Δευτέρα 29  Μαϊου  2023 

«ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΛΟΓΟΣ - ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ»

Στο Νυμφαίο έχουν την αστυνομία, έχουν τους δικαστές… αλλά δεν έχουν δίκιο!

Στο Νυμφαίο έχουν την αστυνομία, έχουν τους δικαστές… αλλά δεν έχουν δίκιο!

Του Γιάννη Πρώιου

 Στο Νυμφαίο σήμερα Τετάρτη (23/06), αστυνομία, ειδικές δυνάμεις, ΜΑΤ εξασφάλισαν τη συνέχιση της καταστροφής στο δάσος και την επιβολή της συνέχισης των εργασιών εγκατάστασης ανεμογεννητριών στην περιοχή Αετοράχη του Δήμου Αμυνταίου. Από το πρωί ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις απέτρεπαν τον κόσμο ν’ ανέβει στο μπλόκ των κατοίκων που αντιστέκονται. Μια αστυνομία στην υπηρεσία του ξένου επενδυτή και μόνο. Μια αστυνομία που εφαρμόζει μια δικαστική απόφαση για συνέχιση των έργων πριν την εκδίκαση των ασφαλιστικών μέτρων. Ένα δικαστήριο που προαναγγέλλει την απόφασή του, ένα δικαστήριο στην υπηρεσία των “ξένων επενδυτών’’ και όχι του τόπου. Ενός τόπου που η περιφέρεια χωρίς κανένα σχεδιασμό, έχει δώσει το 2012 άδεια εγκατάστασης. Μίας περιφέρειας δουλικής απέναντι στους ‘’επενδυτές’’, τόσο δουλικής που έστειλε υπάλληλο του να φέρει την άδεια διέλευσης, στις μπουλντόζες, που δεν είχαν φροντίσει να βγάλουν. Γιατί να το κάνουν άλλωστε? Βρίσκονται σε χώρα Μπανανίας! Ο ίδιος ο δήμος Αμυνταίου λειτουργεί άλλωστε στο πλαίσιο της μπανανίας. Δεν ξεχνάμε οι κάτοικοι τις φωνές του εθνικού γελωτοποιού Άδωνη Γεωργιάδη προς τον νεοεκλεγέντα Δήμαρχο ‘’Θα κάνεις ότι σου λέω εγώ, γιατί εγώ σε εξέλεξα’’. Και κάνει ότι του λέει. Γι’ αυτό ούτε ο ίδιος ούτε κανένας εκλεγμένος δημοτικός σύμβουλος εμφανίστηκε στο μπλόκο του Νυμφαίου. Σιγή ιχθύος στον δήμο των τεσσάρων μολυσμένων λιμνών. Σιγή ιχθύος για τη βίαιη απολιγνιτοποίηση της περιοχής και την ανεξέλεγκτη τοποθέτηση ανεμογεννητριών, φωτοβολταϊκών, σταθμούς καύσης σκουπιδιών, σταθμούς μεταφοράς ενέργειας αιολικών πάρκων. Η μετατροπή της περιοχής σε ενεργειακό σκουπιδότοπο. Γιατί έτσι το θέλει η κυβέρνηση. Γιατί έτσι το θέλουν οι “επενδυτές”, τα συμφέροντα των οποίων πρακτορεύει. Στο χωριό της γλώσσας μου λέμε ‘’αυτός που τρώει δεν μιλάει’’.
 
Έχουν δική τους την κυβέρνηση, την περιφέρεια, τον Δήμο, την αστυνομία, τα Δικαστήρια. Ένα πράγμα δεν έχουν, το δίκιο. Γιατί το δίκιο βρίσκεται στα πρόσωπα των ανυπότακτων κατοίκων της περιοχής. Των γυναικών, των γιαγιάδων και παππούδων, των νεαρών κοριτσιών και αγοριών που ξέρουν όσο κανείς άλλος τι καταστροφή φέρνει αυτή η άνευ όρων παράδοση των βουνών μας σε κερδοσκόπους και ξένα κεφάλια. Το τελευταίο κομμάτι πρασίνου και δάσους σε μια διαχρονικά υποβαθμισμένη περιοχή ,που έχει γίνει η ενεργειακή μπαταρία της χώρας, ο ενεργειακός σκουπιδότοπος. Το τελευταίο κομμάτι καταφυγής της αρκούδας. Το τελευταίο κομμάτι όπου φωλιάζει ο κραυγαετός. (Δέκα ζευγάρια έχουν καταγραφεί σ όλη την Ευρώπη, δύο απ αυτά στο Νυμφαίο). Το δίκιο είναι στο πρόσωπο του παπά του Νυμφαίου, που από την πρώτη στιγμή ύψωσε το ανάστημα του μπροστά στις μηχανές. Ο ιερέας που σήμερα η αστυνομία, προστάτιδα δύναμη των ξένων επενδυτών επιχείρησε να συλλάβει.
 
Λένε πως σήμερα “έπεσε” το μπλόκο του Νυμφαίου. Αυτό δεν είναι αληθές. Σήμερα έπεσε ο μύθος της ‘πράσινης ανάπτυξής‘ τους. Έπεσε η μάσκα ολόκληρου του κρατικού μηχανισμού, που υπερασπίζεται τα συμφέροντα του κεφαλαίου και μόνο, που εξασφαλίζει το κέρδος του και σε μας αφήνει ρημαγμένα οικοσυστήματα, ανεργία και φτώχεια. Έπεσαν οι μάσκες αυτών που δήθεν νοιάζονται για το τουριστικό Νυμφαίο, αλλά προσφέρουν γη και ύδωρ στους κατσαπλιάδες της “πράσινης ανάπτυξης”. Στο Νυμφαίο σήμερα δυνάμωσε ο θυμός μας, χαλκεύτηκε η αποφασιστικότητά μας να υπερασπίσουμε τη γη μας, το περιβάλλον και την αξιοπρέπειά μας. Η γη αυτή λιπάστηκε από σάρκα ανθρώπων, των δικών μας ανθρώπων. Δεν είναι για τα κέρδη τους. Δεν είναι για τις μίζες τους, δεν είναι για προσκυνημένους. Είναι η γη των ελεύθερων ανθρώπων που ζητάμε ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΒΟΥΝΑ, ΧΩΡΙΣ ΑΙΟΛΙΚΑ. Είμαστε η φωνή των βουνών, των δασών, της αρκούδας και του κραυγαετού. ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ!
 
 
 
 
 


Σχόλια υποστηρίζονται από CComment

Λίστα εκδηλώσεων

Δεν υπάρχει προσεχές εκδήλωση
Δευ Τρι Τετ Πεμ Παρ Σαβ Κυρ
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

Ο Καιρός

Σημαντικά θέματα

Εφημερεύοντα Φαρμακεία

ΚΟΖΑΝΗΣ

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κοζάνη

ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Πτολεμαίδα

Banner Bottom
Copyright www.ptolemais-post.gr © 2021