Πέμπτη 7  Δεκέμβριος  2023 

«ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΛΟΓΟΣ - ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ»

Η σιδηροδρομική σύνδεση Δυτικής Μακεδονίας-Αλβανίας και το σχέδιο του κ. Σωτηρόπουλου Βασίλειου

Η σιδηροδρομική σύνδεση Δυτικής Μακεδονίας-Αλβανίας και το σχέδιο του κ. Σωτηρόπουλου Βασίλειου

Με αφορμή το πρόσφατο άρθρο του κυρίου Κωτίδη" Η Πτολεμαΐδα πάλι εκτός και από τους “Πράσινους” στην επέκταση του Σιδηρόδρομου" 

Θέλω να βάλω κάποια ζητήματα στον Δημόσιο διάλογο, βλέπουμε ότι υπάρχει σχέδιο και πάλι το οποίο εξυπηρετεί αλυτρωτικούς πόθους της γειτνιάζουσας Πόλεως και από τους πράσινους που εδρεύουν εκεί. Συντηρητικές και προοδευτικές δυνάμεις συμπλέουν.

Δεν διαφαίνεται καμία ειρηνική συνύπαρξη αλληλοσεβασμού μεταξύ των δυο Πόλεων, αποδέχονται μόνο την υποτακτικότητα, η οποία εξυπηρετεί τα γεωπολικά τους συμφέροντα!!!

Πρέπει να κινηθούμε, με σχέδιο, ορίζοντα και γεωστρατηγική η όποια θα εξυπηρετεί τα γεωπολιτικά συμφέροντα της Πόλεως μας.

Ως εκ τούτου, το σχέδιο που αναζητούμε υπάρχει!!! Είναι του κυρίου Βασίλειου Σωτηρόπουλου "4+1 Καινοτόμες προτάσεις για το σιδηροδρομικό δίκτυο της Δυτικής Μακεδονίας"

https://ptolemais-post.gr/perifereiaka/567-4-1-kainotomes-protaseis-gia-to-sidirodromiko-diktyo-tis-dytikis-makedonias-apo-ton-vasili-sotiropoulo

Και δεν είναι απλά έκθεση ιδεών! Να τρυπηθεί το Βέρμιο, ακολουθώντας το πνεύμα και τα χνάρια της αρχαίας Εγνατίας οδού. Ηράκλεια (Μπίτολα)- Κέλυ-Βολκερία (η χαμένη Εορδαϊκή Πόλις κάπου ένθεν της κοινότητος Πύργων και της Πτολεμαΐδος)-Νάουσα- Αξιός-Θεσσαλονίκη.

Γίνομαι πιο συγκεκριμένος: "Ερχόμενοι από Θεσσαλονίκη, συνεχίζουμε Νάουσα-Βέρμιο-ΒΙΟΠΑ-Πτολεμαΐς-Βαρικό εκεί είναι ο κόμβος που ενώνει τις τρεις μεγάλες Πόλεις της Δυτικής Μακεδονίας , το τριεθνές των τριών Νομών! Έξοδο λοιπόν και από την μεριά της Καστοριάς με δεύτερο τούνελ Βέργας Βαρικού και σύνδεση με Αλβανία, από την μεριά της Φλώρινας σύνδεση με το Μοναστήρι.

Αυτό το τρίγωνο συνιστά το κέντρο της Δυτικής Μακεδονίας με τις τρεις γωνίες του στραμμένες στις τρείς μεγάλες πόλεις Πόλεις.

Προαστειακή ένωσις μεταξύ των τριών μεγάλων πόλεων με μικρές αμαξοστοιχίες.Στιγμιότυπο οθόνης 2021 07 08 101414

Χρήση του ΒΙΟΠΑ, του γίγαντα των 1800 στρεμματων που δεν υπάρχει πουθενά κάτι αντίστοιχο σε Δήμο εις ολόκληρη την Ελλάδα ως Διαμετακομιστικό κέντρο εμπορευμάτων με προσφυγή στην Κίνα μέσω της Κινέζικης Πρεσβείας, ως ενδιάμεσο  σταθμό έγχυσης εμπορευμάτων σε ένα τεράστιο Ηπειρωτικό δακτύλιο.

Αυτό είναι το σχέδιο λείπει η γεωστρατηγική.

Και εδώ ερχόμαστε αγαπητοί φίλοι, τα γεωστρατηγικά συμφέροντα της Καστοριάς του Αμυνταίου της Φλώρινας της Νάουσας συμπίπτουν και ταυτίζονται όσο ποτέ άλλοτε μαζί μας.

Δήμαρχε μια απλή κίνηση, επαφή μαζί τους και αίτημα προς την Πολιτεία όχι ενός Δήμου αλλά 5-6 Δήμων μαζί!!Σχόλια υποστηρίζονται από CComment

Λίστα εκδηλώσεων

Δεν υπάρχει προσεχές εκδήλωση
Δευ Τρι Τετ Πεμ Παρ Σαβ Κυρ
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

Ο Καιρός

Σημαντικά θέματα

Εφημερεύοντα Φαρμακεία

ΚΟΖΑΝΗΣ

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κοζάνη

ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Πτολεμαίδα

Banner Bottom
Copyright www.ptolemais-post.gr © 2021