιοφόρος, ενώ χωρίς την παρουσία του Διοικητή κανείς δεν έμπαινε στην αποθήκη .

Στα τσουβάλια οι αρχές ανακάλυψαν παραβιασμένες σφραγίδες αλλά ίδιο βάρος καθώς ο Λιμενικός είχε φροντίσει για αυτό. Ενδεικτικό είναι ότι σε τσουβάλι που είχε παραβιαστεί το βάρος από το Γενικό Χημείο του Κράτους που είχε καταμετρηθεί ήταν 35.231 γραμμάρια και όταν το μέτρησαν οι αρχές ήταν 34.800 .Ο Λιμενικός φέρεται να έχει υπολογίσει ακόμα και τα γραμμάρια που αντικαθιστούσε για την κοκαΐνη που έπαιρνε.

Υπενθυμίζεται ότι προφυλακιστέοι κρίθηκαν και οι 10 κατηγορούμενοι για την υπόθεση, μεταξύ των οποίων και οι δύο εμπλεκόμενοι λιμενικοί.

Ο λιμενικός καταγράφηκε κατά τη διάρκεια της παρακολούθησης να μπαινοβγαίνει στην αποθήκη της συμμορίας στο Κερατσίνι, την οποία τα μέλη της οργάνωσης χρησιμοποιούσαν για να αποθηκεύουν ναρκωτικά και για να ανταλλάσσουν χρήματα.

Στις 3 Νοεμβρίου ο 41χρονος εντοπίστηκε να πηγαίνει εκεί με τη μοτοσικλέτα του, να αφήνει το κράνος και να φορά καπέλο. Συναντήθηκε με την 63χρονη γυναίκα, ταμία της εγκληματικής οργάνωσης και συγγενή της 71χρονης «αρχηγού» που ήταν στις φυλακές.

Η στιγμή που ο λιμενικός πηγαίνει στην «καβάντζα» όπου το κύκλωμα αποθήκευε ναρκωτικά

https://www.zougla.gr/greece/ta-kolpa-ton-limenikon-gia-na-kalypsoun-tin-kokaini-pou-arpazan-apo-tin-apothiki-tou-limenikou/



Σχόλια υποστηρίζονται από CComment

Λίστα εκδηλώσεων

Δεν υπάρχει προσεχές εκδήλωση
Δευ Τρι Τετ Πεμ Παρ Σαβ Κυρ
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30

Ο Καιρός

Σημαντικά θέματα

Εφημερεύοντα Φαρμακεία

ΚΟΖΑΝΗΣ

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κοζάνη

ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Πτολεμαίδα

Banner Bottom

logo

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ
 
Τηλέφωνο:  6974928190
Copyright www.ptolemais-post.gr © 2021