Πέμπτη 28  Μαρτίου  2024 

«ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΛΟΓΟΣ - ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ»

Το «Χαμόγελο του Παιδιού» είχε ενημερώσει για την «κόλαση» της Φαίης

 

Τι περιλαμβάνει η απόρρητη έκθεση προς την Εισαγγελία Πρωτοδικών για τις δύο αναφορές προς την ΕΛ.ΑΣ. τέσσερις μήνες προτού βρεθεί νεκρή η 23χρονη - Τα άγνωστα συμβάντα που οδήγησαν την κοπέλα στο νοσοκομείο, όπως περιγράφονται μέσα από καταγγελίες 

FAH2
Η απόρρητη έκθεση του «Χαμόγελου του Παιδιού» στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών όπου με μαρτυρίες και στοιχεία αναφέρεται στην κακοποίηση που υφίσταντο η Φαίη Μπακογιώργου και τα τρία ανήλικα παιδιά της από την 55χρονη κυρία Παγώνα αποτυπώνει με τον πιο ανάγλυφο τρόπο τα όσα συνέβαιναν στο κολαστήριο της οδού Δροσοπούλου. Μέσα από τις σελίδες περιγράφονται άγνωστα περιστατικά για τον μαρτυρικό βίο της Φαίης που έφτασε στο σημείο ακόμη να πάει και στο ΚΑΤ βαριά τραυματισμένη από τον ξυλοδαρμό.

Το απίστευτο είναι ότι το «Χαμόγελο του Παιδιού», όπως φαίνεται και από την απόρρητη έκθεση που αποκαλύπτει το «ΘΕΜΑ», είχε ενημερώσει την Εισαγγελία στις 7 και στις 28 Ιουνίου του 2021 (δηλαδή τέσσερις μήνες προτού βρεθεί νεκρή και πεταμένη σε μια κουβέρτα σε έναν στενό δρόμο στο κέντρο της Αθήνας) για την άγρια κακοποίηση της 23χρονης μητέρας, ενώ είχε ενημερώσει και τη Δίωξη Οργανωμένου Εγκλήματος της Ασφάλειας Αττικής για τα όσα συνέβαιναν στο εν λόγω διαμέρισμα.
Μάλιστα, αναφέρεται και σε ένα περιστατικό που συνέβη στις 22 Σεπτεμβρίου όπου κλήθηκε η Αμεση Δράση και η Πυροσβεστική, με αποκορύφωμα το σκηνικό με το ενός έτους παιδί της άτυχης κοπέλας να κρέμεται από τα κάγκελα του μπαλκονιού.
 
pateras-kori-1
Ο πατέρας της Φαίης Νίκος Μπακογιώργος

Η απόρρητη έκθεση

 
 
Στις 27 Νοεμβρίου του 2021, λίγες εβδομάδες μετά τον θάνατο της Φαίης Μπακογιώργου, το «Χαμόγελο του Παιδιού» στέλνει ένα, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει, «απόρρητο και εμπιστευτικού χαρακτήρα» έγγραφο στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών με τα εξής: «Με την παρούσα επιστολή θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε εγγράφως για την περίπτωση της ενήλικης Φωτεινής Μπακογιώργου, 23 ετών, μητέρας τριών ανήλικων τέκνων, αγνώστων στοιχείων, η οποία βρέθηκε νεκρή στις 8 Οκτωβρίου του 2021. Στις 3 Νοεμβρίου του 2021 και ώρα 19:00 λάβαμε κλήση στην Εθνική Τηλεφωνική Γραμμή για τους Αγνοούμενους Ενήλικες 1017 από άτομο που θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία του.

 
Το άτομο που μας κάλεσε ανέφερε ότι πριν από τρεις μήνες είχε προσέλθει η κυρία Μπακογιώργου στην εφημερία του νοσοκομείου ΚΑΤ, συνοδευόμενη από μια άλλη γυναίκα και εμφανώς χτυπημένη στο πρόσωπο και το χέρι. Η κυρία που τη συνόδευε ήταν γύρω στα 30-35 έτη και πολύ φροντισμένη εξωτερικά, ενώ φαινόταν να είναι πολύ αυταρχική και να μην την αφήνει να δώσει καν η ίδια τα στοιχεία της. Οταν οι γιατροί κατάφεραν να απομονώσουν την κυρία Μπακογιώργου από τη γυναίκα που τη συνόδευε, τη ρώτησαν αν κακοποιείται και εκείνη είπε πως έχει πέσει και δεν συμβαίνει τίποτε άλλο. Εκείνη την ώρα την ενημέρωσαν πως βρίσκεται σε ενδιαφέρουσα και μόλις το πληροφορήθηκε η κυρία Μπακογιώργου τράπηκε σε φυγή μαζί με τη γυναίκα που τη συνόδευε.
THEA_2509_046_047_cmyk_paterasDedective_kalli_ant_converted2
Η απόρρητη έκθεση και οι δύο κατεπείγουσες αναφορές στις 7 και 28 Ιουνίου του 2021 στην Εισαγγελία Πρωτοδικών για τα όσα συνέβαιναν στο κολαστήριο της Κυψέλης

 
Την ίδια ημέρα και ώρα 19:30 λάβαμε κλήση στην Εθνική Γραμμή για τους Αγνοούμενους Ενήλικες 1017 από άτομο που θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία του το οποίο μας ενημέρωσε ότι η κυρία Μπακογιώργου κακοποιείται από την κυρία Παγώνα (σ.σ.: αναφέρει το επώνυμό της). Σύμφωνα με το άτομο που μας κάλεσε, η κυρία Παγώνα συστήνεται ως κηδεμόνας της και δηλώνει πως το επάγγελμά της είναι δικαστική λειτουργός. Οι γείτονες έχουν αναφέρει στο άτομο που μας κάλεσε περιστατικά ξυλοδαρμού εντός της οικίας της.

Επιπλέον, η κυρία Μπακογιώργου έχει θεαθεί με μώλωπες και σπασμένα χέρια από γείτονες. Εχει ενημερωθεί το Τμήμα Οργανωμένου Εγκλήματος στη ΓΑΔΑ σχετικά και έχουν γίνει καταγγελίες από τους γείτονες. Σύμφωνα με το άτομο που μας κάλεσε, η κυρία Μπακογιώργου δεν έχει παραδεχτεί στις Αρχές ότι κακοποιείται λόγω φόβου. Στις 4 Νοεμβρίου του 2021 και ώρα 10:30 λάβαμε εκ νέου κλήση στην Εθνική Τηλεφωνική Γραμμή για τους Αγνοούμενους Ενήλικες 1017 από άτομο που θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία του.

Το άτομο που κάλεσε μας ενημέρωσε ότι η κυρία Μπακογιώργου διέμενε μαζί με τα τρία ανήλικα τέκνα της και την κυρία Παγώνα, περίπου 55 ετών, και μια άλλη ενήλικη γυναίκα, περίπου 23 ετών. Οι γείτονες γνώριζαν την κυρία Μπακογιώργου με το όνομα Φαίη. Στην κλήση μας αναφέρθηκε από άτομο που κάλεσε ότι η κυρία Μπακογιώργου είναι θύμα κακοποίησης από την κυρία Παγώνα. Συγκεκριμένα, το άτομο που μας κάλεσε μας γνωστοποίησε περιστατικό ξυλοδαρμού εντός της οικίας και παρουσία των ανήλικων τέκνων.

Επιπλέον, η κυρία Μπακογιώργου έχει θεαθεί αρκετές φορές εκτός οικίας να φέρει μώλωπες στο πρόσωπο και κατάγματα στα χέρια. Επιπρόσθετα, το άτομο που μας κάλεσε γνωρίζει ότι η κυρία Μπακογιώργου δεν έχει παραδεχτεί ότι είναι θύμα κακοποίησης, ούτε έχει υποβάλει κάποια μήνυση στις Αρχές. Παράλληλα, το άτομο που μας κάλεσε αναφέρθηκε σε περιστατικό το οποίο έλαβε χώρα στις 22 Σεπτεμβρίου του 2021 στον τόπο διαμονής της κυρίας Μπακογιώργου. Σύμφωνα με το περιστατικό αυτό, η κυρία Μπακογιώργου είχε θεαθεί σοβαρά χτυπημένη στο πρόσωπο και το χέρι της ήταν δεμένο.

Την ίδια ημέρα είχαν μεταβεί στην οικία περιπολικό και Πυροσβεστική καθώς είχε ενημερωθεί η Αμεση Δράση από πολίτη. Σύμφωνα με το εν λόγω περιστατικό, ο ενός έτους γιος της κυρίας Μπακογιώργου είχε θεαθεί να κρέμεται από το μπαλκόνι του διαμερίσματος, συνθήκη που έθετε τη ζωή του σε κίνδυνο. Τέλος, μας αναφέρθηκε ότι η κυρία Μπακογιώργου πιθανόν να εκδίδεται και να κάνει χρήση ναρκωτικών ουσιών. Στις 6 Νοεμβρίου του 2021 λάβαμε μια κλήση στην Εθνική Γραμμή για τους Αγνοούμενους Ενήλικες 1017 από άτομο που θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία του αναφορικά με την κυρία Μπακογιώργου.Σύμφωνα με το άτομο που μας κάλεσε, η κυρία Μπακογιώργου από τον Ιούνιο έως τις αρχές Σεπτεμβρίου του 2021 εθεάθη να επαιτεί περιφερόμενη μόνη της στα καταστήματα της οδού Πατησίων, στα Ανω Πατήσια, εμφανώς χτυπημένη στο πρόσωπο και στα χέρια, είχε πολλές μελανιές. Επίσης, αξίζει να σημειωθεί πως 7 Ιουνίου του 2021 πραγματοποιήθηκε ανώνυμη τηλεφωνική αναφορά στην Εθνική Γραμμή για τα Παιδιά SOS 1056 του συλλόγου μας, την οποία διαβιβάσαμε στην Εισαγγελία Ανηλίκων Αθηνών, με αριθμό πρωτοκόλλου 378430/ βμ με την ένδειξη “κατεπείγουσα”. Στην εν λόγω αναφορά  σημειώνονταν περιστατικά σωματικής και ψυχολογικής κακοποίησης των ανήλικων τέκνων της κυρίας Μπακογιώργου από το σύνολο των ενηλίκων που διέμεναν μαζί τους.

Επίσης, σημειωνόταν πως η κυρία Μπακογιώργου, σύμφωνα με το άτομο που έκανε την αναφορά, έκανε χρήση και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών. Επιπρόσθετα, στις 28 Ιουνίου του 2021 αποστείλαμε νέα αναφορά στην Εισαγγελία Ανηλίκων Αθηνών, η οποία έλαβε χώρα ανώνυμα στην Εθνική Γραμμή για τα Παιδιά SOS 1056 του συλλόγου μας. Η εν λόγω αναφορά εστάλη με αριθμό πρωτοκόλλου 379032/βα και αφορούσε πληροφορίες για σωματική κακοποίηση των ανήλικων τέκνων της κυρίας Μπακογιώργου.

 
Αξίζει να σημειωθεί ότι στην αναφορά αναγραφόταν πως το άτομο που μας κάλεσε είχε κάνει λόγο και για σωματική κακοποίηση της κυρίας Μπακογιώργου από κυρία η οποία διέμενε στην ίδια κατοικία. Από τα ανωτέρω αναφερόμενα φαίνεται να υπάρχουν σοβαρές ενδείξεις πως η κυρία Μπακογιώργου υφίστατο συναισθηματικά σωματική και ψυχολογική κακοποίηση από την κυρία Παγώνα, την οποία δεν κατήγγειλε στις αρμόδιες αρχές και που ενδέχεται να έβαζε την ψυχική και σωματική της ακεραιότητα επανειλημμένα σε κίνδυνο».
Το χρονικό

Η 23χρονη Φαίη βρίσκεται νεκρή, τυλιγμένη σε μια κουβέρτα, σε έναν στενό δρόμο στο κέντρο της Αθήνας. Ο πατέρας της για 11 μήνες μεταμορφώνεται σε ντετέκτιβ για να βρει τον δολοφόνο του παιδιού του και τελικά να αποκαλύψει το διαμέρισμα της κολάσεως στην οδό Δροσοπούλου.

Εκεί όπου κακοποιούνταν συστηματικά η Φαίη και μία δεύτερη γυναίκα, πρώην υπάλληλος της ΔΕΗ, πέθανε μυστηριωδώς, ετάφη σε άγνωστο μέρος και ο θάνατός της δεν δηλώθηκε ποτέ στην Αστυνομία. Αυτά είναι τα κομμάτια που συνθέτουν ένα πραγματικό θρίλερ για το διαμέρισμα-κολαστήριο γυναικών και την αινιγματική 55χρονη ιδιοκτήτριά του που, σύμφωνα με μαρτυρίες, εξωθούσε τις κοπέλες στην πορνεία, στην επαιτεία και τα σκηνοθετημένα τροχαία ατυχήματα. Στη μηνυτήρια αναφορά περιγράφονται οι μαρτυρίες επτά προσώπων που, όπως φαίνεται, γνώριζαν πολλά.

«Είμαι ο πατέρας της Φωτεινής ή Φαίης Μπακογιώργου, η σορός της οποίας εντοπίστηκε στις 8 Οκτωβρίου του 2021 επί της οδού Τύχης και σε απόσταση περίπου 500 μέτρων από την κατοικία όπου εφιλοξενείτο η θυγατέρα μου για μεγάλο χρονικό διάστημα μαζί με τα ανήλικα τέκνα της, την αδελφή της Αικατερίνη με το ανήλικο τέκνο της και κατά βάσιμες πληροφορίες μια έτερη κυρία μεγαλύτερή τους ονόματι Χριστίνα Π., η οποία απεβίωσε από άγνωστα αίτια. Μη δυνάμενος να έχω πρόσβαση στην προανακριτική έρευνα και διατηρών πλείστες αμφιβολίες και ερωτήματα αναφορικά με τον θάνατο της Φαίης αποφάσισα για τη δικαίωσή της να συγκεντρώσω πληροφορίες, μαρτυρίες και πιθανά ευρήματα που θα παρείχαν σε μένα, τον πατέρα της, μια ξεκάθαρη και πειστική απάντηση για την απώλειά της, καθότι η Φαίη μου δεν αντιμετώπιζε κάποιο πρόβλημα υγείας για να αποδοθεί ο θάνατός της σε φυσικά αίτια.

Επίσης, ο ερευνητής επισκέφθηκε και την πολυκατοικία όπου ευρίσκετο το διαμέρισμα της μηνυόμενης, και συγκεκριμένα επί της οδού Δροσοπούλου, όπου διέμεναν οι δύο θυγατέρες μου. Οι γείτονες υπήρξαν πρόθυμοι να βοηθήσουν και παρείχαν χρήσιμες και σημαντικές πληροφορίες για τη μαρτυρική καθημερινότητα της Φαίης, τις άθλιες συνθήκες διαβίωσης αυτής και των τέκνων της, τους κινδύνους που διέτρεχαν καθημερινά και τη βάναυση κακομεταχείριση και κακοποίησή της από τη μηνυόμενη
Εκταφή και τοξικολογικές

Η μυστηριώδης κυρία Παγώνα με τις περίεργες διασυνδέσεις στον κόσμο των αλλοδαπών, το διαμέρισμα-κολαστήριο της οδού Δροσοπούλου και οι θάνατοι της Φαίης Μπακογιώργου και της Χριστίνας Π. είναι τα σημεία στα οποία επικεντρώνονται οι έρευνες των Αρχών μετά την ανάδειξη της υπόθεσης από τον πατέρα που έγινε ντετέκτιβ και για 11 μήνες έψαχνε την αλήθεια για τον θάνατο της 23χρονης κόρης του. Διότι τα νέα στοιχεία που βγαίνουν στην επιφάνεια δίνουν άλλη διάσταση στο θρίλερ της Κυψέλης, με ορατό πλέον το ενδεχόμενο να υπάρχει ένα οργανωμένο δίκτυο αλλοδαπών που με βιτρίνα την 55χρονη κυρία Παγώνα βρίσκει ταλαιπωρημένες γυναίκες και ανάλογα με την ηλικία τους τις εκμεταλλεύεται σεξουαλικά, τις ωθεί στην επαιτεία ή σκηνοθετεί τροχαία με σοβαρούς τραυματισμούς.
Στιγμιότυπο_οθόνης_2022-09-28_133542.jpgΣτιγμιότυπο_οθόνης_2022-09-28_133530.jpgΣτιγμιότυπο_οθόνης_2022-09-28_133512.jpg
Η δικογραφία της υπόθεσης δεν έχει ολοκληρωθεί, όμως η μήνυση του πατέρα της Φαίης, Νικόλαου Μπακογιώργου, η έρευνα του ιδιωτικού ερευνητή Χάρη Βεραμόν και οι ενέργειες της δικηγόρου Βούλας Δημητριάδου δίνουν ώθηση στο έργο των Αρχών καθώς βρέθηκαν επτά μάρτυρες που δέχονται να καταθέσουν και να δώσουν στοιχεία για το κολαστήριο της οδού Δροσοπούλου. Απορία προκαλεί το γεγονός ότι δεν υπήρχε στον φάκελο ιατροδικαστική έκθεση, ούτε τοξικολογικές εξετάσεις, με αποτέλεσμα η πλευρά του πατέρα να εξετάζει το ενδεχόμενο της εκταφής.


 
Μάλιστα, μετά το ρεπορτάζ του «ΘΕΜΑτος», οι πληροφορίες αναφέρουν ότι οι μάρτυρες δέχτηκαν οχλήσεις από την 55χρονη να σταματήσουν να ασχολούνται με την υπόθεση και φυσικά να μην πάνε να καταθέσουν. Η δικηγόρος του πατέρα, κυρία Δημητριάδου, τονίζει στο «ΘΕΜΑ»: «Παραλάβαμε το προανακριτικό υλικό από την κυρία εισαγγελέα που χειρίζεται την υπόθεση, η οποία μου υποσχέθηκε ότι ως κατεπείγουσα θα την αποστείλει για προκαταρκτική εξέταση προκειμένου να καταθέσουν οι μάρτυρες. Αν δεν έχει διενεργηθεί νεκροψία-νεκροτομή και τοξικολογικές εξετάσεις, θα καταθέσουμε αίτημα για την εκταφή της Φαίης».

Από την πλευρά του ο κ. Βεραμόν επισημαίνει: «Οταν γνωρίζεις ότι η Φωτεινή ήταν θύμα συστηματικής κακοποίησης, όταν ξέρεις ότι φώναζε και εκλιπαρούσε ενώ τη χτυπούσαν λέγοντας χαρακτηριστικά “σταμάτα, σε παρακαλώ, πονάω”, πώς μπορείς να αφήσεις αυτή την υπόθεση χωρίς να αποδοθεί Δικαιοσύνη; Τα στοιχεία και οι πληροφορίες που έχουμε είναι βουνό. Να δούμε πώς θα το ανέβουν κάποιοι».

https://www.protothema.gr/greece/article/1289212/pateras-detektiv-to-hamogelo-tou-paidiou-eihe-enimerosei-gia-tin-kolasi-tis-faiis/
 


Σχόλια υποστηρίζονται από CComment

Λίστα εκδηλώσεων

Δεν υπάρχει προσεχές εκδήλωση
Δευ Τρι Τετ Πεμ Παρ Σαβ Κυρ
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

Ο Καιρός

Σημαντικά θέματα

Εφημερεύοντα Φαρμακεία

ΚΟΖΑΝΗΣ

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κοζάνη

ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Πτολεμαίδα

Banner Bottom

logo

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ
 
Τηλέφωνο:  6974928190
Copyright www.ptolemais-post.gr © 2021