Πέμπτη 28  Μαρτίου  2024 

«ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΛΟΓΟΣ - ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ»

Κυνηγετικός Σύλλογος Κοζάνης (FB) - Επίθεση αρκούδας στον Αυγερινό Κοζάνης

Κυνηγετικός Σύλλογος Κοζάνης (FB) - Επίθεση αρκούδας στον Αυγερινό Κοζάνης

 
Το κυνήγι αγριόχοιρου στήθηκε λίγο πιο κάτω από το χωριό, στους παλιούς εγκαταλειμμένους μπαχτσέδες που άλλοτε έσφυζαν από ζωή, αλλά τώρα οι αγριομηλιές και οι καστανιές βρήκαν τον χώρο και κατέλαβαν τα πάντα.
Ο φίλος μας σε ρόλο παγανιέρη μέσα στην πυκνή βλάστηση προσπαθούσε να ξεσηκώσει τα θηράματα. Ένας θάμνος, μία βατσινιά ξαφνικά κουνήθηκε και το τεράστιο ζώο ξεχύθηκε στο μονοπάτι.
Η εμπειρία σε αυτές τις περιπτώσεις κάνει τη διαφορά. Ποτέ μη φράζεις το μονοπάτι διαφυγής της.
Ο Σάκης ενστικτωδώς ελευθέρωσε το μονοπάτι πέφτοντας αριστερά. Πολύ μικρή η απόσταση και στενό το μέρος.
Η επαφή ήταν αναπόφευκτη.
Το ταραγμένο ζώο έχωσε στο στόμα του το δεξιό μηρό. Οι κάτω κυνόδοντες τρύπησαν το πόδι αλλά οι πάνω ευτυχώς βρήκαν στο κινητό. Προφανώς δεν ήθελε να σκοτώσει. Την ίδια στιγμή χάθηκε τρέχοντας στο δάσος.
«Συνυπάρχουμε καθημερινά», μας είπε ο Σάκης. «Δεν τις πειράζουμε, δεν μας πειράζουν. Σαράντα χρόνια συναντιόμαστε πρόσωπο με πρόσωπο. Ήταν να γίνει».
«Με δάγκωσε αρκούδα» ενημέρωσε τους συν κυνηγούς του που μέχρι να αντικρύσουν τα αίματα στο σχισμένο παντελόνι το ρίξανε στο καλαμπούρι.
Στο κέντρο υγείας Τσοτυλίου κρίθηκε σκόπιμη η μεταφορά στο νοσοκομείο Κοζάνης για προληπτικούς λόγους. Εκεί οι γιατροί περιποιήθηκαν τα τραύματα. Αφού άντεξε η αορτοστεφανιαία παράκαμψη (bypass), όλα τα άλλα θα περάσουν.
Η θεά Άρτεμης εκφράζει τη θεοποίηση του κυνηγιού. Μιας δραστηριότητας που οι αρχαίοι ποιητές εξύμνησαν για τον ηθικό και παιδαγωγικό της ρόλο. Η θεά Άρτεμης, κυνηγός και η ίδια, ήταν η προστάτιδα του κυνηγιού και των ζώων αλλά ταυτόχρονα και τιμωρός για εκείνους που δεν τηρούσαν τον ηθικό κώδικα συμπεριφοράς προς αυτά.
Έννοιες όλο και πιο δυσνόητες και αντιφατικές στον σύγχρονο τρόπο σκέψης και πολιτικής ορθότητας που επιβάλλεται από τους opinion makers και το life style της εποχής. 
Γεγονός όμως παραμένει, ότι για χιλιάδες χρόνια τώρα, το κυνήγι αποτελεί τη σημαντικότερη και πιο δυνατή μορφή επαφής του ανθρώπου με τη φύση.
Το video είναι στην ίδια περιοχή πριν λίγες ημέρες.
Περαστικά σου φίλε.
Κυνηγετικός Σύλλογος Κοζάνης
 


Σχόλια υποστηρίζονται από CComment

Λίστα εκδηλώσεων

Δεν υπάρχει προσεχές εκδήλωση
Δευ Τρι Τετ Πεμ Παρ Σαβ Κυρ
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

Ο Καιρός

Σημαντικά θέματα

Εφημερεύοντα Φαρμακεία

ΚΟΖΑΝΗΣ

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κοζάνη

ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Πτολεμαίδα

Banner Bottom

logo

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ
 
Τηλέφωνο:  6974928190
Copyright www.ptolemais-post.gr © 2021