Παρασκευή 29  Μαρτίου  2024 

«ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΛΟΓΟΣ - ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ»

Πτολεμαΐς - Τα ψηλά δένδρα της Πόλεως!!!

Πτολεμαΐς - Τα ψηλά δένδρα της Πόλεως!!!

Πέφτουν τα δένδρα όπως πέφτουν και τα σπίτια, από σεισμούς, ανέμους ή πυρκαγιές.. Αυτό έγινε και στο Πάρκο Χρηστίδη!!!

Αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να ζούμε σε τσαντίρια ή να μην φυτεύονται δένδρα ύψους σε μια Πόλη (αυτό χρίζει ερμηνείας με βάση τον Νόμο για το συγκεκριμένο ύψος).

Φυσικά υπάρχει η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής, με βάση τον νόμο αυτή κρίνει εάν είναι επικίνδυνο ένα δένδρο και παίρνει την απόφαση της κοπής ή το Δημοτικό Συμβούλιο, στην Πτολεμαΐδα υπάρχει και ένας γεωπόνος (έχω κάνει επανειλημμένα την ερώτηση εάν έχει πτυχίο ΟΑΕΔ η Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης χωρίς απάντηση, θεωρούν αυτοδίκαια ότι δεν πρέπει να απαντούν στους Δημοσιογράφους ή στους Πολίτες) ο οποίος μαζί με τον Δήμαρχο πράττουν όπως αυτοί νομίζουν ότι είναι το σωστό, γράφοντας στα παλαιοτέρα των υποδημάτων τους τα Δημοτικά όργανα και υλοτομώντας τα πάντα, σε καταγγελία που έκανα στον Συμπαραστάτη του Δημότη δικαιώθηκα, ηθικά τουλάχιστον.

Υπάρχει μέγα Πολιτικό Θέμα.Στιγμιότυπο_οθόνης_2021-08-12_162912.jpg

Το δένδρο που έπεσε κοιτάξτε την φωτογραφία είναι απεριποίητο, μαραμένο, έχει σε πολύ μεγάλο βαθμό ξήρανση στην στεφάνη του, έσπασε ακριβώς στο σημείο μηδέν και ασφαλώς είχε παραδώσει την ψυχή του σε βαθμό ίσως και έως 80% ! Ερωτώ Δημόσια, βοήθησε κάποιος για την ξήρανση αυτή;

Ακόμη στο παλαιό Εμπορικό Πολύκεντρο της ΔΕΗ, είναι τρία ΘΕΩΡΑΤΑ ΔΕΝΔΡΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗΣ ΠΕΥΚΗΣ παρατημένα από τον Δήμαρχο και τον παντεπόπτη γεωπόνο του. Όπου και να δεις εις την Πόλιν υπάρχουν ξεραμένα φυτά, θάμνοι ή δένδρα από την λειψυδρία εντός της, μάλλον η ερημική μας Πόλη στερείται νερού, ευρισκόμενη εις την έρημον Καλαχάρι.

Ενδεικτικά αναφέρω το ωραιότερο και εντυπωσιακότερο μέρος της Πόλεως, που είναι το Παλαιό Πάρκο και βασιλεύει η πλήρης παρακμή, Δήμαρχος και γεωπόνος πηγαίνουν σαν του Χιώτες μαζί, υπάρχει δημιουργικός οίστρος.

Στο Πρώτο Δημοτικό υπάρχουν δένδρα τεράστια  που επί κυρίου Ζαμανίδη έγινε απόπειρα περιποίησης τους, στο Τρίτο Δημοτικό υπάρχουν τέτοια δένδρα Μακεδονικής Πεύκης.

Στο Δεύτερο Δημοτικό επίσης το ίδιο.

Αυτά είχαν οι πιονέροι Παππούδες μας αυτά βάζανε.

Στο Παλαιό Πάρκο επίσης το ίδιο.

Παίρνουμε το πριόνι και τα κόβουμε;

Ή επικοινωνούμε με την ‘Έδρα Δασολογίας στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο, για να έρθει εις Καθηγητής με το επιτελείο του να γνωμοδοτήσει και αν μπορούμε να τα σώσουμε να το πράξουμε.

Αυτό επιτάσσει η Λογική.

Μην επικρατήσει η υστερία και οι ακραίες φωνές, δεν είναι ο γεωπόνος ικανός να κρίνει! Εδώ κατέστρεψε περί τα 80-100 δένδρα σε όλη την γραμμή Πτολεμαΐδας Νοσοκομείου (το κατήγγειλε ο κύριος Ταϊρίδης με εντονότατο ύφος σε πρόσφατο Δημοτικό συμβούλιο), σε άλλη Πόλη στην Ευρώπη θα τον είχαν στείλει σπίτι του, αυτός θα κρίνει εάν είναι εφικτή η διάσωση ένας δένδρου ή όχι; Yπάρχει ανεπάρκεια είναι έκδηλο, το θέμα με την κοπή αυτών των δένδρων θα το ξαναφέρω μπροστά.

Τα δένδρα δεν μεγαλώνουν εύκολα, όταν κόβεις σε ένα πάρκο άπαντα τα δένδρα δημιουργείς αλάνα, είναι σαν τις φωτιές στην Εύβοια.

Βέβαια υπάρχει η Βουλή του Δήμου την όποια περιφρονεί η υπάρχουσα Δημοτική Αρχή και πράττει αυτοβούλως και αντιδημοκρατικά.

Στο Παλαιό Πάρκο υπάρχει μια φυσιογνωμία με τα δένδρα Μακεδονικής Πεύκης, άναρχα και αυθόρμητα δημιουργήθηκε, με ένα εκπληκτικό εικαστικό αποτέλεσμα, αντί να ραδιουργούμε θα μπορούσε να κόβεται 1 κάθε 4 χρόνια και να φυτεύεται αντίστοιχα το ίδιο, θα είχε γίνει ανανέωση ως τώρα όλων των δένδρων.

Βέβαια μακρόπνοα σχέδια στην Πόλη δεν υπάρχουν και το Παλαιό Πάρκο θυμίζει σε παρόντα χρόνο αλάνα σε τσαντιρομαχαλά Τσιγγάνων, αυτή είναι η κουλτούρα της Δημοτικής αρχής όπως και των προηγούμενων.

Μην αναρωτιόμαστε γιατί προοδεύει η Κοζάνη, ο λόγος είναι ότι οι Pολιτικοί της έχουν ορίζοντα και δεν είναι με την γλώσσα απέξω γλύφοντας τους πολιτικούς της διπλανής Πόλεως (ίσως όπως στην Πτολεμαΐδα).

Στο Πρώτο Δημοτικό Σχολείο,  στην περίμετρο του και επί της Αγίου στεφάνου υπάρχει δένδρο που φυτεύτηκε με λάθος τρόπο και σηκώνει το πεζοδρόμιο, το ίδιο και απέναντι μπροστά από την  επιχείρηση με τα κοτόπουλα, το ίδιο και επί της Παυλίδη Αδαμοπούλου 7 μπροστά στο φαρμακείο, τι κάνουμε τα κόβουμε ή ανοίγουμε τον δακτύλιο του μπετού αμβλύνοντας το φαινόμενο.

Αναπάντητα τα ερωτήματα και έμπροσθεν μια Δημοτική Αρχή Απαίδευτη!!!Στιγμιότυπο_οθόνης_2021-08-12_163539.jpg

Στιγμιότυπο_οθόνης_2021-08-12_163224.jpg

Στιγμιότυπο_οθόνης_2021-08-12_163259.jpg



Σχόλια υποστηρίζονται από CComment

Λίστα εκδηλώσεων

Δεν υπάρχει προσεχές εκδήλωση
Δευ Τρι Τετ Πεμ Παρ Σαβ Κυρ
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

Ο Καιρός

Σημαντικά θέματα

Εφημερεύοντα Φαρμακεία

ΚΟΖΑΝΗΣ

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κοζάνη

ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Πτολεμαίδα

Banner Bottom

logo

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ
 
Τηλέφωνο:  6974928190
Copyright www.ptolemais-post.gr © 2021