Δευτέρα 29  Μαϊου  2023 

«ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΛΟΓΟΣ - ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ»

Γρεβενά: Συνάντηση Αντιπεριφερειάρχη με τους συντελεστές ταινίας  για την ανταλλαγή πληθυσμών

Γρεβενά: Συνάντηση Αντιπεριφερειάρχη με τους συντελεστές ταινίας  για την ανταλλαγή πληθυσμών

Τις δυνατότητες συνεργασίας της Περιφερειακής Ενότητας Γρεβενών με τους συντελεστές της σχεδιαζόμενης παγκόσμιας προβολής ταινίας, η οποία  βασίζεται στο βιβλίο του Kemal Yalçın με τίτλο: «Μια προίκα αμανάτι», συζήτησε ο  αντιπεριφερειάρχης Γρεβενών, Αθανάσιος Φωλίνας, με τον συγγραφέα και τη σκηνοθέτη, Gülsel Özkan.
 
Το βιβλίο αναφέρεται στην αληθινή ιστορία του συγγραφέα, ο οποίος είχε επισκεφτεί και στο παρελθόν τα Γρεβενά, με αφορμή μια υπόσχεση του πατέρα του να φυλάξει την προίκα Ελλήνων προσφύγων από ένα χωριό της Μικράς Ασίας,  το οποίο μετά την ανταλλαγή πληθυσμών μεταξύ της Ελλάδας και της Τουρκίας, υποδέχτηκε μουσουλμάνους ανταλλαχθέντες με καταγωγή από τα Γρεβενά  και κυρίως από τα χωριά Κάστρο και Αναβρυτά.
 
Επιθυμία των συντελεστών της ταινίας,  είναι μέρος των γυρισμάτων να πραγματοποιηθεί στα Γρεβενά, έτσι ώστε  οι ιστορίες των ανταλλαχθέντων πληθυσμών και των δύο πλευρών,  να αποτυπώνονται στον ιστορικό τους χώρο.
 
 Γρεβενά-Ταινία--491x420.jpg
 
Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε ιδιαίτερα φιλικό κλίμα και ο Αντιπεριφερειάρχης Γρεβενών δεσμεύτηκε να παράσχει κάθε δυνατή βοήθεια , προκειμένου η ταινία αυτή να γίνει μία πραγματικότητα και μέσω αυτής να στηθούν γέφυρες φιλίας μεταξύ των δύο λαών.
 


Σχόλια υποστηρίζονται από CComment

Λίστα εκδηλώσεων

Δεν υπάρχει προσεχές εκδήλωση
Δευ Τρι Τετ Πεμ Παρ Σαβ Κυρ
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

Ο Καιρός

Σημαντικά θέματα

Εφημερεύοντα Φαρμακεία

ΚΟΖΑΝΗΣ

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κοζάνη

ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Πτολεμαίδα

Banner Bottom
Copyright www.ptolemais-post.gr © 2021