Σάββατο 27  Απριλίου  2024 

«ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΛΟΓΟΣ - ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ»

Το Κέντρο Διημέρευσης στο Δημοτικό Συμβούλιο της Εορδαίας - Οι πολιτικές ασκήμιες επαναλαμβάνονται

Το Κέντρο Διημέρευσης στο Δημοτικό Συμβούλιο της Εορδαίας - Οι πολιτικές ασκήμιες επαναλαμβάνονται

Το κέντρο Διημέρευσης στο Δημοτικό Συμβούλιο της Εορδαίας - Οι πολιτικές ασκήμιες επαναλαμβάνονται!

Η μνήμη στην Εορδαία ερωτοτροπεί με τους πάντες πολιτικά - Όχι όμως με τους πρωταγωνιστές που έφτιαξαν αυτή τη Δομή.
Αγαπητοί κύριοι προφανώς δεν γνωρίζετε την ιστορία, την μακρά ιστορία για να φτάσει αυτό το γιοφύρι της Άρτας στην υλοποίηση του.
Κύριε Δήμαρχε, κύριοι Αντιδήμαρχοι, κυρία Πρόεδρε να υπενθυμίσουμε ορισμένα πράγματα.
2012 γνώρισα το Στυλιανό Αντωναρίδη, είχε έρθει στο ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΠΑΝΤΟΠΩΛΕΙΟ ζητώντας βοήθεια.
Γινόταν της κακομοίρας από κόσμο και από επεισοδιακές συνελεύσεις εκεί.
Πήρε το λόγο και ανέπτυξε το όραμα που είχε για αυτή τη Δομή, μαζί βεβαίως-βεβαίως με τα στελέχη και τα μέλη του Συλλόγου.
Έβρισκε πόρτες κλειστές, κυβερνώντες με παρωπίδες, κομματάρχες και "κομματόσκυλα" παντού και φυσικά αδιαφορία.
Ήτο επίμονος, γκρινιάρης, φορτικός, στριφνός, δυσάρεστος και  εμμονικός, είχε δηλαδή όλο το πακέτο για να πετύχει αυτό το σημαντικό στόχο.
Δεν μνημονεύτηκε στο Δ.Σ., άλλωστε και από ποιον να μνημονευτεί, από τον κ. Πλακεντά ή από τον κύριο Φουρκιώτη ή μήπως από τον κύριο Μπίγγκα.
Χάρη σ’ αυτόν κύριοι έγινε αυτή η Δομή, πολλοί τον συμπαθούν στην Εορδαία, άλλοι τον αντιπαθούν, οι πιο πολλοί δεν γνωρίζουν, αλλά χάρη σ’ αυτόν υπάρχει αυτή η Δομή, η οποία γεωπολιτικά στηρίζει το Μποδοσάκειο, όποιος κατάλαβε, κατάλαβε...

Αποδελτιώνουμε - Το λόγο έλαβε ο κ. Φουρκιώτης λέγοντας:

Ήρθε η ώρα και η στιγμή που το όραμα γίνεται πράξη,  ήταν ένα όραμα της Δημοτικής Αρχής που με την ολοκλήρωση αυτού τού έργου θα παραδοθεί στο συγκεκριμένο Σύλλογο, το 2017 είχε βγει μια πρόσκληση από το ΠΕΔ Δυτικής Μακεδονίας, για δράσεις ανάπτυξης και αναβάθμισης Κοινωνικών Δομών, η τότε Δημοτική αρχή υπέβαλε μια πρόταση σ' αυτή τη πρόσκληση για την ανακατασκευή του παλαιού γηροκομείου ως κέντρο διημέρευσης για άτομα με σχετικές σπαθήσεις καθώς και για τη στέγαση τους στο συγκεκριμένο χώρο. Όταν αναλάβαμε η μελέτη είχε προβλήματα με την κατασκευή του συγκεκριμένου έργου, προβλήματα αναστύλωσης του κτηρίου και αντισεισμικής προστασίας. Πέραν των προϋπολογισμένων χρημάτων, το έργο έχει γίνει με πρόσθετες χρηματοδοτήσεις για προμήθεια του ξενοδοχειακού, ιατρικού και ηλεκτρονικού εξοπλισμού γύρω στις 400.000 ευρώ.
Ενώ εν αρχή ήταν να το λειτουργήσει η ΚΕΔΕ, καταλήξαμε σε δημιουργία ΚΟΙΝΣΕΠ, όπως αυτή που έγινε από τον εν λόγω Σύλλογο.
Θα παραχωρήσουμε για 30 χρόνια προς χρήση το συγκεκριμένο κτήριο, αλλά και με περαιτέρω ανανεώσεις.
Ο προϋπολογισμός του έργου ήταν 3.712.00 ευρώ
Παίρνουμε απόφαση
Α. για την παραχώρηση
Β. Παραχώρηση με αλλαγή φορέα από ΚΕΓΕ σε ΚΗΝΣΕΠ
Γ. Η εξουσιοδότηση στο Δήμαρχο για ανά υπογράψει την παραχώρηση
Συγχρόνως έχουμε και το ιδιωτικό συμφωνητικό μεταξύ του Δημάρχου και της ΚΟΙΝΣΕΠ που αφορά την παράδοση-παραλαβή για το σύνολο του εξοπλισμού.

Το λόγο μετά έλαβε ο Νικηφόρος Μανάδης, κάνοντας μια ιστορική αναφορά για το εν λόγω κτήριο, με εντονότατη συγκινησιακή φόρτιση στο λόγο του.
Υπήρξε μια ανακρίβεια όμως ήσσονος σημασίας. Είπε: Στην παρακείμενη σχολή τα παιδιά του ΟΑΕΔ έκαναν φύλλο και φτερό το κτήριο ενόσω ήτο σε αδράνεια.

Τέσσερις φορές πήρα τηλέφωνο την αστυνομία σε εύρος τριών ετών, υπήρχε ντάτσουν απ' έξω και μέσα ακούγονταν σπασίματα (Πολιτίδης Χρήστος)...


Το Λόγο έλαβε ο Παπαδόπουλος Δημήτρης
Μίλησε για την ανυπαρξία του Κοινωνικού Κράτους, η ΚΟΙΝΣΕΠ καλείται να αναλάβει τα πάντα, διερωτήθηκε σε Δημόσιο λόγο και το Κοινωνικό Κράτος που βρίσκεται;
Η υγεία του Λαού έχει μπει σε δεύτερη μοίρα, φωνάζουμε και μας λένε γραφικούς, αν ήταν να γίνει ένα φωτοβολταϊκό πάρκο, αν ήταν να γίνει ένα δάσος με ανεμογεννήτριες θα είχαν λύσει το πρόβλημα μέσα σε ελάχιστους μήνες. Όταν αντιμετωπίζονται η υγεία, οι κοινωνικές παροχές και η κοινωνική πρόνοια σαν κόστος, φυσικό είναι να μπαίνουν σε δεύτερη μοίρα.

Εάν δεν χρηματοδοτηθεί κανονικά η λειτουργία του και όχι να ψάχνουμε προγράμματα από 'δώ κι από 'κεί, εάν δεν στελεχωθεί με το κατάλληλο προσωπικό, τότε είναι αμφίβολη και η ποιοτική παροχή υπηρεσιών που πρέπει να έχει.
Είπε πολλά πράγματα επίσης για την ιστορία των ΚΟΙΝΣΕΠ και για την πολιτική διάσταση που έχουν και τι εξυπηρετούν, να το δείτε αγαπητοί φίλοι το επίμαχο σημείο.

Πολιτίδης Χρήστος

Μελλοντολόγος - Οραματιστής



Σχόλια υποστηρίζονται από CComment

Λίστα εκδηλώσεων

Δεν υπάρχει προσεχές εκδήλωση
Δευ Τρι Τετ Πεμ Παρ Σαβ Κυρ
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30

Ο Καιρός

Σημαντικά θέματα

Εφημερεύοντα Φαρμακεία

ΚΟΖΑΝΗΣ

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κοζάνη

ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Πτολεμαίδα

Banner Bottom

logo

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ
 
Τηλέφωνο:  6974928190
Copyright www.ptolemais-post.gr © 2021