Δευτέρα 29  Απριλίου  2024 

«ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΛΟΓΟΣ - ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ»

Τα Γρεβενά μεταξύ των τεσσάρων προορισμών στην Ευρώπη διεκδικούν τον τίτλο ως Ευρωπαϊκή Πράσινη Πόλη Έξυπνου Τουρισμού για το 2024!

Τα Γρεβενά μεταξύ των τεσσάρων προορισμών στην Ευρώπη διεκδικούν τον τίτλο ως Ευρωπαϊκή Πράσινη Πόλη Έξυπνου Τουρισμού για το 2024!

Η υποψηφιότητα των Γρεβενών ως ευρωπαϊκή Πράσινη Πόλη Έξυπνου Τουρισμού για το 2024!
Γρεβενά – προκρίθηκε στον Διαγωνισμό Green Pioneer 2024.
Τα Γρεβενά της Ελλάδας είναι ένας προορισμός με βουνά, πλούσια φυσική ομορφιά και βιοποικιλότητα. Βουνά, πλούσια φυσική ομορφιά και βιοποικιλότητα.
Αγκαλιάζοντας πρωτοβουλίες φιλικές προς το περιβάλλον, ο δήμος όχι μόνο βελτίωσε την περιβαλλοντική του κατάσταση αλλά ενίσχυσε και την ελκυστικότητά του ως τουριστικού προορισμού.
Πράσινη Πόλη της Γεωθερμικής Ενέργειας Παρά το γεγονός ότι είναι μικρός δήμος, τα Γρεβενά διεκδικούν τον τίτλο ως Πράσινη Πόλη της Γεωθερμικής Ενέργειας και πραγματοποιεί μεγάλης κλίμακας γεωθερμικά έργα που κατατάσσονται μεταξύ των καλύτερων στην Ευρώπη. Από το 2015, η περιφέρεια έχει πραγματοποιήσει έργα σε κτίρια και εγκαταστάσεις εντός του δήμου για την υλοποίηση της γεωθερμικής ενέργειας. Μέσα σε πέντε χρόνια, όλα τα δημοτικά κτίρια της πόλης, όπως το Κλειστό Αθλητικό Κέντρο και η πισίνα, το Πολιτιστικό Κέντρο και ορισμένα σχολεία εξοπλίστηκαν με σύστημα θέρμανσης και ψύξης μέσω ρηχής γεωθερμικής ενέργειας. .
Τέσσερις προορισμοί, μεταξύ αυτών και τα Γρεβενά έχουν συμπεριληφθεί στην τελική λίστα των υποψηφίων του διαγωνισμού και θα παρουσιάσουν την υποψηφιότητά τους στην Ευρωπαϊκή κριτική επιτροπή τον Νοέμβριο.
Παρά το γεγονός ότι είναι ένας μικρός δήμος διεκδικούν τον τίτλο ως Πράσινη Πόλη της Γεωθερμικής Ενέργειας και πραγματοποιεί μεγάλης κλίμακας γεωθερμικά έργα που κατατάσσονται μεταξύ των καλύτερων στην Ευρώπη.
Η έμφαση στις πρακτικές βιώσιμου τουρισμού έχει επίσης δημιουργήσει πρόσθετες προοπτικές απασχόλησης στους αναδυόμενους τομείς του εναλλακτικού αθλητικού τουρισμού, όπως η κολύμβηση και τα χειμερινά σπορ. Η εισαγωγή πολιτιστικών διαδρομών και η χρήση νέων τεχνολογιών όχι μόνο έχουν εμπλουτίσει τις εμπειρίες των τουριστών, αλλά επέτρεψαν επίσης στους ντόπιους να συνδεθούν και να διατηρήσουν την πολιτιστική τους κληρονομιά.

https://efkozani.gr/ta-grevena-metaxy-ton-tessaron-proorismon-stin-evropi-diekdikoun-ton-titlo-os-evropaiki-prasini-poli-exypnou-tourismou-gia-to-2024/?fbclid=IwAR3itifS2o1dgIG0NL1yqh_p5coegAsKWqBPwsMPL2AO5DIAzmgoo4_0sLU



Σχόλια υποστηρίζονται από CComment

Λίστα εκδηλώσεων

Δεν υπάρχει προσεχές εκδήλωση
Δευ Τρι Τετ Πεμ Παρ Σαβ Κυρ
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30

Ο Καιρός

Σημαντικά θέματα

Εφημερεύοντα Φαρμακεία

ΚΟΖΑΝΗΣ

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κοζάνη

ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Πτολεμαίδα

Banner Bottom

logo

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ
 
Τηλέφωνο:  6974928190
Copyright www.ptolemais-post.gr © 2021