Παρασκευή 29  Μαρτίου  2024 

«ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΛΟΓΟΣ - ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ»

 Νικόλαος Κωτίδης: "Η ΕΛΠΙΔΑ ΠΕΘΑΙΝΕΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΒΑΛΟΥΜΕ ΠΛΑΤΗ ΟΛΟΙ ΜΑΣ ΣΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΝΑΛΟΓΕΙ" 

 Νικόλαος Κωτίδης: "Η ΕΛΠΙΔΑ ΠΕΘΑΙΝΕΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΒΑΛΟΥΜΕ ΠΛΑΤΗ ΟΛΟΙ ΜΑΣ ΣΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΝΑΛΟΓΕΙ" 

 Δεν πρόλαβε καν να συμπληρωθεί μήνας από το άρθρο μου με τίτλο «ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ ΚΑΙ ΕΓΡΗΓΟΡΣΗ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΧΑΣΟΥΜΕ ΞΑΝΑ ΤΟ ΤΡΕΝΟ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ!!!!» στις 02-07-2021, όπου επεσήμαινα την εγρήγορση της Δημοτικής Αρχής για την υπόθεση του βιομηχανικού μουσείου αλλά κυρίως για την σιδηροδρομική σύνδεση της Πτολεμαΐδας με την Νάουσα, και ήδη τα πρώτα μαύρα σύννεφα άρχισαν να σκεπάζουν την Πτολεμαΐδα / Εορδαία.
 
Στις 22-07-2021 με επείγουσα η επιστολή του ο Β. Σωτηρόπουλου προς όλες τις δημοτικές παρατάξεις του Δημοτικού Συμβουλίου Εορδαίας, επισημαίνει να παρθεί άμεσα ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Εορδαίας για την σιδηροδρομική σύνδεση Πτολεμαΐδας – Νάουσας. Ο κ. Σωτηρόπουλος αναφέρει «Οι περισσότεροι εκπρόσωποι των δημοτικών παρατάξεων γνώριζαν ήδη τις προτάσεις μου, δήλωσαν ότι συμφωνούν με την υλοποίησή τους και κατανόησαν την ανάγκη της άμεσης αντίδρασης και της απαίτησης, από τους αρμόδιους φορείς, να υλοποιηθεί αυτή η χάραξη Καστοριά Πτολεμαΐδα Νάουσα Θεσσαλονίκη. Με κάποιους δεν κατάφερα να μιλήσω και για αυτό το λόγο, στέλνω αυτή τη δημόσια ανοιχτή επιστολή έτσι ώστε να καταλάβουν όλοι, ότι είναι επείγον να παρθεί άμεση απόφαση από το αυριανό δημοτικό συμβούλιο της 23ης Ιουλίου και να κοινοποιηθεί στους αρμόδιους φορείς πριν τις διακοπές, πριν αρχίσουν οι διαγωνισμοί για μελέτες που είναι προ των θυρών ,για την γραμμή Κοζάνη Βέροια και Κοζάνη-Καστοριά, γιατί μετά θα είναι αργά και θα χαθεί η τελευταία ευκαιρία για τη σωτηρία της Εορδαίας. Θεωρώ επίσης αμέσως μετά τις διακοπές τέλη Αυγούστου, πρέπει να οργανωθεί ένα άλλο δημοτικό συμβούλιο η μία Ημερίδα αποκλειστικά με αυτό το θέμα με παρόντες όλους τους φορείς της πόλης ,επαγγελματικοί σύλλογοι, κοινωνικοί σύλλογοι όμοροι δήμοι που ευνοούνται από αυτήν την πρόταση και όλοι μαζί να κάνουν πάλι σαφές προς την κυβέρνηση ότι η σιδηροδρομική γραμμή που σχεδιάζεται πρέπει οπωσδήποτε να διέρχεται μέσω της Εορδαίας γιατί αυτή έχει ανάγκη από υποδομές για προσέλκυση επενδυτών μετά την καταστροφική απολιγνιτοποίηση της».
 
Το Δημοτικό Συμβούλιο στις 23-07-2021 ασχολήθηκε με ποιο σοβαρά θέματα!!! Και το κύριο και βασικό που έπρεπε να είναι η σύνδεση Πτολεμαΐδας – Νάουσας, πήγε στον κάλαθο των αχρήστων!!!
 
Την ίδια ημέρα 23-07-2021 ανακοινώνεται πρόσκληση για τηλεσυνεδρίαση της επιτροπής περιβάλλοντος της περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας για τις 28-07-2021, με θέματα που αφορούν Μ.Π.Ε. έργων ΑΠΕ και στο 7ο θέμα υπάρχει η Μελέτη Περιβαλλοντολογικών Επιπτώσεων (Μ.Π.Ε.) του έργου: «Νέα σιδηροδρομική γραμμή Καλαμπάκα – Δήμητρα». (Υποκατηγορίας Α1, Ομάδας 1ης, Α/Α 20) (ΠΕΤ: 2010378210). Φορέας του έργου ή δραστηριότητας: Ο.Σ.Ε. Α.Ε. Εισηγητής:κ.Γεώργιος Θωμαΐδης, υπάλληλος του τμήματος Περιβάλλοντος & Υδροοικονομίας Π.Ε. Γρεβενών.
 
Στην τηλεσυνεδρίαση από την μεριά του ΟΣΕ είναι ο  κ. Κ. Μουρουδέλης, Διευθυντής ΔΙΣΣΥ ΟΣΕ.
 
Όμως χωρίς καν να υπάρχει άλλο θέμα του ΟΣΕ εκτός του παραπάνω, ο κ. Μουρουδέλης δέχτηκε αφόρητες πιέσεις να αναφέρει και να αρχίσουν προμελέτες για την σιδηροδρομική σύνδεση Κοζάνης-Βέροιας. Αυτό το θέμα επιβεβαιώνεται και στην δημοσίευση του https://ypodomes.com/dytiki-sidirodromiki-egnatia-prochoroyn-tmimata-gia-ti-nea-grammi-kalampaka-kozani Αλλά και σε ανάρτηση του Βουλευτή της Ν.Δ. Γιώργου Αμανατίδη «2 Προτείνεται αντίστοιχα η ένταξη, στο Κεντρικό Δίκτυο, της σιδηροδρομικής γραμμής Κοζάνη-Βέροια από την πλευρά της λίμνης Πολυφύτου. Η γραμμή αυτή δεν εμφανιζόταν μέχρι τώρα στον στρατηγικό σχεδιασμό. Η σύνταξη προκαταρκτικής μελέτης εναλλακτικών διαδρομών και τελικής χωροθέτησης της γραμμής καθώς και η μελέτη σκοπιμότητας αποτελούν τα πρώτα βήματα». https://kozan.gr/archives/354979
 
ΕΔΩ ΤΩΡΑ ΑΡΧΙΖΟΥΝ ΤΑ ΜΕΓΑΛΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ.....
 
Από την μεριά του Δήμου Εορδαίας, εκπρόσωποι ήταν ο γ.γ.του Δήμου Σ. Παπάζογλου και ο πρόεδρος της κοινότητας Ισαάκ Νικολαΐδης, όλοι μας θα περιμέναμε κάποια αντίδραση από τους πιο πάνω εκπροσώπους του Δήμου Εορδαίας, αν τους αδικώ να πάρουν άμεσα και ανοικτή θέση και να μας εξηγήσουν τι συνέβη, διαφορετικά είναι έκθετοι απέναντι στους Δημότες της Εορδαίας που δεν υποστήριξαν τα συμφέροντα των πολιτών της Εορδαίας.
 
Μετά από αυτές τις δυσάρεστες εξελίξεις για τον τόπο. Ο Δήμαρχος και όλες οι δημοτικές παρατάξεις του Δήμου Εορδαίας έχουν υποχρέωση να φέρουν προς συζήτηση το θέμα της σιδηροδρομικής σύνδεσης Πτολεμαΐδας – Νάουσας. ΑΜΕΣΑ.
 
Οι προσωπικοί εγωισμοί και οι κομματικές ταυτότητες μπαίνουν στην άκρη σε τέτοια ζωτικής σημασίας θέματα. Δεν υπάρχει άλλος χρόνος για λάθη που θα στοιχίσουν βαριά για τα επόμενα 100 χρόνια την Πτολεμαΐδα / Εορδαία.
 
Έχουμε ευθύνη όλοι να βάλουμε πλάτη στο μέγεθος που μας αναλογεί για να μην χαθεί η βασική μάχη που ξεκίνησε ήδη.
 
Κύριε Δήμαρχε, κυρίες και κύριοι επικεφαλείς των δημοτικών παρατάξεων του Δήμου Εορδαίας, ΕΧΕΤΕ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΕΥΘΥΝΗ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ, ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΑΠΟΥΣΙΑΖΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ. ΑΝ ΧΑΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΜΑΧΗ ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΛΟΓΟ ΝΑ ΒΡΙΣΚΕΣΤΕ ΣΤΑ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΕΔΡΑΝΑ.
 
Η ΕΛΠΙΔΑ ΠΕΘΑΙΝΕΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ.....
 
Νικόλαος Χρ. Κωτίδης
 
(Ένας αθεράπευτος, ελεύθερος και αδέσμευτος
 
ενεργός πολίτης του Δήμου Εορδαίας)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 


Σχόλια υποστηρίζονται από CComment

Λίστα εκδηλώσεων

Δεν υπάρχει προσεχές εκδήλωση
Δευ Τρι Τετ Πεμ Παρ Σαβ Κυρ
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

Ο Καιρός

Σημαντικά θέματα

Εφημερεύοντα Φαρμακεία

ΚΟΖΑΝΗΣ

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κοζάνη

ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Πτολεμαίδα

Banner Bottom

logo

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ
 
Τηλέφωνο:  6974928190
Copyright www.ptolemais-post.gr © 2021