Δευτέρα 29  Απριλίου  2024 

«ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΛΟΓΟΣ - ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ»

 Μακελειό με δεκάδες νεκρούς στη Μόσχα

Μακελειό με δεκάδες νεκρούς στη Μόσχα

Πέντε ένοπλοι με στρατιωτικές στολές άνοιξαν πυρ σε συναυλία - Βίντεο και σκληρές εικόνες από την επίθεση - Για φριχτό έγκλημα κάνει λόγο η Μαρία Ζαχάροβα


Συναγερμός έχει σημάνει στις ρωσικές Αρχές το απόγευμα της Παρασκευής (22/3) μετά από επίθεση με πυροβολισμούς στο Δημαρχείο Crocus στο Κρασνογκόρσκ κοντά στη Μόσχα μέσα σε συναυλιακό χώρο.

Όπως μεταδίδουν ρωσικά μέσα ενημέρωσης, τουλάχιστον πέντε ένοπλοι άνοιξαν πυρ με αυτόματα όπλα λίγο πριν ξεκινήσει μια συναυλία των “Picnic” ενώ υπάρχουν αναφορές και για χρήση εκρηκτικών από τους ενόπλους. Βίντεο στα κοινωνικά μέσα δείχνουν να βγαίνουν φλόγες από το κτήριο.

 

Νεότερες πληροφορίες κάνουν λόγο για δεκάδες νεκρούς, ο αριθμός των οποίων μπορεί να ξεπεράσει τους 40 και βεβαίως και για εκατοντάδες τραυματίες, ενώ εκφράζονται φόβοι ότι ο αριθμός των νεκρών μπορεί να αυξηθεί δραματικά τις επόμενες ώρες.

Ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων μεταδίδουν πως ακούστηκε δεύτερη έκρηξη στο Crocus City Hall κοντά στη Μόσχα, όπου σημειώθηκε το περιστατικό με τους πυροβολισμούς.

Όλες οι μεγάλες αθλητικές, πολιτιστικές και άλλες δημόσιες εκδηλώσεις θα ακυρωθούν στη Μόσχα αυτό το Σαββατοκύριακο μετά το περιστατικό με τους πυροβολισμούς, δήλωσε ο δήμαρχος της Μόσχας Σεργκέι Σομπιάνιν.

Περισσότερα από 70 ασθενοφόρα έχουν σπεύσει στο σημείο, δήλωσε ο τοπικός κυβερνήτης, ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη επιχείρηση εκκένωσης του φλεγόμενου κτηρίου.

Οι ρωσικές αρχές ανακοίνωσαν ότι ενίσχυσαν τα μέτρα ασφαλείας στα αεροδρόμια και τους σιδηροδρομικούς σταθμούς της Μόσχας, σύμφωνα με τα ρωσικά πρακτορεία.

 Για να είναι εφικτή μια γενικότερη εικόνα για το πού συνέβησαν όσα αναφέρονται στο ρεπορτάζ η εφημερίδα Le monde ανάρτησε το παραπάνω σχεδιάγραμμα όπου στο κέντρο είναι το Κρεμλίνο και στην περιφέρεια με γαλάζια κουκίδα είναι το σημείο όπου εκδηλώθηκε η επίθεση των μέχρι τώρα αγνώστων ανδρών. Με γκρι χρώμα τα οροθετείται το ευρύτερο κέντρο της πόλης της Μόσχας, κυκλικά γύρω από το Κρεμλίνο

«Άγνωστοι άνοιξαν πυρ στο Crocus City Hall. Σε εξέλιξη είναι η απομάκρυνση των ανθρώπων από τον χώρο», δήλωσαν οι υπηρεσίες εκτάκτων περιστατικών στο πρακτορείο TASS.

Βίντεο που δημοσιεύτηκαν στα ρωσικά μέσα κοινωνικής δικτύωσης δείχνουν σκηνές χάους, με έναν μεγάλο αριθμό θεατών να προσπαθούν να φύγουν από την αίθουσα, μετά τους πυροβολισμούς.

Άλλα βίντεο δείχνουν πολλούς ανθρώπους να κείτονται ακίνητοι μέσα σε λίμνες αίματος έξω από τον συναυλιακό χώρο.

Όπως μεταδίδει ανταποκριτής του ρωσικού πρακτορείου, οι δράστες είχαν αυτόματα όπλα και πέταξαν χειροβομβίδα από την οποία και προκλήθηκε η πυρκαγιά.

Η φωτιά έχει τυλίξει το ένα τρίτο του κτιρίου του συναυλιακού χώρου και η οροφή του κτιρίου έχει σχεδόν παραδοθεί στις φλόγες, μετέδωσε το TASS.

«Οι άνθρωποι που βρίσκονταν στην αίθουσα ξάπλωσαν στο πάτωμα για να σωθούν από τους πυροβολισμούς, ξάπλωσαν για 15-20 λεπτά, μετά από τα οποία άρχισαν να σέρνονται έξω. Πολλοί άνθρωποι κατάφεραν να βγουν έξω», αναφέρει.

Σημειώνεται ότι στις αρχές Μαρτίου η πρεσβεία των ΗΠΑ στη Ρωσία είχε εκδώσει ειδική προειδοποίηση για πιθανές τρομοκρατικές ενέργειες.

Η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα κάλεσε σήμερα τη διεθνή κοινότητα να καταδικάσει το περιστατικό με τους πυροβολισμούς στον συναυλιακό χώρο κοντά στη Μόσχα, χαρακτηρίζοντάς το “τερατώδες έγκλημα”.

https://www.zougla.gr/kosmos/rosia-enopli-epithesi-se-aithousa-synavlion-sti-moscha-anafores-gia-nekrous-kai-travmaties/



Σχόλια υποστηρίζονται από CComment

Λίστα εκδηλώσεων

Δεν υπάρχει προσεχές εκδήλωση
Δευ Τρι Τετ Πεμ Παρ Σαβ Κυρ
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30

Ο Καιρός

Σημαντικά θέματα

Εφημερεύοντα Φαρμακεία

ΚΟΖΑΝΗΣ

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κοζάνη

ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Πτολεμαίδα

Banner Bottom

logo

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ
 
Τηλέφωνο:  6974928190
Copyright www.ptolemais-post.gr © 2021