Δευτέρα 20  Μαϊου  2024 

«ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΛΟΓΟΣ - ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ»

Ολυμπιακός – Άστον Βίλα 2-0: Ερυθρόλευκο πάρτι στο Καραϊσκάκη – Στον τελικο του Conference League η ομάδα του Μεντιλίμπαρ!

Ολυμπιακός – Άστον Βίλα 2-0: Ερυθρόλευκο πάρτι στο Καραϊσκάκη – Στον τελικο του Conference League η ομάδα του Μεντιλίμπαρ!

 – Άστον Βίλα 2-0: Ερυθρόλευκο πάρτι στο Καραϊσκάκη – Στον τελικο του Conference League η ομάδα του Μεντιλίμπαρ!
Ιστορική βραδιά για τον Ολυμπιακό! Η ομάδα του Μεντιλίμπαρ νίκησε και στο «Φάληρο» την Άστον Βίλα (2-0) και έκλεισε ραντεβού για τον μεγάλο τελικό του Conference League το βράδυ της 29ης Μαΐου απέναντι στη Φιορεντίνα. Χρυσός σκόρερ για τους «ερυθρόλευκους» ο Αγιούμπ Ελ Κααμπί, ο οποίος με τα δύο γκολ που σημείωσε στο 11ο και το 78ο λεπτό έδωσε το σύνθημα για να ξεκινήσει το «ερυθρόλευκο» πάρτι.

Δέκα μήνες πριν ο σύλλογος συμπληρώσει τα 100 ζωής, ο Ολυμπιακός έγραψε τη μεγαλύτερη -μέχρι την επόμενη- χρυσή σελίδα στην ευρωπαϊκή ιστορία του. Οι ποδοσφαιριστές της πειραϊκής ομάδας υπό τις οδηγίες του «μαέστρου» ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ, τελείωσαν τη δουλειά που ξεκίνησαν στο Μπέρμιγχαμ την περασμένη εβδομάδα με την εμφατική νίκη 4-2 επί της Αστον Βίλα, του νο1 φαβορί έως τότε για την κατάκτηση του τροπαίου, καθώς νίκησαν 2-0 τους Αγγλους και πήραν την πολυπόθητη πρόκριση στον τελικό της Conference League, εκεί που θα αντιμετωπίσει τη Φιορεντίνα στις 29 Μαΐου.


Ο Ολυμπιακός μπροστά σε 32.000 οπαδούς του, που είχαν μετατρέψει σε «καμίνι» στο «Γ. Καραϊσκάκης» (παρουσία και 1.600 Αγγλων φιλάθλων) με σφιχτή διάταξη, αυτοσυγκέντρωση και μυαλό, έδωσε χώρο στην Αστον Βίλα που ήθελε αλλά δεν μπορούσε να απειλήσει την εστία του Τζολάκη. Αντίθετα, οι «ερυθρόλευκοι» ήταν αυτοί που αιφνιδίασαν τους Αγγλους στο 10ο λεπτό με τον συνήθη ύποπτο, Αγιούμπ Ελ Κααμπί! Ωραία προσπάθεια του Ποντένσε, κάθετη μπαλιά στην περιοχή στον Κίνι, συρτή σέντρα του Ισπανού και ο Ελ Κααμπί με πλασέ άνοιξε το σκορ βάζοντας «φωτιά» στο φαληρικό γήπεδο (1-0). Αυτό ήταν το 9ο γκολ του μαροκινού στη διοργάνωση που τον έφερε στην πρώτη θέση των σκόρερ της Conference League.

Μέχρι τη λήξη του ημιχρόνου η μοναδική φορά που κινδύνευσε ο Ολυμπιακός ήταν στις καθυστερήσεις, από δυνατό σουτ του Μπέιλι που έδιωξε εντυπωσιακά σε κόρνερ ο Τζολάκης.

Στο 2ο ημίχρονο η Βίλα προσπάθησε να πιέσει αλλά ήταν νευρικά κι έκανε πολλά λάθη. Πάντως απείλησε στο 60’ με σουτ του Ντουράν που έδιωξε ο Τζολάκης. Κι ενώ οι Αγγλοι προσπαθούσαν να βρουν γκολ ισοφάρισης ήρθε στο 80’ ένα βολές του Τζολάκη που έβγαλε τον φονιά της Βίλα, Ελ Κααμπί τετ α τετ με τον Μαρτίνεθ και με ψύχραιμο σουτ ο Μαροκινός έκανε το 2-0 τελειώνοντας μέσα σε αποθέωση την υπόθεση πρόκριση με το 10ο γκολ του στην διοργάνωση και το 5ο σε βάρος της Αστον Βίλα…

Ο Γερμανός Τσβάιερ έδειξε κίτρινες κάρτες στους Ροντινέι, Λουίζ, Κίνι, Ιρονμπουνάμ.

 

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Τζολάκης, Ροντινέι, Κίνι (77’ Αποστολόπουλος), Ιμπόρα (73’ Ορτα), Εσε, Τσικίνιο, Φορτούνης, Ποντένσε (63’ Μασούρας), Ελ Κααμπί.

ΑΣΤΟΝ ΒΙΛΑ: Μαρτίνες, Κόνσα, Κάρλος (66’ Ιρονμπουνάμ), Τόρες, Ντινιε (87’ Κέλιμαν), Κας (87’ Μονρόε), ΜακΓκίν, Μπέιλι (87’ Χάιντεν), Λουίζ, Ντιαμπί (58’ Ντουράν) Γουότκινς.

 

Ολυμπιακός – Άστον Βίλα 2-0: Ερυθρόλευκο πάρτι στο Καραϊσκάκη – Στον τελικο του Conference League η ομάδα του Μεντιλίμπαρ!

Ολυμπιακός – Άστον Βίλα: «Πάρτι» στο Πασαλιμάνι – Ξέφρενοι πανηγυρισμοί για την ιστορική πρόκριση στον τελικό (Videos)

Ολυμπιακός – Άστον Βίλα: Τα δύο ιστορικά γκολ του Ελ Κααμπί που έστειλαν τους «ερυθρόλευκους» στον τελικό (Videos)



Σχόλια υποστηρίζονται από CComment

Λίστα εκδηλώσεων

Δεν υπάρχει προσεχές εκδήλωση
Δευ Τρι Τετ Πεμ Παρ Σαβ Κυρ
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

Ο Καιρός

Σημαντικά θέματα

Εφημερεύοντα Φαρμακεία

ΚΟΖΑΝΗΣ

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κοζάνη

ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Πτολεμαίδα

Banner Bottom

logo

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ
 
Τηλέφωνο:  6974928190
Copyright www.ptolemais-post.gr © 2021