Παρασκευή 29  Μαρτίου  2024 

«ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΛΟΓΟΣ - ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ»

ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ - ΚΑΙ AΛΛΑ ΛΟΓΙΑ.... ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΣΤΙΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ

ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ - ΚΑΙ AΛΛΑ ΛΟΓΙΑ.... ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΣΤΙΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ / ΕΟΡΔΑΙΑΣ

ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ: ΚΑΙ ΆΛΛΑ ΛΟΓΙΑ.... ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΣΤΙΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ

ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑ 09-07-2022

Η εξωθεσμική συμπεριφορά του κ. Κασαπίδη σπέρνει τη διχόνοια και διαιρεί την Δυτική Μακεδονία σε δύο κατηγορίες πόλεων. Στις αποικιοκρατικές και τους δορυφόρους τους. Και τις αποικίες !!!!

Τα γεγονότα που παραθέτουμε είναι αδιάψευστα.

Στις 7 Ιουλίου έγινε απολογισμός της Περιφέρειας με το σχέδιο της Δίκαιης Απολιγνιτικής Μετάβασης στην Πτολεμαΐδα, στο χώρο του Πνευματικού κέντρου.

Δεν υπήρχε κόσμος και ξεκίνησε «σαν μια ακόμη βαρετή και άνευρη πολιτική εκδήλωση».

Τα θέματα είναι καυτά για την Εορδαία, αφορούν το άμεσο μέλλον στην κατασπαραγμένη περιοχή μας. (και γνωρίζουν όλοι οι διαμένοντες στην Πτολεμαΐδα / Εορδαία, από ποια πόλη και από πιο λόμπι υπονομεύονται).

Στον απολογισμό ήταν παρόντες εκτός του Περιφερειάρχη, δύο αντίστοιχοι θεματικοί αντιπεριφερειάρχες, ΟΥΔΕΙΣ ΑΛΛΟΣ παρεβρέθη !!! από τον συνδυασμό του κ. Κασαπίδη.

εικόνα_Viber_2022-07-07_19-57-50-812.jpg

Έχουμε λοιπόν την 1η απαξίωση της περιοχής.

Από την μεριά του Δημοτικού Συμβουλίου Εορδαίας ήταν ένας Αντιδήμαρχος,  ένας Πρόεδρος Δημοτικής Επιχείρησης, καθώς και ένας Δημοτικός Σύμβουλος άλλης παρατάξεως.

Έλλειπε η συγκυβερνώσα παράταξη του κ.Καραβασίλη.

Η παράταξη της Αξιωματικής Αντιπολιτεύσεως παρέστη με ένα σύμβουλο της.

Έλλειπε εξ ολοκλήρου η παράταξη της Ελάσσονος Αντιπολιτεύσεως. Αλήθεια ποιος θα ασκήσει κριτική και έλεγχο στον Περιφερειάρχη; Η απουσία αυτή μας δίνει την ευκαιρία να διαπιστώσουμε με θλίψη ότι αυτή είναι η 2η απαξίωση της περιοχής.

Στο διά ταύτα: Στήθηκε ένα προεκλογικό περίπτερο στην Εορδαία με αφορμή τον Απολογισμό.

Το σχέδιο της Δίκαιης Απολιγνιτικής Μετάβασης επί της ουσίας εγκαταλείφτηκε, δεδομένου ότι αποσύρθηκε η ραχοκοκαλιά του που είναι το white dragon.

Αλλά και το ΠΟΛΥΔΙΑΦΗΜΙΣΜΕΝΟ ΣΔΑΜ, αποδεικνύεται μέρα με την μέρα μια «ατζέντα» μόνο επιθυμιών και τίποτε περισσότερο. Γιατί ενώ υπάρχουν περιοχές που χρηματοδοτούνται με 80% όπως η γενέτειρα του κ.Μουσουρούλη, ή δική μας και καίρια πληγείσα περιοχή χρηματοδοτείτε με 70%!!!!!

Ο απολογισμός του κ. Κασαπίδη επεκτάθηκε σε ολόκληρη την μέχρι σήμερα θητεία του.

Απομονώθηκαν «εντέχνως» και με «χειρουργική ακρίβεια», τα οικονομικά πεπραγμένα της Εορδαίας ώστε να μην φαίνεται ανισοκατανομή των πόρων στην Περιφέρεια Δυτ. Μακεδονίας.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι το Μποδοσάκειο που έλαβε εν συνόλω το 1/10 !!!!!! Tης οικονομικής ενίσχυσης από αυτήν του Μαμάτσειου και ας είναι 9 φορές τουλάχιστον μεγαλύτερο από αυτό.

Επίσης δεν μας εξήγησε για την «πραξικοπηματική» διαίρεση της Σχολής πυροσβεστών και ποιον δόλιο σκοπό εξυπηρέτησε.

Όλα θα κυλούσαν όπως τα είχαν σχεδιάσει «οι αρχιτέκτονες της επικοινωνίας περιφερειακοί», αλλά είχαν σχεδιάσει χωρίς να υπολογίσουν την ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ / ΕΟΡΔΑΙΑΣ και τον κ. Πρόεδρο της Δ.Κ. Πτολεμαΐδας Νικολαΐδη Ισαάκ.

Συγκεκριμένα αναφέρθηκε Κυριολεκτικά καταπέλτης ο κ.Νικολαΐδης, έβαλε όλα εκείνα τα ζητήματα που απέφυγε «επιμελώς» να αναφέρει ο κ. Περιφερειάρχης :

► Στο δημογραφικό Μαρασμό της περιοχής μας.

► Στην έλλειψη χωροταξικού σχεδιασμού των ΑΠΕ.

► Στο κατακερματισμό των επενδύσεων από ΑΠΕ, με αποτέλεσμα τη μη σωρευτική περιβαλλοντική αποτύπωση.

► Στην δημιουργία ΑΠΕ από την ΔΕΗ α.ε. σε αδιατάρακτα εδάφη, που στερούν από την Εορδαία την δυνατότητα Επιχειρηματικής και Αγροτοκτηνοτροφικής ανάπτυξης.

► Στο ρόλο της «ΜΕΤΑΒΑΣΗ Α.Ε.» και τη μη αποκατάσταση εδαφών από τη ΔΕΗ α.ε.

► Στη μη διατήρηση χώρου στα δίκτυα και εδάφη, για ανάπτυξη φωτοβολταϊκών από επιχειρήσεις και κατοίκους της περιοχής και για τις επόμενες γενιές.

► Στη δημιουργία φορέα διαχείρισης του υδάτινου δυναμικού της περιοχής - την εκμετάλλευσή του για τον Πρωτογενή Τομέα, καθώς και την αξιοποίηση του φράγματος Περδίκκα.

► Στην ολοκλήρωση του κάθετου οδικού άξονα από Φλώρινα προς την Εγνατία.

► Στην ανάπτυξη Αστικής και ηλεκτρικής Σιδηροδρομικής Συγκοινωνίας μεταξύ των δύο πόλεων Πτολεμαΐδας – Κοζάνης.

Καταγγέλλουμε τον κ. Περιφερειάρχη για ύπαρξη κρυφής ατζέντας και φυσικά όταν είναι κρυφή παρακάμπτει το κύτταρο της Δημοκρατίας που είναι το Περιφερειακό Συμβούλιο και γίνεται εργαλείο ικανοποίησης προσωπικών συμφερόντων, τα οποία κάνουν κουρελόχαρτο την Περιφερειακή συνείδηση που εμείς οι αφελείς συνεχίζουμε να επικαλούμαστε και θα συνεχίσουμε να το πράττουμε διότι πιστεύουμε σ' αυτή.

Απότοκο της όλης καταστάσεως είναι και η ιστορία με το τραίνο, ο κ. Νικολαΐδης συνεπικουρούμενος από τα μέλη μας με προεξάρχοντα τον κ. Μήτκα εξανάγκασαν τον κ. Περιφερειάρχη να ομολογήσει ότι έκανε κινήσεις στο σκοτάδι εν αγνοία όλων !!!!!

Και αντί την ίδια στιγμή να ζητήσει εξηγήσεις ο κ. Τσιούμαρης για την αδικία που επέβαλε με το «ΕΤΣΙ ΘΕΛΩ» ο κ. Κασαπίδης στην περιοχή της Εορδαίας, αυτός παρέμενε παγερά αδιάφορος λες και εκλέγεται σε άλλη περιοχή.

Κρίμα σας κ.Τσιούμαρη !!!!..... Να ξέρετε πάντως ποτέ δεν είναι αργά για να παραιτηθείτε, ίσως είναι τελευταία πράξη ανδρείας που μπορείτε να κάνετε.

Τα όσα ανέφερε ο κ. Περιφερειάρχης για το τραίνο είναι προχειρολογίες.

Μίλησε για την διαδρομή που επικαλείται η ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ / ΕΟΡΔΑΙΑΣ ότι στοιχίζει 2 δισεκατομμύρια ευρώ. Είναι παντελώς αυθαίρετα τα λεγόμενα του και τον ΠΡΟΚΑΛΟΥΜΕ να ανοίξει τα στοιχεία του.

Η πρόταση Σωτηρόπουλου που είναι από τον περασμένο Οκτώβριο και ψηφισμένη πρόταση του Δήμου Εορδαίας αλλά και της Δ.Κ. της Πτολεμαΐδας είναι πολύ συγκεκριμένη.

Η κρυφή ατζέντα μας προσβάλει όλους, αυτοδιοικητικούς αλλά και απλούς πολίτες.

Είναι ανεπίτρεπτη και οφείλουμε να την προσβάλουμε και να την στείλουμε στον κάλαθο των αχρήστων μαζί με το δημιουργό της. Πριν μερικές ημέρες ο κ. Κωτίδης δημοσίευσε ως κραυγή αγωνίας ένα κείμενο με αιχμηρό ύφος για την απάθεια των συλλόγων της πόλεως και την περιοχής της Εορδαίας.

Ερμηνεύτηκε λάθος, το σπινθήρα έδωσε για να γίνουν ενεργοί και να συμπαραταχτούν με το Διαπαραταξιακό Κίνημα που ονομάζεται ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ / ΕΟΡΔΑΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ.

Αγαπητοί φίλοι το θέμα του τραίνου δεν έκλεισε, είναι ζωντανό, είναι απόφαση της Κεντρικής Κυβερνήσεως και οι ερντογανισμοί του κ. Περιφερειάρχη θα πέσουν στο κενό.

Θα ακολουθήσει σειρά παρεμβάσεων στην Κεντρική Διοίκηση.

Ο Διακρατικός Σιδηρόδρομος Αλβανίας – Θεσσαλονίκης μέσω της Πτολεμαΐδας και Βέροιας είναι έργο Εθνικής Εμβέλειας και απαιτείται Εθνικός Σχεδιασμός, τον οποίο ο κ. Περιφερειάρχης απέκρυψε από το Περιφερειακό Συμβούλιο.

Ζητάμε, αγωνιζόμαστε και διεκδικούμε να εξεταστεί και η πρόταση μας στο πλαίσιο του ορθολογισμού και όχι του μικροκομματισμού και των μικροτοπικιστικών συμφερόντων.

Το πιο σημαντικό όμως στην δράση του κινήματος μας είναι ότι βάλαμε τις παρακαταθήκες να σηκώσει φωνή η ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑ / ΕΟΡΔΑΙΑ, συγκροτημένα, με ευθύ λόγο και αξιοπρέπεια και αυτό είναι πλέον μέρος μιας κουλτούρας που συνδιαμορφώνεται με τις εξελίξεις και ας δεχόμαστε σε μεμονωμένο προσωπικό επίπεδο την χαιρέκακη κριτική του κάθε πικραμένου.

Από επαίτες και ελεήμονες γίναμε μαχητές αυτών που πιστεύουμε ότι δικαιούμαστε.

ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΠΑΝΤΑ

Κινηματικά!!!!!

ΤΟ

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΟΡΓΑΝΟ ΤΗΣ

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ ΠΟΛΙΤΩΝ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ / ΕΟΡΔΑΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ 

φγεφγςεφςφεςφ.jpg

εικόνα_Viber_2022-07-07_19-57-49-607.jpgεικόνα_Viber_2022-07-07_23-54-06-965.jpg



Σχόλια υποστηρίζονται από CComment

Λίστα εκδηλώσεων

Δεν υπάρχει προσεχές εκδήλωση
Δευ Τρι Τετ Πεμ Παρ Σαβ Κυρ
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30

Ο Καιρός

Σημαντικά θέματα

Εφημερεύοντα Φαρμακεία

ΚΟΖΑΝΗΣ

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κοζάνη

ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Πτολεμαίδα

Banner Bottom

logo

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ
 
Τηλέφωνο:  6974928190
Copyright www.ptolemais-post.gr © 2021