Τετάρτη 15  Μαϊου  2024 

«ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΛΟΓΟΣ - ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ»

Προειδοποίηση Jamie Dimon: Να είστε έτοιμοι για ύφεση - Διευθύνων σύμβουλος της JP Morgan

Προειδοποίηση Jamie Dimon: Να είστε έτοιμοι για ύφεση - Διευθύνων σύμβουλος της JP Morgan

Προειδοποίηση προς τη Wall Street, ότι θα πρέπει να είναι προετοιμασμένη για μια ύφεση εξέδωσε ο διευθύνων σύμβουλος της JP Morgan, Jamie Dimon.

Πολλά πράγματα εκεί έξω είναι επικίνδυνα και πληθωριστικά. Να είστε προετοιμασμένοι, είπε ο τραπεζίτης μιλώντας στο 2023 New York Times DealBook Summit στη Νέα Υόρκη. Τα επιτόκια μπορεί να αυξηθούν και αυτό μπορεί να οδηγήσει σε ύφεση.


Όπως εξήγησε, οι κυβερνήσεις σε όλο τον κόσμο χρειάζονται περισσότερα χρήματα, για να χρηματοδοτήσουν την πράσινη οικονομία, να ενισχύσουν τους στρατούς τους και να αντιμετωπίσουν τις ενεργειακές κρίσεις. Και όλα αυτά θα είναι πληθωριστικά.

Είμαι επιφυλακτικός για την οικονομία, είπε. Η αγορά εργασίας στις Ηνωμένες Πολιτείες ήταν ανθεκτική, αλλά ο πληθωρισμός βλάπτει τους ανθρώπους, πρόσθεσε. Και προειδοποίησε ότι ο κόσμος δεν είναι έτοιμος για επιτόκιο 7%.


Τα δημοσιονομικά μέτρα στήριξης της εποχής του κορωνοϊού και η ποσοτική χαλάρωση από την Federal Reserve ήταν σαν φάρμακα που μπήκαν με ένεση απευθείας στο σύστημά μας και ντόπαραν την οικονομία, αλλά αυτό τώρα ξεθυμαίνει, είπε ο Dimon. Νομίζω ότι η ποσοτική χαλάρωση και η σύσφιξη και αυτά τα γεωπολιτικά ζητήματα μπορούν να κάνουν ζημιά, πρόσθεσε.

Σε πρόσφατες συνεντεύξεις του, ο Dimon έχει πει ότι η Fed ενδεχομένως να απέχει πολύ από το τέλος των αυξήσεων επιτοκίων, στο πλαίσιο της προσπάθειάς της να μειώσει τον πληθωρισμό. Ο τραπεζίτης δεν έχει αποκλείσει επιτόκια ακόμα και στο 7%.



Σχόλια υποστηρίζονται από CComment

Λίστα εκδηλώσεων

Δεν υπάρχει προσεχές εκδήλωση
Δευ Τρι Τετ Πεμ Παρ Σαβ Κυρ
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

Ο Καιρός

Σημαντικά θέματα

Εφημερεύοντα Φαρμακεία

ΚΟΖΑΝΗΣ

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κοζάνη

ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Πτολεμαίδα

Banner Bottom

logo

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ
 
Τηλέφωνο:  6974928190
Copyright www.ptolemais-post.gr © 2021