Σάββατο 4  Μαϊου  2024 

«ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΛΟΓΟΣ - ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ»

 Ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ ΠΕ Κοζάνης για την επίσκεψη του Υπουργού Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη στην περιοχή μας. ΔΗΜΟΣΙΑ ΥΓΕΙΑ, ΩΡΑ ΜΗΔΕΝ.

 Ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ ΠΕ Κοζάνης για την επίσκεψη του Υπουργού Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη στην περιοχή μας. ΔΗΜΟΣΙΑ ΥΓΕΙΑ, ΩΡΑ ΜΗΔΕΝ.

 Ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ ΠΕ Κοζάνης για την επίσκεψη του Υπουργού Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη στην περιοχή μας.
ΔΗΜΟΣΙΑ ΥΓΕΙΑ, ΩΡΑ ΜΗΔΕΝ.
Επισκέπτεται την περιοχή της ΠΕ Κοζάνης ο Υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης επιλέγοντας μόνο το Μποδοσάκειο Νοσοκομείο Πτολεμαΐδας και αγνοώντας προκλητικά το Μαμάτσειο Νοσοκομείο Κοζάνης.
Την ίδια μέρα προβάλλεται η οδυνηρή πραγματικότητα πως η ΜΕΘ του Νοσοκομείου Κοζάνης οδεύει με βεβαιότητα προς κλείσιμο εξαιτίας της τραγικής υποστελέχωσης και της επισφαλούς πλέον λειτουργίας της.
Ο Υπουργός που ”καταπολέμησε την ακρίβεια” στο προηγούμενο Υπουργείο, έρχεται να αποτελειώσει το Δημόσιο χαρακτήρα του Ε.Σ.Υ. Οι πολίτες, τα τελευταία χρόνια, βιώνουν μια συνεχώς
επιδεινούμενη κατάσταση στα Δημόσια Νοσοκομεία. Το ίδιο κι οι εργαζόμενοι σ’ αυτά που προσπαθούν να τα στηρίξουν υπερβάλλοντας εαυτόν.
Η υποστελέχωση των μονάδων Υγείας είναι ακραία. Οι ασθενείς ψάχνουν ραντεβού και περιμένουν μήνες. Η θεσμοθέτηση απογευματινών χειρουργείων με πληρωμή με τον τιμοκατάλογο της ντροπής είναι η εικόνα του πιο απάνθρωπου κοινωνικά προσώπου της Κυβέρνησης της Ν.Δ. Ένα μέτρο πρωτοφανές στην ιστορία της χώρας που διευρύνει περισσότερο τις κοινωνικές ανισότητες.
Στην περιοχή μας η υποστελέχωση φτάνει το 50% των οργανικών θέσεων. Τα Περιφερειακά Ιατρεία
υπολειτουργούν μετά την πανδημία. Οι Τεχνολόγοι Ιατρικών Εργαστηρίων είναι είδος υπό εξαφάνιση.
Πάγια τακτική της 3ης Υ.Π.Ε αποτελεί η μετακίνηση γιατρών για να καλύπτονται τα κενά.
Ο Υπουργός κι η Κυβέρνηση οδηγούν το Ε.Σ.Υ. σε κατάρρευση και τους πολίτες σε υγειονομική ανασφάλεια. Έχουμε το πιο ιδιωτικοποιημένο σύστημα Υγείας στην Ευρώπη με τις δαπάνες να υπερβαίνουν το 40% των συνολικών δαπανών.
Η Κυβέρνηση, όμως, διαθέτει χρήματα για τα δικά της παιδιά. Πρόσφατα θεσμοθέτησε νέο μισθολόγιο για τους διοικητές νοσοκομείων και Υ.Π.Ε. με αμοιβές που ξεπερνούν τις 5.000€!
Τα δημόσια νοσοκομεία τα κρατούν γιατροί και νοσηλευτές με υπεράνθρωπες προσπάθειες.
Είναι ολοφάνερο ότι ο Άδωνις Γεωργιάδης έχει στόχο ν’ αποτελειώσει αυτά που ξεκίνησαν οι προκάτοχοι του. Το πράττει με περίσσειο θράσος και κυνισμό! Απέναντί του, η κοινωνία κι ο προοδευτικός κόσμος πρέπει να προτάξουν την προάσπιση του δημόσιου χαρακτήρα της Υγείας. Το σχέδιο απαξίωσης του Ε.Σ.Υ. πρέπει να ηττηθεί.
Ο αγώνας για δωρεάν, ισότιμη, ποιοτική υγεία για όλους αποτελεί για το ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. την πιο βασική προτεραιότητα.



Σχόλια υποστηρίζονται από CComment

Λίστα εκδηλώσεων

Δεν υπάρχει προσεχές εκδήλωση
Δευ Τρι Τετ Πεμ Παρ Σαβ Κυρ
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

Ο Καιρός

Σημαντικά θέματα

Εφημερεύοντα Φαρμακεία

ΚΟΖΑΝΗΣ

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κοζάνη

ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Πτολεμαίδα

Banner Bottom

logo

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ
 
Τηλέφωνο:  6974928190
Copyright www.ptolemais-post.gr © 2021