Σάββατο 27  Απριλίου  2024 

«ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΛΟΓΟΣ - ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ»

Νίκος Βουνοτρυπίδης: Μετά από 3 μήνες περίπου, σήμερα ανέβηκα στο Βέρμιο, να δω πόσο προχώρησε η Αιολική Βερμίου τις εργασίες

Νίκος Βουνοτρυπίδης: Μετά από 3 μήνες περίπου, σήμερα ανέβηκα στο Βέρμιο, να δω πόσο προχώρησε η Αιολική Βερμίου τις εργασίες

Μετά από 3 μήνες περίπου, σήμερα ανέβηκα στο Βέρμιο, να δω πόσο προχώρησε η Αιολική Βερμίου τις εργασίες.
Δεν σταμάτησαν σχεδόν καθόλου, ακόμα και με τα χιόνια προμηθεύτηκαν με αλάτι για να μην παγώνει ο δρόμος (φωτ. 1).
Προσπάθησα να φτάσω στο χώρο κατασκευής του κέντρου υψιλής τάσης αλλά ήταν αδύνατον με το αμάξι μου , μια μεγάλη λακούβα με νερά μου έφραζε τον δρόμο (φωτ. 2).
Οπότε δεν ξέρω αν άρχισαν την δόμηση του Κέντρου, θα πάμε όμως με 4χ4 να το ελέγξουμε.
Αποφάσισα να ανέβω στον δρόμο που ξεκίνησαν να ανοίγουν την τελευταία φορά που είχα πάει, αν και ο δρόμος δεν φαινόταν πολύ καλός και δεν ήξερα τι θα συναντήσω μπροστά μου.
Προχώρησαν πολύ, έχουν πλέον καβαλήσει την κορυφή και πρέπει λογικά να έχουν μπεί στο Δήμο Νάουσας, αν και δεν είμαι σίγουρος. Το σίγουρο όμως είναι ότι έχουν ξεπεράσει το ψηλότερο σημείο του έργου τους.
Βουνά αμέτρητα από πέτρες, από σπασμένο βουνό (φωτ. 3) με τα σφυριά και τις μπουλντόζες, δεν ξέρω αν χρησιμοποιούν και φουρνέλα, στο Άσκιο έχω ακούσει πολλά φουρνέλα , εδώ όμως όχι. Λίγο παραδίπλα ο σπαστήρας (φωτ. 4), για την σύνθλιψη της πέτρας και παραγωγή χαλικιού. Σε ένα τέτοιο μηχάνημα έχασε προχθές την ζωή του ο εργαζόμενος στην Αιολική Βερμίου από το Βόιο Κοζάνης.
Σήμερα δεν δούλευε κανένας, ίσως λόγω του θανατηφόρου ατυχήματος, αλλά δεν περίμενα ότι θα προχωρήσουν τόσο, σε μια πολύ κακοτράχαλη περιοχή και σε περίοδο χειμώνα βέβαια, στα 2000 μέτρα υψόμετρο.
Η απόφαση του ΣτΕ για τις προσφυγές του Δήμου Εορδαίας θα βγει σε 8 μήνες περίπου, με τον ρυθμό που αυτοί δουλεύουν θα έχουν τελειώσει το έργο με μεγάλη άνεση....



Σχόλια υποστηρίζονται από CComment

Λίστα εκδηλώσεων

Δεν υπάρχει προσεχές εκδήλωση
Δευ Τρι Τετ Πεμ Παρ Σαβ Κυρ
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30

Ο Καιρός

Σημαντικά θέματα

Εφημερεύοντα Φαρμακεία

ΚΟΖΑΝΗΣ

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κοζάνη

ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Πτολεμαίδα

Banner Bottom

logo

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ
 
Τηλέφωνο:  6974928190
Copyright www.ptolemais-post.gr © 2021