Τετάρτη 17  Ιουλίου  2024 

«ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΛΟΓΟΣ - ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ»

Πάτρα: Επίθεση της Αστυνομίας σε συνδικαλιστές που έσβηναν τη φωτιά στο Καραμανδάνειο

Πάτρα: Επίθεση της Αστυνομίας σε συνδικαλιστές που έσβηναν τη φωτιά στο Καραμανδάνειο

Την αναίτια και απαράδεκτη επίθεση που δέχτηκαν συνδικαλιστές από αστυνομικές δυνάμεις των ΟΠΚΕ καταγγέλλει το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Πάτρας.

Συγκεκριμένα οι συνδικαλιστές είχαν πάει στο Καραμανδάνειο και βοήθησαν στην αντιμετώπιση της πυρκαγιάς. Μετά περίμεναν κοντά και σε ετοιμότητα να συνδράμουν ξανά αν χρειαστεί, όταν δέχτηκαν προπηλακισμό από αστυνομικούς που έσπρωξαν τον πρόεδρο του ΕΚΠ Δημήτρη Μαρμούτα και τον έριξαν στο έδαφος.


Η ανακοίνωση του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Πάτρας
«ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ ΚΑΙ ΑΝΑΙΤΙΑ ΕΠΙΘΕΣΗ ΑΠΟ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΤΗΣ ΟΠΚΕ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΕ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΕΣ ΠΟΥ ΣΥΝΕΔΡΑΜΑΝ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΣΒΕΣΗ ΤΗΣ
ΟΡΟΦΗΣ ΤΟΥ ΚΑΡΑΜΑΝΔΑΝΕΙΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ

Την ώρα που ομάδες πυροπροστασίας του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Πάτρας και συνδικαλιστές από άλλα σωματεία είχαν ήδη συνδράμει από κοινού με τις πυροσβεστικές δυνάμεις στην κατάσβεση της οροφής του Καραμανδάνειου Νοσοκομείου στην περιοχή του Γηροκομειού και βρίσκονταν πλέον σε σημείο εκτός του κτιρίου όπου δεν παρεμπόδιζαν το έργο της Πυροσβεστικής μαζί με εκπροσώπους της δημοτικής Αρχής, προκειμένου να βοηθήσουν εκ νέου σε περίπτωση αναζωπύρωσης, δέχτηκαν αναίτια φραστική επίθεση από δυνάμεις της ΟΠΚΕ που βρίσκονταν στον ίδιο χώρο.

Αν και εξήγησαν τους λόγους που παρέμεναν στο σημείο καθώς και ότι λίγη ώρα πριν είχαν βοηθήσει στην κατάσβεση και ρωτώντας όπως ήταν φυσικό με τη σειρά τους, ποιος ήταν ο λόγος αυτής της επίθεσης, η απάντηση που πήραν από τις δυνάμεις της ΟΠΚΕ ήταν «γιατί έτσι θέλουμε».

Εξαιτίας της απαράδεκτης συμπεριφοράς τους δημιουργήθηκε επεισόδιο κατά το οποίο έσπρωξαν τον Πρόεδρο του Ε.Κ.Π. Μαρμούτα Δημήτρη
με αποτέλεσμα να βρεθεί στο έδαφος ενώ με θράσος στη συνέχεια προπηλάκησαν άλλα μέλη της
διοίκησης και συνδικαλιστές.

Καταγγέλλουμε τέτοιους είδους θρασύδειλες συμπεριφορές απέναντι σε ανθρώπους που βρέθηκαν στο σημείο της φωτιάς από την πρώτη ώρα και μπήκαν μπροστά με αυταπάρνηση για να βοηθήσουν στην κατάσβεση».

 Σχόλια υποστηρίζονται από CComment

Λίστα εκδηλώσεων

Δεν υπάρχει προσεχές εκδήλωση
Δευ Τρι Τετ Πεμ Παρ Σαβ Κυρ
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

Ο Καιρός

Σημαντικά θέματα

Εφημερεύοντα Φαρμακεία

ΚΟΖΑΝΗΣ

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κοζάνη

ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Πτολεμαίδα

Banner Bottom

logo

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ
 
Τηλέφωνο:  6974928190
Copyright www.ptolemais-post.gr © 2021