Πέμπτη 28  Μαρτίου  2024 

«ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΛΟΓΟΣ - ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ»

   Γιάννης Στρατάκης: Ο εικονικός κόσμος του Περιφερειάρχη κου Κασαπίδη!

  Γιάννης Στρατάκης: Ο εικονικός κόσμος του Περιφερειάρχη κου Κασαπίδη!

  Έμπλεος ο Αυτοδιοικητικός πολιτικός βίος του κου Κασαπίδη με εμμονές, ψευδαισθήσεις, μεγαλοϊδεατισμούς και ψευτολεονταρισμούς, ενώ δεν διστάζει να εκστομίζει αόριστες προσωπικές κατηγορίες που αποδεικνύονται φούμαρα στερούμενες κάθε σοβαρότητας προς όσες και όσους τολμούν να του ασκούν κριτική!
 
Ποιος άλλωστε μέσα σ’ ένα κρεσέντο ναρκισσισμού ενώπιον του Περ. Συμβουλίου, θα έκανε λόγο αυτοθαυμαζόμενος, για την περηφάνια που πρέπει να διακατέχει το Σώμα για τον Περιφερειάρχη του! Και αυτό είναι το λιγότερο ….απλά αναφέρεται ως παράδειγμα απώλειας του μέτρου.
 
Δύο και πλέον χρόνια η Περιφερειακή Αρχή του κ. Κασαπίδηέχει καταγράψει ιστορία από την οποία είναι χρήσιμο ν΄ αντληθούν κάποια από τα κορυφαία γεγονότα που δίνουν το στίγμα της.
 
Οι προσδοκίες πολλές από τον Πολιτικό Άνδρα που επί δεκαέξι (16) χρόνια εκπροσώπησε τον Νομό Κοζάνης στην Κεντρική Πολιτική σκηνή ως Βουλευτής.
 
Αντί αυτών όμως, πλήθος αστοχιών, ψευδαισθήσεων, λαθών και κακοστημένων μεθοδεύσεων, που δεν δικαιολογούνται σ΄ ένα έμπειρο και οξυδερκή πολιτικό.
 
Τι ξεχωριστό μας επεφύλαξε, ενδεικτικά, μέχρι τώρα η θητεία του κου Κασαπίδη;
 
Ας θυμηθούμε ορισμένα:
 
1. Τον τρόπο που χειρίστηκε το πρόβλημα της γέφυρας των Σερβίων, τις υπερβολές, τις παλινωδίες και τη αναστάτωση που προκάλεσαν οι χειρισμοί του. Πρόβλημα που ακόμη μέχρι σήμερα συνεχίζει να υφίσταται με αποτέλεσμα να προκαλεί συνεχιζόμενη ταλαιπωρία για τους πολίτες.
 
2. Επανειλλημένες αναφορές και επίρριψη ευθυνών σε όλο το πριν από αυτόν Πολιτικό Προσωπικό για την μεγάλη ανακάλυψη-διαπίστωση πως η πλειοψηφία των Δημόσιων κτιρίων στερούνται οικοδομικών αδειών. Όταν είναι γνωστό τοις πάση, πως για την κατασκευή τους η υποχρεωτικότητα έκδοσης άδειας επιβλήθηκε και καθιερώθηκε ουσιαστικά από την στιγμή που τα έργα αυτά άρχισαν να εκτελούνταν με Ευρωπαϊκούς πόρους.
 
3. Επανειλλημένος κομπασμός για τη Σήραγγα της Κλεισούρας ως κορυφαίου αναπτυξιακού έργου για την Περιφέρειά μας, ενώ πρόκειται για ένα τμήμα δρόμου 11 χιλ. με προδιαγραφές παρελθόντος, διπλής κατεύθυνσης, που συνδέει δύο παρωχημένων χαράξεων τμήματα τα οποία παραμένουν ως έχουν. Όταν μάλιστα η επιλογή αυτή οδηγεί στις καλένδες τμήματα δρόμων ενταγμένων στα Διευρωπαϊκά οδικά δίκτυα.
 
4. Παρουσίαση ως επιτυχίας «η ανακάλυψη μελετών στα υπόγεια» (SIC!) μετά από δυο και πλέον χρόνων θητείας, για το σημαντικό δρόμο Κοζάνης προς Λάρισα, ξεχνώντας(;) μάλλον ή αγνοώντας ότι τα αρχεία συνήθως βρίσκονται σε βοηθητικούς χώρους, τη φύλαξη των οποίων και τη συνέχεια διασφαλίζει η δημόσια διοίκηση ,αρκεί αυτός που ενδιαφέρεται και έχει την πολιτική εξουσιοδότηση να μην τη θυμηθεί δύο χρόνια και πλέον μετά.
 
5. Με περισπούδαστο ύφος διαπίστωσε ενώπιον του Περ. Συμβ. πως χάθηκαν 20 εκ ευρώ εξ αιτίας της ανακαίνισης του τμήματος της Σιδηροδρομικής Γραμμής, που τελικά καταργήθηκε, μεταξύ Πτολ/δας Κοζάνης, τα οποία θα μπορούσε να χρησιμοποιηθούν για μελέτες νέων έργων. Και φυσικά αγνοεί μάλλον πως τα ποσά αυτά δεν επιβάρυναν την Περιφέρεια, για να υπάρξει τέτοια δυνατότητα αξιοποίησης.
 
6. Κορυφαία όλων, η επίμονη και καθολική σχεδόν ενασχόλησή του με την παραγωγή Υδρογόνου –όχι καινούργια επιστημονική πρόταση που χρειάζεται χρόνια για να ωριμάσει σύμφωνα με τους επιστήμονες-ως εναλλακτική πρόταση για την κάλυψη των καταστροφικών άμεσων επιπτώσεων που προκαλεί η Απολιγνιτοποίηση. Απολιγνιτοποίηση που αποκαλύπτει την παταγώδη αποτυχία της Περιφερειακής Αρχής να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων σε κάθε φάση της .Τελευταία μάλιστα και αφού προηγήθηκε η εκπρόθεσμη διατύπωση προτάσεων επί του ΣΔΑΜ ξαναεπαναλήφθηκε η ίδια πρακτική στη διατύπωση προτάσεων επί του σχεδίου Νόμου, το οποίο αφού απαλλάσσει τη ΔΕΗ από κάθε υποχρέωση αποκατάστασης των περιοχών δραστηριότητάς της, την φιλοδωρεί με εκτάσεις 150.000 στρεμ., χωρίς καμία υποχρέωση τήρησης των υφιστάμενων περιβαλλοντικών όρων, αγνοώντας τα συμφέροντα των τοπικών κοινωνιών.
 
7. Και τέλος υπό μορφή κουΐζ: Με αφορμή την Μετοχοποίηση της ΔΕΗ, αν ήσασταν εσείς, με ποιόν θα προτείνατε συνάντηση για να αποτρέψετε την εξέλιξη και να διασφαλίσετε τα συμφέροντα της Περιοχής ,με τον Πρωθυπουργό, με τον αρμόδιο Υπουργό, που έχουν και την Πολιτική Ευθύνη της απόφασης ή με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΔΕΗ που δεν είναι παρά εκτελεστικό όργανο. Σωστά μαντέψατε με τον τελευταίο, γιατί αυτή ήταν και ή απόφαση της πλειοψηφίας του κ. Κασαπίδη μετά από πρότασή του στο Περιφερειακό μας Συμβούλιο!
 
Υ.Γ.: Όχι, δεν θα αναφερθούμε στην απορροφητικότητα των Ευρωπαϊκών Πόρων, τον σχεδιασμό των μεγάλων υποδομών ,τον Σιδηρόδρομο, την ενίσχυση των Επιχειρήσεων λόγω covid και τη στάση του γενικότερα στο μεγάλο αυτό θέμα….κ.α… ….γράψαμε παραπάνω ….για ενδεικτική αναφορά… να δώσουμε το στίγμα….
 
Καλή συνέχεια…


Σχόλια υποστηρίζονται από CComment

Λίστα εκδηλώσεων

Δεν υπάρχει προσεχές εκδήλωση
Δευ Τρι Τετ Πεμ Παρ Σαβ Κυρ
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

Ο Καιρός

Σημαντικά θέματα

Εφημερεύοντα Φαρμακεία

ΚΟΖΑΝΗΣ

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κοζάνη

ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Πτολεμαίδα

Banner Bottom

logo

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ
 
Τηλέφωνο:  6974928190
Copyright www.ptolemais-post.gr © 2021