Κυριακή 28  Απριλίου  2024 

«ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΛΟΓΟΣ - ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ»

«Καλλιόπη Βέττα - Ομιλία στην Βουλή: Ο παλαιοκομματισμός είναι δεύτερη φύση για τη Ν.Δ., παρά τη λεοντή του εκσυγχρονισμού που θέλει να ενδύεται συνεχώς»

«Καλλιόπη Βέττα - Ομιλία στην Βουλή: Ο παλαιοκομματισμός είναι δεύτερη φύση για τη Ν.Δ., παρά τη λεοντή του εκσυγχρονισμού που θέλει να ενδύεται συνεχώς»

«Καλλιόπη Βέττα - Ομιλία στην Βουλή: Ο παλαιοκομματισμός είναι δεύτερη φύση για τη Ν.Δ., παρά τη λεοντή του εκσυγχρονισμού που θέλει να ενδύεται συνεχώς»

 Η Βουλευτής Π.Ε. Κοζάνης και Τομεάρχης Τουρισμού του ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. κ. Καλλιόπη Βέττα μίλησε στη Βουλή κατά την συζήτηση του νομοσχεδίου του Υπουργείου Εσωτερικών με τίτλο «Νέο σύστημα επιλογής διοικήσεων φορέων του δημοσίου τομέα, ενίσχυση της αποτελεσματικότητάς τους και λοιπές διατάξεις».

 Η κ. Βέττα ανέφερε ότι και στο συγκεκριμένο νομοσχέδιο -σε συνέχεια αντίστοιχων της κυβέρνησης- εξαγγέλλεται στον τίτλο μια μεταρρύθμιση, που στην πράξη είναι φενάκη, με διατήρηση παλαιοκομματικών πρακτικών προς όφελος των κομματικών φίλων και αρεστών.

 Στη συνέχεια, έκανε μια ιστορική αναδρομή στις επιλογές των διοικήσεων των φορέων του δημοσίου τονίζοντας ότι, σε αντίθεση με τη Ν.Δ. και το ΠΑ.ΣΟ.Κ., ο ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. ήταν μόνο κόμμα που θέσπισε αντικειμενικές διατάξεις, με συμβούλια επιλογής των διοικήσεων στα οποία την πλειοψηφία είχαν μη κυβερνητικά στελέχη.

 Ειδικότερα για το νομοσχέδιο, η κ. Βέττα επεσήμανε ότι μια σειρά από διατάξεις περιστέλλουν την ισότητα ευκαιριών των υποψήφιων ενώ εγείρονται πλείστα ζητήματα για τα κίνητρα του νομοθέτη π.χ η διαδικασία της συνέντευξης μπορεί να προσδώσει έως 800 μόρια, ενώ η άριστη γνώση ξένης γλώσσας μόνο 45!

 Αποκορύφωμα όλων είναι το γεγονός ότι στο συμβούλιο επιλογής και διενέργειας συνεντεύξεων με τους τελικούς υποψηφίους, την πλειοψηφία κατέχουν τα κυβερνητικά στελέχη, ακόμα και από την Προεδρία της Κυβέρνησης, δηλαδή από το γραφείο του Πρωθυπουργού. Όπως ανέφερε η Βουλευτής: «Σε αυτό το σημείο, τελειώνει κάθε συζήτηση για το νομοσχέδιο, την δικαιοσύνη και την αξιοκρατία. Στόχος της Ν.Δ. ήταν, είναι και θα είναι, ο πλήρης έλεγχος των εποπτευόμενων φορέων»

 Κλείνοντας την εισήγηση της η κ. Βέττα τόνισε ότι το ψευδεπίγραφα μεταρρυθμιστικό νομοσχέδιο συνιστά έντονο αναχρονισμό και δεν εξασφαλίζει την αξιοκρατία.

 «Αντίθετα, λειτούργει επικοινωνιακά, διαστρεβλώνει και παραπλανά, τόσο τους πολίτες όσο και τους ενδιαφερόμενους, τους υποψηφίους. Διαβεβαιώνω τους πολίτες και, ειδικά, τους νέους που μας ακούν, ότι μπορούμε να παλέψουμε ώστε η αυθαιρεσία, η παραπλάνηση και ο εμπαιγμός, να τελειώσουν. Στο μέλλον, η αξιοκρατία και η διαφάνεια μπορεί να γίνει πραγματικότητα, όχι όπως σήμερα, ένα αδειανό πουκάμισο και κενό γράμμα»

 Παρατίθεται το link της εισήγησης:

 

 Με εκτίμηση,

Γραφείο Βουλευτή

 Καλλιόπη Βέττα

Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. ΠΕ Κοζάνης
Τομεάρχης Τουρισμού


Σχόλια υποστηρίζονται από CComment

Λίστα εκδηλώσεων

Δεν υπάρχει προσεχές εκδήλωση
Δευ Τρι Τετ Πεμ Παρ Σαβ Κυρ
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30

Ο Καιρός

Σημαντικά θέματα

Εφημερεύοντα Φαρμακεία

ΚΟΖΑΝΗΣ

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κοζάνη

ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Πτολεμαίδα

Banner Bottom

logo

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ
 
Τηλέφωνο:  6974928190
Copyright www.ptolemais-post.gr © 2021