Κυριακή 19  Μαϊου  2024 

«ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΛΟΓΟΣ - ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ»

Η Χαμάς αποδέχτηκε την πρόταση για κατάπαυση του πυρός στη Γάζα

Η Χαμάς αποδέχτηκε την πρόταση για κατάπαυση του πυρός στη Γάζα

Η Χαμάς αποδέχθηκε τη συμφωνία κατάπαυσης του πυρός που πρότειναν η Αίγυπτος και το Κατάρ, η οποία αποσκοπεί να σταματήσει τον επτάμηνο πόλεμο με το Ισραήλ στη Γάζα.

Σε ανακοίνωσή της τη Δευτέρα, η Χαμάς ανέφερε ότι ο επικεφαλής του πολιτικού της γραφείου, Ισμαήλ Χανίγια, είπε στον πρωθυπουργό του Κατάρ και στον υπουργό πληροφοριών της Αιγύπτου ότι η μαχητική οργάνωση αποδέχθηκε την πρότασή τους.


Ολόκληρη η δήλωση της Χαμάς για την κατάπαυση του πυρός
«Ο αδελφός μουτζαχεντίν Ισμαήλ Χανίγια, επικεφαλής του πολιτικού γραφείου του κινήματος Χαμάς, είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρωθυπουργό του Κατάρ, σεΐχη Μοχάμεντ μπιν Αμπντούλ Ραχμάν Αλ Θάνι, και με τον Αιγύπτιο υπουργό Πληροφοριών, Αμπάς Καμέλ, και τους ενημέρωσε για την έγκριση του κινήματος Χαμάς της πρότασής τους σχετικά με τη συμφωνία κατάπαυσης του πυρός».

Καμία απάντηση ακόμη από το Ισραήλ
Ένας αξιωματούχος της Χαμάς δήλωσε ότι «η μπάλα [είναι] τώρα στο γήπεδο του Ισραήλ», και σε αυτό το σημείο βρίσκεται τώρα αυτή η προτεινόμενη κατάπαυση του πυρός, χωρίς ακόμη να υπάρχει απάντηση από την ισραηλινή κυβέρνηση.

Το Ισραήλ είχε τονίσει τις τελευταίες ημέρες ότι δεν ήταν στην ίδια κατεύθυνση με τη Χαμάς όσον αφορά τη συμφωνία, και αντ’ αυτού ξεκαθάρισε ότι σχεδίαζε να εισβάλει στη Ράφα, στη νότια Γάζα.

Και καθώς οι Παλαιστίνιοι πανηγυρίζουν αυθόρμητα στους δρόμους της Γάζας, όλα πλέον εξαρτώνται από το ποια θα είναι η απάντηση του Ισραήλ.

https://www.documentonews.gr/article/h-xamas-apodextike-tin-protasi-gia-katapaysi-toy-pyros-sti-gaza/



Σχόλια υποστηρίζονται από CComment

Λίστα εκδηλώσεων

Δεν υπάρχει προσεχές εκδήλωση
Δευ Τρι Τετ Πεμ Παρ Σαβ Κυρ
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

Ο Καιρός

Σημαντικά θέματα

Εφημερεύοντα Φαρμακεία

ΚΟΖΑΝΗΣ

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κοζάνη

ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Πτολεμαίδα

Banner Bottom

logo

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ
 
Τηλέφωνο:  6974928190
Copyright www.ptolemais-post.gr © 2021