Σάββατο 4  Μαϊου  2024 

«ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΛΟΓΟΣ - ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ»

Το καλοκαίρι τους έλεγαν ήρωες, τώρα τους έπνιξαν στα χημικά

Το καλοκαίρι τους έλεγαν ήρωες, τώρα τους έπνιξαν στα χημικά

Λίγο μετά τις δύο ολοκληρώθηκε η κινητοποίηση των υπαλλήλων του Πυροσβεστικού Σώματος έξω από το υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, στην οποία σημειώθηκαν επεισόδια. Οι πυροσβέστες, που το καλοκαίρι χαρακτηρίζονταν ήρωες, σήμερα βρέθηκαν αντιμέτωποι με την αστυνομική καταστολή, καθώς ζητούν μονιμοποιήσεις πυροσβεστών πενταετούς θητείας και ενίσχυση του Σώματος.
 
 Η άγρια καταστολή των πυροσβεστών προκάλεσε σφοδρές αντιδράσεις τόσο από πρώην ηγετικά στελέχη του πυροσβεστικού σώματος, όσο και από πολίτες και δημοσιογράφους.
 Ο πρώην υπαρχηγός της Πυροσβεστικής
 
 
Στιγμιότυπο_οθόνης_2021-11-05_180742.jpg
 
 Και ο δημοσιογράφος Μανώλης Κυπραίος.
 Στιγμιότυπο_οθόνης_2021-11-05_180842.jpg
Στη διάρκεια της κινητοποίησης, στην οποία συμμετείχαν περίπου 800 με 1.000 πυροσβέστες, έκλεισαν και κάποιες λωρίδες της λεωφόρου Κηφισίας, δημιουργώντας μικροπροβλήματα στην κυκλοφορία των οχημάτων.
 
 Στιγμιότυπο_οθόνης_2021-11-05_180954.jpg
Κεντρικά συνθήματα των πυροσβεστών ήταν πως «Ήρθε η ώρα να βγάλουμε τα μπεζ οι καταστροφές δεν είναι εποχικές», «Στο πλάι σου πολίτη όταν μας χρειαστείς, ενίσχυση του Σώματος της Πυροσβεστικής» και «Εδώ και τώρα μονιμότητα».
 
ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI
Οι συγκεντρωμένοι που έχουν έρθει στην Αθήνα απ' όλη την Ελλάδα, αντιδρώντας «στις εξελίξεις που επηρεάζουν άμεσα την πορεία του Πυροσβεστικού Σώματος, μετά και την ιδιαίτερα δύσκολη φετινή αντιπυρική περίοδο», ενώ ζητούν την ενίσχυση του Πυροσβεστικού Σώματος.
 pyrosvestes-kinitopoiisi-0α.jpg
 
Αναλυτικά όπως αναφέρει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Υπαλλήλων του Πυροσβεστικού Σώματος το Πυροσβεστικό Σώμα χρειάζεται:
 
- Άμεση ενίσχυση σε έμψυχο δυναμικό με αύξηση της οργανικής δύναμης πλέον των 4.000 οργανικών θέσεων και αντίστοιχο αριθμό προσλήψεων με άμεση αξιοποίηση των εποχικών πυροσβεστών ως πυροσβέστες Πενταετούς Υποχρέωσης.
 
- Άμεση τροποποίηση διατάξεων του ν.4662/2020 που θεσμοθετήθηκε με σκοπό την αναβάθμιση του Π.Σ. και όχι για την εξόντωση και το ξεσπίτωμα των υπαλλήλων του με την περιφορά τους ανά το πανελλήνιο μέσω άσκοπων, συνεχών μεταθέσεων και μετακινήσεων, χωρίς κανένα ουσιαστικό σχεδιασμό.
 
- Αποσαφήνιση των όρων Διαβάθμιση Κατάστασης Ετοιμότητας, Γενική -Μερική Επιφυλακή και Αυξημένη Ετοιμότητα, διότι παρατηρείται απίστευτη κατάχρηση του μέτρου που εξουθενώνει το πυροσβεστικό προσωπικό.
 
- Θεσμοθέτηση και άμεση αποζημίωση της υπερεργασίας (πρόσθετη εργασία).
 
- Θωράκιση του ανθρώπινου δυναμικού για την προστασία του από τον κορονοϊό με μέτρα πρόληψης, δωρεάν τέστ και όχι επιβολή τιμωρητικών λογικών και κυρώσεων.
 
- Την έμπρακτη, κατά τις ρήσεις του πρωθυπουργού της χώρας μετά την εκδήλωση των μεγάλων πυρκαγιών του Αυγούστου αλλά και την επικοινωνία του με το προεδρείο της Ομοσπονδίας, στήριξη των πυροσβεστών που «αντιμετώπισαν με αυταπάρνηση μια εξαιρετικά δύσκολη κατάσταση!».
 
Ανάλογη ανακοίνωση εξέδωσε και το Πανελλήνιο Σωματείο Συμβασιούχων Πυροσβεστών που μεταξύ άλλων σημειώνουν ότι στα αιτήματά του έχουν την αμέριστη στήριξη και της φυσικής τους ηγεσίας. «Με ημίμετρα δεν δίνονται οριστικές λύσεις. Οι συνέπειες της Κλιματική Κρίσης αντιμετωπίζονται με προσωπικό που θα εργάζεται όλο το έτος», τονίζουν.
 


Σχόλια υποστηρίζονται από CComment

Λίστα εκδηλώσεων

Δεν υπάρχει προσεχές εκδήλωση
Δευ Τρι Τετ Πεμ Παρ Σαβ Κυρ
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

Ο Καιρός

Σημαντικά θέματα

Εφημερεύοντα Φαρμακεία

ΚΟΖΑΝΗΣ

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κοζάνη

ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Πτολεμαίδα

Banner Bottom

logo

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ
 
Τηλέφωνο:  6974928190
Copyright www.ptolemais-post.gr © 2021