Τρίτη 14  Μαϊου  2024 

«ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΛΟΓΟΣ - ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ»

Επίθεση Κασσελάκη σε κυβέρνηση και αποχωρήσαντες

Επίθεση Κασσελάκη σε κυβέρνηση και αποχωρήσαντες

Συνεδριάζει η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, με αντικείμενο τα νομοσχέδια που θα ψηφιστούν το επόμενο διάστημα, αλλά και τον προϋπολογισμό.

 Η συνεδρίαση ξεκίνησε με την τήρηση ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του Βασίλη Βασιλικού. Παρών στη συνεδρίαση της ΚΟ και ο πρώην πρόεδρος Αλέξης Τσίπρας.

 

Επίθεση σε όσους έφυγαν
«Μπορεί σήμερα να βλέπετε λιγότερους βουλευτές και να σας φαίνεται λίγο πρωτόγνωρο. Χάσαμε το 68% της κοινοβουλευτικής μας δύναμης μέσα σε 9 χρόνια. Σταδιακά υπήρξε αποσύνδεση ΣΥΡΙΖΑ-κοινωνίας», σημείωσε αρχικά ο πρόεδρος ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

«Αυτή είναι η πραγματικότητα που καλούμαστε να αναστρέψουμε. Η ηθική μας κοινοβουλευτική παρουσία είναι και θα είναι 47 βουλευτές, γιατί αυτό επέλεξε ο ελληνικός λαός. Μερικοί δεν σεβάστηκαν τον κώδικα Δεοντολογίας που υπέγραψαν», είπε ο Στ. Κασσελάκης και επιτέθηκε σε όσους αποχώρησαν. «Έβαλαν τη φιλοδοξία πάνω από την κοινωνία. Τα γνωρίζει ο ελληνικός λαός και δεν πρόκειται να το συγχωρήσει», τόνισε χαρακτηριστικά.

 

«Για μήνες δεν βγήκαν μια φορά στα κανάλια να κατηγορήσουν τις ύβρεις του συστήματος εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ τώρα έχουν πιάσει στασίδι στα κανάλια εναντίον των ίδιων των ψηφοφόρων που τους ανέδειξαν σε βουλευτές», πρόσθεσε.

«Είμαστε η Αριστερά της ευθύνης. Η πατριωτική, η σύγχρονη Αριστερά. Αυτή που μπορεί να νοικοκυρέψει την χώρα. Είμαστε συρρικνωμένοι αλλά και πιο ενωμένοι από ποτέ», σημείωσε. «Έχουμε πέσει πολλές φορές, όμως να θυμάστε, έχουμε σηκωθεί περισσότερες», είπε με νόημα. Υποστήριξε ότι οι πολίτες θέλουν τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ «ένα ανοιχτό, αποδοτικό κοινωνικό κόμμα, που δε θα είναι δέσμιο σε κανένα μηχανισμό, για να βελτιώσει τη ζωή του και τη ζωή των παιδιών του»

Για την επιστολική ψήφο
«Έστω και με καθυστέρηση, ακούσαμε την ανακοίνωση του πρωθυπουργού στο υπουργικό για την καθιέρωση της επιστολής ψήφου στις ευρωεκλογές», είπε ο πρόεδρος ΣΥΡΙΖΑ υπενθυμίζοντας τη νομοθετική πρωτοβουλία που είχε πάρει ο ΣΥΡΙΖΑ στο παρελθόν.

«Η σημερινή εξαγγελία δεν πρέπει να αποτελέσει αντικείμενο επικοινωνιακής εκμετάλλευσης. Απαιτεί απαντήσεις για πιθανά συνταγματικά κωλύματα, για τη διασφάλιση της μυστικότητας της ψήφου, καθώς και ασφαλιστικές δικλείδες που θα προστατεύσουν από ενδεχόμενη νόθευση το εκλογικό αποτέλεσμα και θα εξασφαλίσουν την αξιοπιστία της διαδικασίας».

«Δεν μπορείς να δανείσεις κάτι στον ιδιοκτήτη του»
«Τίθενται ερωτήματα για τη στρατηγική του κ. Μητσοτάκη. Δυστυχώς αντιμετωπίζει το πολύ σοβαρό ζήτημα της επανένωσης των γλυπτών του Παρθενώνα με όρους ιδιωτικής διπλωματίας και προσωπικής επικοινωνίας για εσωτερική κατανάλωση. Δεν προσφέρεται όμως το ζήτημα για αντιπερισπασμό και για παιχνίδια αλλαγής ατζέντας», σημείωσε υπενθυμίζοντας πως αποδοκίμασε εξαρχής τη στάση του Βρετανού πρωθυπουργού «που επέδειξε περισσή αλαζονεία για ένα ζήτημα που γνωρίζει καλά πως η Ελλάδα έχει το δίκιο με το μέρος της».

Ο πρόεδρος ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ κατηγόρησε τον πρωθυπουργό για «αυθαίρετες διαπραγματεύσεις για δανεισμό από το Βρετανικό Μουσείο και όχι για οριστική επιστροφή στην Ελλάδα».

Πρόταση για κοινή επιστολή πολιτικών αρχηγών
Ο Στέφανος Κασσελάκης ανακοίνωσε πως έλαβε την πρωτοβουλία να προτείνει στους πολιτικούς αρχηγούς της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, του ΚΚΕ και της Πλεύσης Ελευθερίας να αποστείλουν από κοινού επιστολή με την εθνική θέση για τα γλυπτά του Παρθενώνα προς τις Επιτροπές Εξωτερικών και Πολιτισμού της Βουλής των Κοινοτήτων του Ηνωμένου Βασιλείου.

«Έστειλα ένα σχέδιο επιστολής στους άλλους Αρχηγούς και αναμένω να ανταποκριθούν θετικά στην εθνική αυτή πρωτοβουλία. Εμείς επιμένουμε στην πρότασή μας για τη συγκρότηση μιας διακομματικής επιτροπής στη Βουλή, αλλά και μιας διμερούς διακυβερνητικής επιτροπής Ελλάδας-Ηνωμένου Βασιλείου με τη συμμετοχή της UNESCO για το ζήτημα».

Κόκκινα δάνεια - φορολογικό νομοσχέδιο
«Προτείνουμε τη διαγραφή μέρους του ιδιωτικού χρέους για επαγγελματίες και αγρότες με πρόνοια, ώστε να πληρώνουν όλοι αυτά που μπορούν», είπε ο πρόεδρος ΣΥΡΙΖΑ. Λύσεις με κούρεμα των κόκκινων δανείων μέσω της Αναπτυξιακής Τράπεζας.

«Η πρόταση του Κυριάκου Μητσοτάκη εμπεριέχει αναποτελεσματικές ρυθμίσεις εξωδικαστικού συμβιβασμού και κώδικα δεοντολογίας τραπεζών, ελλιπή έλεγχο στους servicers/funds και υψηλά επιτόκια τραπεζών. Οι δανειολήπτες θα βρεθούν σε αδύναμη θέση σε όλες τις επιλογές της κυβέρνησης και θα βιώσουν πλήρη ανασφάλεια στην πρώτη κατοικία».

Αναφορικά με το φορολογικό νομοσχέδιο σημείωσε πως «πρόκειται για αδιαμφισβήτητη ομολογία αποτυχίας με ένα οριζόντιο φορολογικό χαράτσι, σε αντίθεση με τις προεκλογικές δεσμεύσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη».

«Δείξε μου τον προϋπολογισμό σου να σου πω ποιος είσαι. «Φοροεπιδρομή» και τεράστιος ΦΠΑ για τους πολλούς και τους αδύναμους», υπογράμμισε. «Ο προϋπολογισμός της ΝΔ δεν περιλαμβάνει έκτακτη φορολόγηση των υπερκερδών των εταιριών ενέργειας. Δεν θα υπάρξει φορολόγηση των υπερκερδών των διυλιστηρίων. Το 50% του πληθωρισμού οφείλεται στα κέρδη. Ο ΣΥΡΙΖΑ καταλαβαίνει από επιχειρήσεις. Μας υποτιμούν πάρα πολύ. Δεν περιλαμβάνει ουσιαστικά μέτρα ενίσχυσης μισθών και συντάξεων», πρόσθεσε.

«Η κυβέρνηση υπερεκτίμησε τις επενδύσεις το 2023», είπε και πρόσθεσε πως «μεταφέρει την αισιοδοξία της στο 2024».

«Μηχανές παραγωγής σύγχρονης πολιτικής»
«Να βάλετε μπροστά τις μηχανές παραγωγής σύγχρονης πολιτικής», ζήτησε ο Στέφανος Κασσελάκης από τους βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Εστίασε σε 4 άξονες:

Πρώτον, φορολογική δικαιοσύνη
Δεύτερον, διαβίωση του πολίτη
Τρίτον, ασφάλεια του πολίτη
Τέταρτον, στεγαστική πολιτική
Η συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ είναι η πρώτη μετά την αποχώρηση και ανεξαρτητοποίηση των 11 βουλευτών του κόμματος, αλλά και τις μαζικές καθημερινές αποχωρήσεις εκατοντάδων μελών.

https://www.efsyn.gr/politiki/boyli/413521_epithesi-kasselaki-se-kybernisi-kai-apohorisantes



Σχόλια υποστηρίζονται από CComment

Λίστα εκδηλώσεων

Δεν υπάρχει προσεχές εκδήλωση
Δευ Τρι Τετ Πεμ Παρ Σαβ Κυρ
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

Ο Καιρός

Σημαντικά θέματα

Εφημερεύοντα Φαρμακεία

ΚΟΖΑΝΗΣ

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κοζάνη

ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Πτολεμαίδα

Banner Bottom

logo

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ
 
Τηλέφωνο:  6974928190
Copyright www.ptolemais-post.gr © 2021