Τετάρτη 28  Σεπτεμβρίου  2022 

«ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΛΟΓΟΣ - ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ»

Πτολεμαϊδα: Καθυστέρηση στο έργο της Μονάδας για τα ΑΜΕΑ

Πτολεμαϊδα: Καθυστέρηση στο έργο της Μονάδας για τα ΑΜΕΑ

Σχόλιον - Δεν θα αναλύσουμε, εάν όπως το αναγράφει η συνάδελφος κυρία Κεσκιλίδου είναι μικρός η μεγάλος ο χρόνος των 6 μηνών.

Και βέβαια με τα στάδια που έπονται, όπως αυτό του εξοπλισμού του χώρου διαδικασία αρκετά «χρονοβόρα» και στη συνέχεια να αποφασιστεί ο τρόπος λειτουργίας του με το δήμαρχο Εορδαίας, Παναγιώτη Πλακεντά και επίσης να έχει αποφασιστεί  επίσκεψη σε παρόμοιες  δομές  για την απόκτηση τεχνογνωσίας, σίγουρα θα υπάρξει εκ νέου επιμήκυνση των καθυστερήσεων!

Ίσως κάποιοι αναφέρουν ότι έλα μωρέ δεν έγινε και κάτι…. Ασφαλώς έγινε, για όσους δεν έχουν καταλάβει η Δομή θα στεγάσει ανθρώπυς που συνήθως μετά τον θάνατο των γονέων περισσεύουν! Τις ψυχές της ένοχης και άπρακτης κοινωνίας μας, αυτές θα στεγάσει!!! Αυτές οι Δομές θα έπρεπε να υπάρχουν δεκαετίες πριν.

Εάν δεν ήταν ο "επίμονος, φορτικός, ενοχλητικός πολλές φορές και ανύπνωτος γκρινιάρης" ο κύριος Αντωναρίδης θα συζητούσαμε ακόμη εάν είναι δυνατό ένα τέτοιο σχέδιο στην Εορδαία.

Καθυστέρηση κατά έξι μήνες καταγράφεται στην περάτωση των εργασιών του κτιρίου όπου πρόκειται να στεγαστεί η Μονάδα ημιαυτόνομης διαβίωσης και διημέρευσης για μη αυτοεξυπηρετούμενα άτομα, και στέγη υποστηριζόμενης διαβίωσης για  άτομα με νοητική υστέρηση στην τοποθεσία «Κουρί» Πτολεμαΐδας κοντά στο Μποδοσάκειο νοσοκομείο. Όπως αναφέρει ο Πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων- Παιδιών φίλων ατόμων με αναπηρία Δυτικής Μακεδονίας, Στέλιος Αντωναρίδης, το κτίριο θα έπρεπε να ήταν έτοιμο, όπως προέβλεπε το χρονοδιάγραμμα της σύμβασης, τον Δεκέμβριο του 2020, για να ακολουθήσουν οι επόμενες φάσεις μέχρι τη λειτουργία του θέμα που σύντομα αναμένεται να συζητηθεί με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο, Νίκο Φουρκιώτη.

 
Αμέσως μετά θα πρέπει να προκηρυχθεί διεθνής διαγωνισμός για την προμήθεια του εξοπλισμού, διαδικασία αρκετά «χρονοβόρα», και στη συνέχεια να αποφασιστεί ο τρόπος λειτουργίας του με το δήμαρχο Εορδαίας, Παναγιώτη Πλακεντά, να έχει υποσχεθεί  επίσκεψη σε παρόμοιες  δομές  για την απόκτηση τεχνογνωσίας. Η Μονάδα θα υποδέχεται  καθημερινά πενήντα άτομα με διάφορες παθήσεις ενώ προβλέπεται η μερική φιλοξενία τους για να ανακουφιστούν οι γονείς όπως και  η ανάπτυξη δεκατεσσάρων κλινών για τη νοσηλεία συνανθρώπων μας που σήμερα φροντίζουν οι γονείς τους.
 
Σε επικοινωνία μας με τον κ. Φουρκιώτη μας είπε ότι η καθυστέρηση οφείλεται σε αστοχίες της Μελέτης, με αποτέλεσμα να γίνουν επί πλέον εργασίες και είναι θέμα χρόνου η ολοκλήρωση τους
ΕΡΤ ΚΟΖΑΝΗΣ- ΣΥΝΤΑΞΗ: Μαίρη Κεσκιλίδου


Σχόλια υποστηρίζονται από CComment

Πτολεμαΐς Ακυβέρνητη Πολιτεία
Αράπη Φρόσω -  Λογοθεραπεύτρια
Πρόταση της Πρωτοβουλίας Πολιτών Πτολεμαΐδας- Εορδαίας για την Ανάπτυξη
ΣΥΓΚΡΙΣΗ ΔΙΑΔΡΟΜΩΝ ΒΕΡΟΙΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑ
Θεσσαλονίκη - Βέροια - Πτολεμαΐς - Καστοριά

Λίστα εκδηλώσεων

Δεν υπάρχει προσεχές εκδήλωση
Δεν υπάρχουν εκδηλώσεις στο ημερολόγιο
Δευ Τρι Τετ Πεμ Παρ Σαβ Κυρ
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30

Ο Καιρός

Σημαντικά θέματα

Εφημερεύοντα Φαρμακεία

ΚΟΖΑΝΗΣ

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κοζάνη

ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Πτολεμαίδα

Banner Bottom
Copyright www.ptolemais-post.gr © 2021