Σάββατο 20  Απριλίου  2024 

«ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΛΟΓΟΣ - ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ»

«Καρφί» Γεωργιάδη: Ταύτισε την πρόσληψη της κόρης του στη Lamda με το «βόλεμα» του γιου του Μητσοτάκη στην Ευρωβουλή

 
 Γεωργιάδη: Ταύτισε την πρόσληψη της κόρης του στη Lamda με το «βόλεμα» του γιου του Μητσοτάκη στην Ευρωβουλή"

Ίδιας τάξεως ζήτημα θεωρεί ο υπουργός Ανάπτυξης (αρμόδιος για την επένδυση στο Ελληνικό) την πρόσληψη της κόρης του από τη Lamda Development (βασικός επενδυτής στο Ελληνικό) με την επαγγελματική αποκατάσταση του γιου του Κυριάκου Μητσοτάκη στο Ευρωκοινοβούλιο, με τις κακές γλώσσες να σχολιάζουν στους διαδρόμους της Βουλής πως ο Άδωνις Γεωργιάδης σέρβιρε φαρμάκι… κουταλιού στον πρωθυπουργό τόσο για το διπλό άδειασμα του κυβερνητικού εκπροσώπου όσο και για το γεγονός ότι δεν ταξίδεψε μαζί στις ΗΠΑ.

 

Ο αν. τομεάρχης Οικονομίας του ΣΥΡΙΖΑ, Χάρης Μαμουλάκης, ζήτησε από τον Άδωνη Γεωργιάδη να δώσει ενώπιον της εθνικής αντιπροσωπείας εξηγήσεις σε σχέση με την πρόσφατη πρόσληψη της κόρης του από την εταιρία κολοσσό της οικογένειας Λάτση. «Θεωρώ ότι είναι καλό να αποσαφηνιστεί από τον υπουργό γιατί η γυναίκα του Καίσαρα πρέπει να είναι και να φαίνεται τίμια» είπε ο κ. Μαμουλάκης, τονίζοντας πως πρόκειται για ζήτημα ηθικής τάξεως, το οποίο χρήζει απάντησης από τον υπουργό.

Αγνοεί τι εστί σύγκρουση συμφερόντων

Αρχικά, ο κ. Γεωργιάδης αντέτεινε πως δεν είχε δώσει απάντηση γιατί δεν ήθελε να μπει σε «κλοτσοπατινάδα» με τον Κώστα Βαξεβάνη, ενώ στη συνέχεια παρότρυνε εμμέσως τον Αλέξη Τσίπρα να πάρει αποστάσεις από τον εκδότη του Documento. Υποστήριξε ότι η κόρη του έχει ολοκληρώσει τις απαιτούμενες σπουδές με άριστα και πως βρέθηκε στο Ελληνικό γιατί «άνοιξε χαμηλόμισθη θέση και την πήραν». «Το επιχείρημα είναι ότι δεν έπρεπε να προσληφθεί γιατί υπουργός είμαι εγώ και έχω εξουσία στο έργο» ανέφερε και πρόσθεσε πως η κριτική εναντίον γίνεται υπό το πρίσμα της «πολιτικής συναλλαγής».

Έπειτα, άρχισε να παραθέτει όλα τα πεδία του επιχειρείν (σούπερ μάρκετ, εστιατόρια, ξενοδοχεία) για τα οποία ο ίδιος έχει αρμοδιότητα, καταλήγοντας στον ισχυρισμό πως υπό αυτά τα δεδομένα η κόρη του δεν μπορεί να εργαστεί πουθενά! Ίσως, ο κ. Γεωργιάδης να μη γνωρίζει τι εστί σύγκρουση συμφερόντων ή όταν κατηγορούσε τον Κυριάκο Μητσοτάκη για σχέσεις διαπλοκής με τη Siemens να μην είχε αντιληφθεί ακριβώς τους λόγους για τους οποίους τον επέκρινε.

Διαβάστε επίσης: «Δεν προικίσαμε τη Lamda» λέει ο Γεωργιάδης για την εταιρία με τους «οικογενειακούς» δεσμούς

«Καρφί» σε Μητσοτάκη

Εντύπωση προκάλεσε ότι έφτασε στο σημείο να επικαλεστεί τόσο την πρόσληψη της κόρης του πρωθυπουργού από τη CVC (fund που εξαγόρασε την Εθνική Ασφαλιστική και είναι εκ των βασικών μετόχων της ΔΕΗ) όσο και το «βόλεμα» του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη στην Ευρωβουλή σε θέση διαπιστευμένου κοινοβουλευτικού βοηθού του αντιπροέδρου του ΕΛΚ, Γκονζάλεθ Πονς, «Ίδια κριτική έγινε για τα παιδιά του πρωθυπουργού που πήγαν να δουλέψουν στο εξωτερικό», ήταν η «σπόντα» του προς τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ο οποίος επέλεξε να μην τον συμπεριλάβει στην κυβερνητική αποστολή για τις Ηνωμένες Πολιτείες. Επίσης, ο Γιάννης Οικονόμου όταν ρωτήθηκε (δις) στο briefing από τον κυβερνητικό συντάκτη του Dοcumento, Μηνά Κωνσταντίνου, για την πρόσληψη της κόρης του υπουργού, αποφάσισε να μην τον καλύψει.

«Μην πυροβολούμε τα παιδιά»

Κλείνοντας, ο «αδιευκρίνιστος» υπουργός ξέχασε πως αποτελεί δημόσιο πρόσωπο που έθεσε εαυτόν οικειοθελώς στη δημόσια σφαίρα και ισχυρίστηκε πως «τα γυναικόπαιδα» -όπως και στον πόλεμο- πρέπει να μένουν απ΄ έξω από την πολιτική αντιπαράθεση. «Δεν υπάρχει κανένα ζήτημα που ένα νέο κορίτσι βρήκε αυτή τη δουλειά» έκρινε και κατέληξε προτρέποντας «να μη πυροβολούμε τα νέα παιδιά ακόμα κι αν είναι των πολιτικών μας αντιπάλων».

Σε κάθε περίπτωση ο κύριος Γεωργιάδης οφείλει να αποσαφηνίσει πότε και που αναρτήθηκε η αγγελία της Lamda Developmet για τη θέση «Junior Marketing Associate» που κατέχει η κόρη του. Επίσης οφείλει να γνωστοποιήσει πόσοι ήταν οι υποψήφιοι για την ίδια θέση οι οποίοι κρίθηκαν ανεπαρκείς έναντι της κόρης του.

 


Σχόλια υποστηρίζονται από CComment

Λίστα εκδηλώσεων

Δεν υπάρχει προσεχές εκδήλωση
Δευ Τρι Τετ Πεμ Παρ Σαβ Κυρ
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30

Ο Καιρός

Σημαντικά θέματα

Εφημερεύοντα Φαρμακεία

ΚΟΖΑΝΗΣ

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κοζάνη

ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Πτολεμαίδα

Banner Bottom

logo

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ
 
Τηλέφωνο:  6974928190
Copyright www.ptolemais-post.gr © 2021