Παρασκευή 17  Μαϊου  2024 

«ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΛΟΓΟΣ - ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ»

Πλημμυρίζουν σπίτια στη Λάρισα από τον φουσκωμένο Πηνειό - Στα 9,5 μέτρα το νερό, εκκενώνονται χωριά (φωτο+videos)

Συναγερμός για τον Πηνειό - Εκκενώνονται τρία χωριά στη Λάρισα
Συναγερμός έχει σημάνει τις τελευταίες ώρες στη Λάρισα όπου το ύψος της στάθμης του Πηνειού έχει ξεπεράσει κάθε προηγούμενο, φτάνοντας σύμφωνα με τον δήμαρχο Λάρισας τα 9,5 μέτρα και εντείνοντας τους φόβους υπερχείλισης του ποταμού. Σημειώνεται πως το σύνηθες ύψος της στάθμης του ποταμού όταν βρέχει, είναι τα τέσσερα μέτρα.
 
Μάλιστα, εξαιτίας των πλημμυρικών φαινομένων που εξελίσσονται στην περιοχή λόγω της πρωτοφανούς κακοκαιρίας που έπληξε την Θεσσαλία, θα πραγματοποιηθεί εκκένωση των χωριών Φαλάνη, Δασοχώρι και Κουλούρι.
Στιγμιότυπο_οθόνης_2023-09-08_101558.jpg
 
Τα πλημμυρικά φαινόμενα άρχισαν να χτυπούν, από χθες αργά το βράδυ και την πόλη της Λάρισας, κυρίως τις συνοικίες που βρίσκονται κοντά στο Πηνειό Ποταμό, καθώς σημειώνεται υπερχείλιση των φρεατίων με μεγάλη ποσότητα νερού από το ποτάμι. Δυνάμεις της Πυροσβεστικής προχωρούν σε απεγκλωβισμο κατοίκων, καθώς η στάθμη του νερού έχει ανέβει επικίνδυνα, με αποτέλεσμα να πλημμυρίζουν σπίτια.
 Στιγμιότυπο_οθόνης_2023-09-08_101616.jpg
Όπως, πάντως, ανέφερε λίγο νωρίτερα στην ΕΡΤ ο Κώστας Αγοραστός, Περιφερειάρχης Θεσσαλίας, «έχει σταθεροποιηθεί η στάθμη του, έχει ανέβει βέβαια η στάθμη του στις πλημμυρικές περιοχές, στις περιοχές δηλαδή εκείνες οι οποίες υπάρχουν για να μπορούν να παίρνουν τα νερά, τα οποία έρχονται και είναι περισσότερα από την κοίτη του ποταμού».
 
 
Ο Πηνειός πνίγει τη συνοικία του Αγίου Θωμά της Λάρισας
 
Μεγάλη είναι η αγωνία για το ενδεχόμενο υπερχείλισης του ποταμού Πηνειού ακόμα και μέσα στην πόλη της Λάρισας μετά την κακοκαιρία Daniel καθώς οι τεράστιες ποσότητες νερού συνεχίζουν να ρέουν με κατεύθυνση την πρωτεύουσα της Θεσσαλίας.
 Στιγμιότυπο_οθόνης_2023-09-08_101703.jpg
 
Σε τμήμα της συνοικίας του Αγίου Θωμά, στην πόλη της Λάρισας, που γειτνιάζει με τον Πηνειό, τα νερά έχουν καλύψει πλέον δρόμους, αυλές σπιτιών, ενώ από αυτοκίνητα φαίνονται μόνο οι οροφές και κάτοικοι λένε ότι το νερό φτάνει – ίσως και να ξεπερνά – τα γόνατά τους.
 
Ένα ακόμη σημείο στην πόλη της Λάρισας, όπου τα νερά έχουν καλύψει το οδόστρωμα, είναι στην οδό Σεφέρη, κοντά στη διασταύρωση με την οδό Αεροδρομίου.
 
Σύμφωνα με τον καθηγητή Γεωλογίας και Διαχείρισης Καταστροφών Ευθύμιο Λέκκα, που μίλησε στην ΕΡΤ λίγο πριν τις 8 το πρωί «θα πρέπει να είμαστε σε εγρήγορση για κάποια έκτακτη εξέλιξη». Ο ίδιος εκτίμησε, επίσης, ότι θα υπάρξει πρόβλημα στις εκβολές του Πηνείου, στο Δέλτα, όπου θα φύγει ο μεγάλος όγκος νερού στο Αιγαίο.
Ποτάμια δρόμοι μέσα στη Λάρισα
 
Σε ποτάμια αρχίζουν να μετατρέπονται δρόμοι στη Λάρισα, καθώς τα νερά έχουν φτάσει, σύμφωνα με το Onlarissa, μέχρι την οδό Σεφέρη πλησίον της οδό Αεροδρομίου.
 
Οι κάτοικοι βρίσκονται σε σύγχυση με την εικόνα που αντικρίζουν έξω από τα σπίτια τους και ίδια είναι η εικόνα και στην περιοχή του ΑΤΑ, στην οδό Ελευθερίου, με τα νερά να έχουν καλύψει τους δρόμους.

https://www.voria.gr/article/larisa-ekkenonontai-ta-horia-falani-dasohori-kai-koyloyri-plimmyrizei-i-synoikia-agioy

 


Σχόλια υποστηρίζονται από CComment

Λίστα εκδηλώσεων

Δεν υπάρχει προσεχές εκδήλωση
Δευ Τρι Τετ Πεμ Παρ Σαβ Κυρ
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

Ο Καιρός

Σημαντικά θέματα

Εφημερεύοντα Φαρμακεία

ΚΟΖΑΝΗΣ

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κοζάνη

ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Πτολεμαίδα

Banner Bottom

logo

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ
 
Τηλέφωνο:  6974928190
Copyright www.ptolemais-post.gr © 2021