Παρασκευή 29  Μαρτίου  2024 

«ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΛΟΓΟΣ - ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ»

Ο Ι.Σ.Κοζάνης δίπλα στα αιτήματα των Νοσοκομειακών Γιατρών

Ο Ι.Σ.Κοζάνης δίπλα στα αιτήματα των Νοσοκομειακών Γιατρών

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Κοζάνη 17/06/2022
Ο Ιατρικός Σύλλογος Κοζάνης αφουγκραζόμενος τις καταγγελίες και την ανάδειξη των ελλείψεων σε ιατρικό προσωπικό των νοσοκομειακών συναδέλφων μελών του συλλόγου του για τα δύο νοσοκομεία του Νομού Κοζάνης, εκφράζει την έντονη ανησυχία του για το μέλλον της ιατρικής περίθαλψης των κατοίκων της περιοχής.
Οι Νοσοκομειακοί γιατροί δουλεύουν χρόνια τώρα στα όριά τους. Η Πανδημία ανέδειξε εντονότερα το ήδη υπάρχων πρόβλημα. Τα δύο Νοσοκομεία του Νομού εφημερεύουν καθημερινά. Είναι αδιανόητο επιστημονικά η στελέχωση μιας κλινικής από 2-3 ειδικούς γιατρούς. Δεν μπορούν να καλυφθούν εφημεριακά όλες οι μέρες του μήνα, δεν μπορούν να εκπαιδευτούν σωστά οι ειδικευόμενοι συνάδελφοι και να εξειδικευτούν οι ειδικοί, δεν μπορούν να παρθούν άδειες και τελικά η εμφάνιση του συνδρόμου χρόνιας κόπωσης αυξάνεται συνεχώς με κίνδυνο την υγεία των ίδιων αλλά και των ασθενών.
Τα μεγάλα κενά στα δημόσια Νοσοκομεία καλύπτονται από τους Γενικούς Ιατρούς, υπερβάλλοντας εαυτόν και πέρα  από  τις υποχρεώσεις τους, οι οποίοι έχουν μετακινηθεί λειτουργικά πλέον μόνιμα σε Νοσοκομεία και ΚΥ των πόλεων αποψιλώνοντας έτσι συνεχώς την Πρωτοβάθμια Περίθαλψη.
Οι ευθύνες είναι μεγάλες διαχρονικά. Το Brain Drain και η υποστελέχωση των Νοσοκομειακών Ιδρυμάτων δεν έγιναν από τη μία μέρα στην άλλη. Ο Ιατρικός Σύλλογος Κοζάνης στέκεται αλληλέγγυος στους συναδέλφους που εργάζονται στο Δημόσιο Σύστημα Υγείας και δηλώνει παρόν στο δίκαιο αίτημά τους για ενίσχυση των Νοσοκομείων με μόνιμο προσωπικό.  
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Η ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΤΣΕΒΕΚΙΔΗΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΚΟΥΤΣΙΜΑΝΗ ΘΕΑΝΩ
Για το ΔΣ


Σχόλια υποστηρίζονται από CComment

Λίστα εκδηλώσεων

Δεν υπάρχει προσεχές εκδήλωση
Δευ Τρι Τετ Πεμ Παρ Σαβ Κυρ
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

Ο Καιρός

Σημαντικά θέματα

Εφημερεύοντα Φαρμακεία

ΚΟΖΑΝΗΣ

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κοζάνη

ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Πτολεμαίδα

Banner Bottom

logo

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ
 
Τηλέφωνο:  6974928190
Copyright www.ptolemais-post.gr © 2021