Παρασκευή 29  Μαρτίου  2024 

«ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΛΟΓΟΣ - ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ»

H Αρνητική απάντηση  του Δημοτικού Συμβουλίου Εορδαίας στο αίτημα της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας

H Αρνητική απάντηση  του Δημοτικού Συμβουλίου Εορδαίας στο αίτημα της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας

  • Ptolemais-post -  Αυτές οι αποφάσεις συνιστούν πολιτικά μια τρύπα στο νερό. Υποκρύπτουν την απραξία της Δημοτικής Αρχής, όλων μα όλων των παρατάξεων. Απενονοχοποιούν τους Δημοτικούς Συμβούλους για τις ευθύνες που έχουν (έτσι το έχουν στο μυαλό τους και για αυτό συνεδριάζουν ) δίνοντας τους άφεση αμαρτιών .

    Καταστρέφεται ο τόπος από τους πολιτικούς Μπαχαλάκηδες της Κυβερνήσεως και το Δ.Σ. Εορδαίας συνεδριάζει πίνοντας φραπέ στους καναπέδες, ναρκισσευόμενο στην δικτυακή εικόνα του και εκτοξεύοντας ασυνάρτητα ευφυολογήματα.

    Να μνημονεύσω τον κύριο Καραβασίλη, είναι ο πρώτος που το είπε, είναι ακτιβιστική ενέργεια που μπορεί να έχει αποτελέσματα, δεν υπάρχει άλλος τρόπος αντιμετωπίσεως αυτής νοσηρής καταστάσης που καταστρέφει βαθμιαία, σταθερά και απαρασάλευτα τα βουνά μας.

    Στις 28 Ιουλίου 2021 συζητήθηκε το Αίτημα της ΡAE( Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας ) για αύξηση φέρουσας ικανότητας εγκατάστασης αιολικών σταθμών εντός της ΔΕ Βλάστης.

Εισηγητής ήτο : Ο Αντιδήμαρχος Νικόλαος Φουρκιώτης.

Διαβάζουμε στην ΕΡΤ ΚΟΖΑΝΗΣ- ΣΥΝΤΑΞΗ: Μαίρη Κεσκιλίδου

Αρνητικά απάντησε  το Δημοτικό Συμβούλιο Εορδαίας στο αίτημα της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας –ΡΑΕ- για αύξηση φέρουσας ικανότητας εγκατάστασης αιολικών σταθμών εντός της Δημοτικής Ενότητας Βλάστης μετά από σχετική απόφαση του Κοινοτικού Συμβουλίου. Στην τοποθέτηση του, μεταξύ άλλων, ο εισηγητής του θέματος Αντιδήμαρχος Τεχνικών υπηρεσιών Νίκος Φουρκιώτης επανέλαβε την πάγια θέση του Δήμου Εορδαίας για μη έγκριση όλων των συναφών αιτημάτων επικαλούμενος την έλλειψη χωροταξικού σχεδίου και τις Μελέτες Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων, καθώς και την άναρχη ανάπτυξη των ΑΠΕ.

Ειδικότερα για τη Δημοτική Ενότητα Βλάστης  αναφέρθηκε στο εξαιρετικό φυσικό περιβάλλον και  στην επιβάρυνση του από παρόμοιες δράσεις, όταν μάλιστα υπάρχουν δυνατότητες  τουριστικής ανάπτυξης  με την ανάδειξη των οικοσυστημάτων, της Ιστορίας, του Πολιτισμού εν γένει, και στα πλήγματα που θα δεχθεί η κτηνοτροφία.

Δημοτικοί Σύμβουλοι που τοποθετήθηκαν επί του θέματος υπογράμμισαν με έμφαση  την ανάγκη να προστατευτεί η περιοχή από την επέλαση των ΑΠΕ αλλά και να αναληφθούν πρωτοβουλίες για αγώνες ενάντια στην εγκατάσταση τους , με αναφορά και στους τοπικούς επενδυτές χωρίς  να σημειωθούν  αντιδράσεις, ενώ, συνδέθηκε η Βίαιη Απολιγνιτοποίηση με τη δραστηριότητα των Αιολικών και φωτοβολταικών πάρκων.
ΕΡΤ ΚΟΖΑΝΗΣ- ΣΥΝΤΑΞΗ: Μαίρη Κεσκιλίδου



Σχόλια υποστηρίζονται από CComment

Λίστα εκδηλώσεων

Δεν υπάρχει προσεχές εκδήλωση
Δευ Τρι Τετ Πεμ Παρ Σαβ Κυρ
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

Ο Καιρός

Σημαντικά θέματα

Εφημερεύοντα Φαρμακεία

ΚΟΖΑΝΗΣ

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κοζάνη

ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Πτολεμαίδα

Banner Bottom

logo

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ
 
Τηλέφωνο:  6974928190
Copyright www.ptolemais-post.gr © 2021