Τρίτη 14  Μαϊου  2024 

«ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΛΟΓΟΣ - ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ»

Βικτόρια Χίσλοπ για Γλυπτά Παρθενώνα: «Μεγάλο λάθος του Σούνακ- Θα έχει αντίδραση από τους Άγγλους»

Βικτόρια Χίσλοπ για Γλυπτά Παρθενώνα: «Μεγάλο λάθος του Σούνακ- Θα έχει αντίδραση από τους Άγγλους»

Την ενέργεια του Ρίσι Σούνακ να ακυρώσει τη συνάντηση με τον Κυριάκο Μητσοτάκη στο περιθώριο της συζήτησης για τα Γλυπτά του Παρθενώνα σχολίασε η συγγραφέας Βικτόρια Χίσλοπ, χαρακτηρίζοντάς τη «μεγάλο λάθος». 

«Είναι σοκαριστικό. Αυτό είναι η μόνη λέξη. Είναι ένα μεγάλο λάθος για τον Σούνακ, πολύ αγενής και δεν είναι η πρώτη φορά που το έχουν πει αυτό για παράδειγμα, όπως έγινε με τη Μόνα Λίζα έτσι είναι με τα Γλυπτά του Παρθενώνα» τόνισε η Βικτόρια Χίσλοπ στο Πρώτο Πρόγραμμα μετά την ξαφνική ακύρωση από τον Βρετανό Πρωθυπουργό της προγραμματισμένης συνάντησής του με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, που προκάλεσε πλήθος αρνητικών αντιδράσεων.

Μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα της ελληνικής ραδιοφωνίας, η Βικτόρια Χίσλοπ σημείωσε ότι «ήμουν χθες στον πρέσβη της Ελλάδας στο σπίτι του, και ο κ. Μητσοτάκης ήταν εκεί και ένας ένας όταν μιλούσαν όλοι, το θέμα ήταν η φιλία ανάμεσα στην Ελλάδα και την Αγγλία. Έχουμε μια μεγάλη φιλία και τώρα κάνει ο πρωθυπουργός μας στην Αγγλία κάτι τέτοιο. Δεν έχω λόγια. Είναι πάρα πολύ κακό πράγμα, αλλά την ίδια στιγμή νομίζω ότι θα έχει αντίδραση από τους Άγγλους, μια πολύ αρνητική αντίδραση, γιατί γενικά πάρα πολλοί Άγγλοι τώρα πιστεύουν ότι τα Γλυπτά του Παρθενώνα πρέπει να γυρίσουν στην Αθήνα. Δεν είναι μειονότητα. Είναι πολλοί άνθρωποι και κάθε χρόνο πιο πολλοί. Λοιπόν, νομίζω είναι ένα λάθος». 

Βικτόρια Χίσλοπ: «Σιγά σιγά το θέμα των Γλυπτών δεν θα είναι ένα θέμα πολιτικής»

Η ίδια δήλωσε πολύ αισιόδοξη για την επανένωση των Γλυπτών του Παρθενώνα, και μάλιστα τώρα ακόμα περισσότερο, μετά τη στάση του κ. Σούνακ. «Όχι αύριο, όχι μεθαύριο, όχι σε μερικούς μήνες, αλλά σε μερικά χρόνια, νομίζω θα έχει πιο πολλή πίεση από το κοινό», λέει η ίδια. 

«Σιγά σιγά το θέμα των Γλυπτών δεν θα είναι ένα θέμα πολιτικής, θα είναι θέμα του πολιτισμού, κατά τη γνώμη μου, και όχι μόνο τη δική μου, αλλά πολλών ανθρώπων. Αυτή είναι και η ελπίδα μου», είπε καταλήγοντας η Χίσλοπ, αποκαλύπτοντας, μάλιστα, πως η κλοπή των Γλυπτών από τον Ελγιν υπήρξε η έμπνευση για το καινούργιο της μυθιστόρημα, «Το Ειδώλιο», που θα κυκλοφορήσει σε μία εβδομάδα στην Ελλάδα. 
https://www.lifo.gr/now/entertainment/biktoria-hislop-gia-glypta-parthenona-megalo-lathos-toy-soynak-tha-ehei-antidrasi
 
 


Σχόλια υποστηρίζονται από CComment

Λίστα εκδηλώσεων

Δεν υπάρχει προσεχές εκδήλωση
Δευ Τρι Τετ Πεμ Παρ Σαβ Κυρ
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

Ο Καιρός

Σημαντικά θέματα

Εφημερεύοντα Φαρμακεία

ΚΟΖΑΝΗΣ

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κοζάνη

ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Πτολεμαίδα

Banner Bottom

logo

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ
 
Τηλέφωνο:  6974928190
Copyright www.ptolemais-post.gr © 2021