Σάββατο 15  Ιουνίου  2024 

«ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΛΟΓΟΣ - ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ»

Το ΜΠΛΟΚΟ ΝΥΜΦΑΙΟΥ δεν έπεσε, δεν χάνεται ο πόλεμος με μια μάχη

Το ΜΠΛΟΚΟ ΝΥΜΦΑΙΟΥ δεν έπεσε, δεν χάνεται ο πόλεμος με μια μάχη

Αναρτήθηκε στο  Ανοικτό Δίκτυο Πολιτών Φλώρινας - Ελεύθερα Βουνά (FB)
 
ΜΠΛΟΚΟ ΝΥΜΦΑΙΟΥ
Για σήμερα,
το πρωί από τις 6 παρά και ενώ είμασταν 6 άτομα στο μπλόκο ήρθαν μια κλούβα με Ο.Π.Κ.Ε (γελάω), μια κλούβα με Μ.Α.Τ , διάφοροι ένστολοι και μη, γαλονοφορημένοι και μη αστυνομικοί και η τροχαία με τον διοικητή της, όλοι μαζί παρέα με εργολάβους και ένα κάρο ακόμη συνειδησιακά αδρανείς ανθρώπους της εταιρίας. Απ' την αρχή έγινε ξεκάθαρη η στάση της αστυνομίας , άμεσα κόπηκαν κλήσεις και έγινε κατάσχεση των πινακίδων των αυτοκινήτων που είτε ενοχλούσαν την είσοδο στο εργοτάξιο ή που έστω και μια ρόδα ακουμπούσε στην άσφαλτο, ενώ παράλληλα ΟΛΑ τα αυτοκίνητα με τα οποία το παραπάνω, παρεόνι, ήταν παρκαρισμένα πάνω στην άσφαλτο. Έπειτα καθώς ένα αυτοκίνητό μας κουνήθηκε από την είσοδο του εργοταξίου, η αστυνομία με υπερβάλλοντα ζήλο, επενέβη στην δράση μας να σταθούμε σ εκείνο το σημείο και μας απομάκρυνε δια της βίας προκειμένου να παρκάρει ένα δικό της αυτοκίνητο και όταν έρθει ο βουνοκαταστροφέας να βρει ένα φιλικό πρόσωπο να τον περιμένει στην είσοδο της νέας πίστας. Ταυτόχρονα- και πάντα πολύ οργανωμένα -η τροχαία μπλόκαρε το δρόμο παρακάτω μην αφήνοντας κόσμο που ήθελε να ανέβει για συμπαράσταση απειλώντας ότι θα κόψουν πρόστιμα και θα πάρουν πινακίδες αν γίνει στάθμευση στο σημείο των επεισοδίων ( φυσικά και υπήρχε χώρος τα αυτοκίνητα να παρκάρονται εκτός ασφάλτου). Τα υπόλοιπα είναι προβλέψιμα, είμασταν τριάντα και πραγματικά δεν έχω ιδέα πόσοι ήταν οι action man της εταιρίας. Μπήκε το μηχάνημα και άρχισε άλλος ένας άνθρωπος ( μπορεί να είναι και ρομπότ δεν είμαστε σίγουροι) απλά να βγάζει το μεροκάματό του.
Διάβασα αρκετές φορές σήμερα '' και που ήταν ο κόσμος''... να ενημερώσω λοιπόν πως όλα τα παραπάνω έγιναν σε διάστημα μίας ώρας, όταν δεν ήταν ούτε 7 μισή το πρωί ...
Κόσμος αφήνει τις δουλειές του καθημερινά εδώ κι ένα μήνα και είναι στο Μπλόκο.
Είχαμε την ευκαιρία να συναντήσουμε πολύ πολύ συχνά ελάφια και ζαρκάδια, καθημερινά Αετούς .. πολλούς .. και μέσα σ αυτούς και τον Κραυγαετό (ένα απο τα δύο μοναδικά ζευγάρια που υπάρχουν στην Ευρώπη) ο οποίος φωλιάζει στην περιοχή που θέλουν να κάνουν την εγκατάστασ.. το κοπάδι με τους Αργυροπελεκάνους που χρησιμοποιεί τα ρεύματα που δημιουργεί το βουνό τακτικά για τις μετακινήσεις του και (ήταν απίστευτο) μια αρκούδα με τα τρία αρκουδάκια της! Όλα αυτά χωρίς καν να κουνηθούμε απ' το Μπλόκο. Φανταστείτε πόση ζωή έχει το δάσος μέσα του !!
Για τα παραπάνω υπάρχουν και αντίστοιχες περιβαλλοντικές μελέτες που τ αποδεικνύουν. Παρόλα αυτά ο κ. Δημοπούλος παρότρυνε το δικαστήριο που θα αποφάσιζε για το αν θα παρθούν προσωρινά ασφαλιστικά μέτρα (μέχρι να γίνει η εκδίκασή τους στις 8/7) να μην παρεμποδίσει τις εργασίες γιατί δεν υπάρχει περιβαλλοντικό ζήτημα στην εν λόγω περιοχή και αν υπάρξει (?????) θα επιληφθεί η εταιρία επί του θέματος κατά την κατασκευή ή και τη λειτουργία του πάρκου (?????????)
Αντιστεκόμαστε σ' αυτό που συμβαίνει επειδή είναι παράλογο και αυτός είναι ο λόγος που αντιμετωπιζόμαστε σαν εγκληματίες .
Συνοψίζοντας
Η αστυνομία (που εμείς πληρώνουμε!!) έχει εντολή να λειτουργεί σαν security της εταιρίας και
σε τέτοια μέρη θέλουν να ''πρασινίσουν'' την καταναλωτική μας σπατάλη και πάλι εμείς θα πληρώσουμε τα πρόστιμα στην Ε.Ε καθώς τέτοιου είδους καταστροφές ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ στο ευρωπαικό δίκαιο. Αφήνω το κομμάτι του αμφιλεγόμενου πρακτικού και οικονομικού νοήματος τέτοιων εγκαταστάσεων γενικώς, στους ειδικούς ~
Όλοι έχουμε ευθύνη στο τι συμβαίνει γύρω μας είτε επιλέγουμε ν΄ αντιστεκόμαστε, είτε να αδιαφορούμε, είτε να φοβόμαστε, είτε να υπακούμε, είτε να βγάζουμε απλά ένα μεροκάματο.
ΟΙ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΜΑΣ ΚΑΝΟΥΝ ΤΗΝ ΔΙΑΦΟΡΑ
Το ΜΠΛΟΚΟ ΝΥΜΦΑΙΟΥ δεν έπεσε,

δεν χάνεται ο πόλεμος με μια μάχηΣχόλια υποστηρίζονται από CComment

Λίστα εκδηλώσεων

Δεν υπάρχει προσεχές εκδήλωση
Δευ Τρι Τετ Πεμ Παρ Σαβ Κυρ
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30

Ο Καιρός

Σημαντικά θέματα

Εφημερεύοντα Φαρμακεία

ΚΟΖΑΝΗΣ

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κοζάνη

ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Πτολεμαίδα

Banner Bottom

logo

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ
 
Τηλέφωνο:  6974928190
Copyright www.ptolemais-post.gr © 2021