Σάββατο 27  Απριλίου  2024 

«ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΛΟΓΟΣ - ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ»

Ηχηρή παραίτηση αξιωματούχου του ΟΗΕ – «Πρόκειται για γενοκτονία στη Γάζα»

Ηχηρή παραίτηση αξιωματούχου του ΟΗΕ – «Πρόκειται για γενοκτονία στη Γάζα»

Ο διευθυντής του γραφείου της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, Κρεγκ Μοκάμπερ, υπέβαλε την παράιτησή του λόγω της φρίκης που εκτυλίσσεται επί 25 ημέρες στη Γάζα.

Σε επιστολή του προς τον Ύπατο Αρμοστή, Φόλκερ Τουρκ, ο Μοκάμπερ αναφέρθηκε στην «αδυναμία του ΟΗΕ να σταματήσει την εγχειριδιακή περίπτωση γενοκτονίας».

 «Το ευρωπαϊκό, εθνικιστικό σχέδιο εποικισμού της Παλαιστίνης έχει εισέλθει στην τελική του φάση», αυτήν της «ταχείας καταστροφής των τελευταίων υπολειμμάτων της αυτόχθονης παλαιστινιακής ζωής», συνέχισε.

Κατηγόρησε ακόμη τις κυβερνήσεις της Δύσης πως είναι «απόλυτα συνένοχες σε αυτή τη φρικιαστική επίθεση»: «Όχι μόνο οι κυβερνήσεις αυτές αρνούνται να εκπληρώσουν τις συμβατικές υποχρεώσεις τους να ‘εγγυηθούν την τήρηση’ της Σύμβασης της Γενεύης, αλλά στην πραγματικότητα εξοπλίζουν ενεργά» το Ισραήλ για να συνεχίσει την επίθεση, «παρέχουν οικονομική υποστήριξη και υποστήριξη ως προς τη συλλογή πληροφοριών» καθώς και «πολιτική και διπλωματική κάλυψη για τις φρικαλεότητες του Ισραήλ».

Το περιεχόμενο της επιστολής του ευθυγραμμίζεται με πρόσφατες αναρτήσεις του κ. Μόκαμπερ σε ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης. «Η γενοκτονία που παρακολουθούμε στην Παλαιστίνη είναι αποτέλεσμα των δεκαετιών ατιμωρησίας του Ισραήλ, που τού προσέφεραν οι κυβερνήσεις των ΗΠΑ και άλλων δυτικών κρατών», καθώς και «της απάνθρωπης αντιμετώπισης του παλαιστινιακού λαού από τα δυτικά εταιρικά ΜΜΕ»,

https://www.documentonews.gr/article/paraitithike-ypsilovathmos-axiomatoyxos-toy-ohe-prokeitai-gia-genoktonia-sti-gaza/



Σχόλια υποστηρίζονται από CComment

Λίστα εκδηλώσεων

Δεν υπάρχει προσεχές εκδήλωση
Δευ Τρι Τετ Πεμ Παρ Σαβ Κυρ
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30

Ο Καιρός

Σημαντικά θέματα

Εφημερεύοντα Φαρμακεία

ΚΟΖΑΝΗΣ

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κοζάνη

ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Πτολεμαίδα

Banner Bottom

logo

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ
 
Τηλέφωνο:  6974928190
Copyright www.ptolemais-post.gr © 2021