Πέμπτη 25  Απριλίου  2024 

«ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΛΟΓΟΣ - ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ»

Ούτε η Μίνα Γκάγκα δεν μπόρεσε να βρει αναισθησιολόγο για την μεταμόσχευση στο Ιπποκράτειο

 

Σοβαρά ερωτηματικά δημιουργούν οι κυνικές δηλώσεις της αναπληρώτριας υπουργού Υγείας, Μίνας Γκάγκα για την ακύρωση επέμβασης μεταμόσχευσης στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης, την περασμένη εβδομάδα λόγω έλλειψης αναισθησιολόγου.

Μιλώντας στον Ant1 το πρωί της Τετάρτης η Μ. Γκάγκα παραδέχθηκε ότι η μεθοδική αποψίλωση του δημόσιου συστήματος Υγείας έχει φτάσει σε τέτοιο σημείο που ούτε η ίδια, ως πολιτικός δεν κατάφερε να βρει έναν αναισθησιολόγο για να γινόταν η επέμβαση που θα ήταν σωτήρια για τον ασθενή. Όπως με θράσος είπε ακόμα και η ίδια παρενέβη και έκανε ό,τι… μπορούσε προκειμένου να βρεθεί αναισθησιολόγος για να γίνει η μεταμόσχευση, ωστόσο αυτό δεν κατέστη δυνατό.

«Το Ιπποκράτειο είναι το μεγαλύτερο μεταμοσχευτικό κέντρο για το ήπαρ στην χώρα, εφημερεύει για μεταμοσχεύσεις 20 ημέρες από τις 30 (σ.τ.σ. κάθε μήνα). Οι αναισθησιολόγοι του είναι πράγματι λίγοι. Προκηρύξαμε θέσεις πριν από λίγες ημέρες. Δυστυχώς δεν ήρθαν αναισθησιολόγοι απ’ έξω, υπέβαλαν οι αναισθησιολόγοι του Ιπποκράτειου για να πάρουν καλύτερη θέση (από Β΄ σε Α΄, από Α΄ σε θέση διευθυντή)… προσπάθησα να μεταφέρω αναισθησιολόγο και από την Αθήνα, να γίνει μεταμόσχευση στη Θεσσαλονίκη… τελικά αυτό δεν κατέστη δυνατό», παραδέχθηκε. Θα ήταν ενδιαφέρον να απαντούσε στην ερώτηση «ποιος στην κυβέρνηση Μητσοτάκη μπορεί να βρει έναν αναισθησιολόγο στο δημόσιο σύστημα Υγείας το 2022;».

Μάλιστα, στη συνέχεια η ίδια δήλωσε ότι η μεταμόσχευση τελικά έγινε σε άλλο νοσοκομείο στην Αθήνα, χωρίς να αναφέρει ότι έγινε σε άλλον ασθενή, θέλοντας να θολώσει το τοπίο.

Υπενθυμίζεται ότι χθες, με εντολή του προϊσταμένου της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης Παναγιώτη Παναγιωτόπουλου, η εισαγγελέας πλημμελειοδικών Αθηνά Κωνσταντινίδου παρήγγειλε από Πταισματοδίκη τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης, με διερευνώμενο αδίκημα αυτό της έκθεσης σε κίνδυνο.

«Παράθυρο» για επιστροφή των υγειονομικών σε αναστολή

Παράλληλα, η Μ.Γκάγκα άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο επιστροφής των υγειονομικών που βρίσκονται σε αναστολή καθώς η κυβέρνηση επιμένει να τους κρατά εκτός ΕΣΥ ενώ η πίεση που έχει δεχτεί όλο αυτό το διάστημα είναι τεράστια.

«Είναι κάτι που συζητάμε με τον υπουργό, στο υπουργείο και στην κυβέρνηση», είπε χαρακτηριστικά παραπέμποντας σε μελλοντικές δηλώσεις.

https://www.documentonews.gr/article/oyte-i-mina-gkagka-den-mporese-na-vrei-anaisthisiologo-gia-tin-metamosxeysi-sto-ippokrateio/

 


Σχόλια υποστηρίζονται από CComment

Λίστα εκδηλώσεων

Δεν υπάρχει προσεχές εκδήλωση
Δευ Τρι Τετ Πεμ Παρ Σαβ Κυρ
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30

Ο Καιρός

Σημαντικά θέματα

Εφημερεύοντα Φαρμακεία

ΚΟΖΑΝΗΣ

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κοζάνη

ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Πτολεμαίδα

Banner Bottom

logo

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ
 
Τηλέφωνο:  6974928190
Copyright www.ptolemais-post.gr © 2021