Παρασκευή 19  Απριλίου  2024 

«ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΛΟΓΟΣ - ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ»

Σκουριές Μεσόβουνου-Πύργων-Κομνηνών (Νικέλιο-Κοβάλτιο)

Σκουριές Μεσόβουνου-Πύργων-Κομνηνών (Νικέλιο-Κοβάλτιο)

Δημοσιεύτηκε χθες ένα άρθρο σε τοπικό μέσο της Φλώρινας, που το υπογράφει ο κύριος Στρατάκης, ανοίγει ζητήματα που δεν έκλεισαν ποτέ και αφορούν τις γνώριμες παλινδρομήσεις του Περιφερειάρχη μας.

Ο Κύριος Κασαπίδης τα μόνα συμφέροντα που υπηρετεί είναι τα δικά του, πίσω από κλειστές πόρτες!!!.

Το έχει αποδείξει επανειλημμένα.

Η θέση έχει σημασία, όλα τα αλλά γίνονται σκουπίδια μπρος στην πολιτική σκοπιμότητα της επιβίωσης.

Οι ανεμογεννήτριες δεν έφεραν οικονομική ανάπτυξη και κατέστρεψαν σε ένα ποσοστό το Βέρμιο (οι πρόσφατες τοποθετήσεις της Περιφερειακής Αρχής είναι κατόπιν εορτής και αναλογιζόμενες ένα δυναμικό αναπτυσσόμενο κίνημα).

Δεν κέρδισε ούτε η τοπική οικονομία ούτε η Ελλάς, κέρδισαν όμως ο ντίλερ συμφερόντων και οι υπήκοοι του όπως ο κ. Κασαπίδης, ο οποίος έλαβε την εύνοια του αρχηγού.

Το σχέδιο μετατροπής της Ανατολικής Εορδαίας σε "Σκουριές Χαλκιδικής"  (μαζί με τον Άδωνη), με μετατροπή της σε μεταλλευτικό ορυχείο  εξόρυξης, δεν έχει βγει από το τραπέζι. Σύντομα θα επανέλθει!  Και δεδομένου του ότι ομιλούμε για πολύτιμα μέταλλα που θα δώσουν χρήματα σε ιδιώτες και την ψευδεπίγραφη εικόνα της ανάπτυξης δια μέσω οικονομικών δεικτών, το σχέδιο και υφίσταται και διεκπεραιώνεται υπόγεια.

Η Εορδαία θα πάψει να υπάρχει. Είναι πολιτικές εκτιμήσεις και δικές μου αλλά και ανθρώπων του Περιφερειακού Συμβουλίου.

Ευτυχώς έχουμε τον Δήμαρχό μας που είναι σίγουρο ότι δεν θα το επιτρέψει!!!

Διαβάζουμε σε κείμενο του κυρίου Στρατάκη!

Έτσι απέναντι στο τεράστιο έλλειμμα διαβούλευσης και θεσμικής ενημέρωσης, υπάρχουν τουλάχιστον τα δημοσιεύματα στις εφημερίδες για να μαθαίνουμε το μέλλον του τόπου μας και που το πάνε,αυτοί που σχεδιάζουν για μας χωρίς εμάς.

Έτσι λοιπόν στη συνέχεια παρόμοιων δημοσιευμάτων που κατά καιρούς έχουν φιλοξενηθεί στην έγκριτη Κυριακάτικη έκδοση του ΒΗΜΑΤΟΣ με συντάκτη τον πρόεδρο της Συντονιστικής Επιτροπής Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης(ΣΔΑΜ) κ. Κωστή Μουσουρούλη, μαθαίνουμε στη στήλη «ΓΝΩΜΗ» στις 27-2-22, πως« η καθετοποίηση του Εξορυκτικού Κλάδου στις Λιγνιτικές περιοχές, μπορεί και πρέπει να ανοίξει νέους ορίζοντες στη Δυτική Μακεδονία και τις όμορες περιφέρειες, οι οποίες φιλοξενούν στη γη τους ορυκτές πρώτες ύλες που έχουν υψηλή ζήτηση»! Μας σώζουν… δηλαδή από τους απέραντους κρατήρες των ορυχείων για να τους αντικαταστήσουν με άλλους πιο χρήσιμους αυτή τη φορά!

Και βέβαια δεν εννοεί τη ΛΑΡΚΟ, που έκλεισε πρόσφατα και αυτή εν μέσω απολιγνιτοποίησης.

 

ή Μήπως εννοεί το Νικέλιο του Βερμίου στην Εορδαία ή κάποιες άλλες προτάσεις που συζητιούνται πίσω από κλειστές πόρτες;

 Και συνεχίζει το δημοσίευμα:« οι ορυκτές πρώτες ύλες των περιοχών αυτών μπορούν να αξιοποιηθούν από νέες καθετοποιημένες μονάδες που θα συμβάλλουν καθοριστικά στην τοπική ανάπτυξη και στη η αναπτυξιακή μετάβαση». Και μπαίνουμε στο ψητό της «ΓΝΩΜΗΣ» του κ. Μουσουρούλη: «οι μονάδες αυτές είναι δυνατόν να εγκατασταθούνεντός των πεδίων εξόρυξης λιγνίτη,σε χώρους οι οποίοι προορίζονται για αποκατάσταση και αλλαγή χρήσης, δημιουργώντας πολλές νέες θέσεις εργασίας». Ενώ διαβάζουμε με πολύ ενδιαφέρον επίσης παρακάτω:«ταυτόχρονα θα αναπτυχθούν παράπλευρες δραστηριότητες….. για παράδειγμα η ανάπτυξη της κυκλικής οικονομίας, μειώνοντας το περιβαλλοντικό αποτύπωμα της εξορυκτικής δραστηριότητας, και να αποφέρει προστιθέμενη αξία ακόμη και στα απορρίμματα της βιομηχανικής επεξεργασίας».

 Με λίγα λόγια μαθαίνουμε αυτά που ποτέ δεν συζητήθηκαν και δεν απασχόλησαν τα συλλογικά θεσμικά όργανα της Δυτικής Μακεδονίας, το Περιφερειακό Συμβούλιο, την Αυτοδιοίκηση Α΄ Βαθμού, τους υπόλοιπους Φορείς, την κοινωνία. Φρόντισαν παραβιάζοντας κάθε νομιμότητα, νομοθετώντας με αντισυνταγματικές διαδικασίες, να μας αποκλείσουν από κάθε διαβούλευση, για το χωροταξικό, για τις χρήσεις γης ,για την διαχείριση των εκτάσεων της ΔΕΗ,για σχεδιασμό έργων και επενδύσεων.

 Έτσι λοιπόν σύμφωνα με όσα  με χαρά…. αποκαλύπτονται ,μέσω της «ΓΝΩΜΗΣ»:

*Ανοίγουν πόρτα για  άλλη μία δραστηριότητα, μέσα στα πεδία εξόρυξης, τα οποία με παράνομο τρόπο φρόντισαν να απαλλάξουν από την τήρηση της περιβαλλοντικής νομοθεσίας που ισχύει στην υπόλοιπη Χώρα.

*Προωθούν τη χρήση των εδαφών σε τελείως άλλες χρήσεις που δεν συνάδουν με τα συμφέροντα της τοπικής κοινωνίας,η οποία δεν συναίνεσε ποτέ σε μία τέτοια εξέλιξη.

*Ανοίγουν το κυριότερο, πόρτα για τη δημιουργία μιας απέραντης χωματερής-η μόνη εγγυημένα υλοποιήσιμη επένδυση– απορριμμάτων βιομηχανικής επεξεργασίας στη Δυτική Μακεδονία

* Και  όλα τα παραπάνω, σε συνδυασμό με την εγκατάσταση εκτεταμένων Φ/Β πάρκων που μετατρέπουν τον τόπο με απόλυτη βεβαιότητα σε περιβαλλοντικό αντιπαραγωγικό έκτρωμα!

Και αφού δεν διαθέτουμε άλλη επιλογή ενημέρωσης και συμμετοχής, με ευθύνη αυτών που θεσμικά εντέλλονται με αυτά τα  καθήκοντα, αναμένουμε και είμαστε σε εγρήγορση μήπως τουλάχιστον μέσω δημοσιευμάτων μάθουμε, πού μας οδηγούν οι σημερινές Ηγεσίες στην Κυβέρνηση και στην Περιφέρεια!



Σχόλια υποστηρίζονται από CComment

Λίστα εκδηλώσεων

Δεν υπάρχει προσεχές εκδήλωση
Δευ Τρι Τετ Πεμ Παρ Σαβ Κυρ
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30

Ο Καιρός

Σημαντικά θέματα

Εφημερεύοντα Φαρμακεία

ΚΟΖΑΝΗΣ

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κοζάνη

ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Πτολεμαίδα

Banner Bottom

logo

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ
 
Τηλέφωνο:  6974928190
Copyright www.ptolemais-post.gr © 2021